PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 1 december 2019 Zondagsbrief 1 december 2019
Deze week in de zondagsbrief informatie over de kaart en koekverkoop tbv Stichting Help Oost Europa op zondag 1 december, de adventsavond op 17 december en de lichtjestocht op 24 december a.s.

Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: Gerbrig de Vries
Diaken en collectanten: Herman Veldman, Annie Gijsbers
Uitdeler zondagsbrief: Evert-Jan Snoeijer en Herman Veldman
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Renske Schorn
Kindernevendienst: Anja v/d Worp

Bloemen uit de kerk gaan met een hartelijke groet van de gemeente naar Mw. J. T. Miedema, zij vierde afgelopen week haar 100e verjaardag.

Collecte, Diaconie, instellingen plaatselijk
De diaconie-collecte is dit keer voor ‘Plaatselijke Instellingen’. Met Instellingen worden organisaties bedoeld die actief zijn op sociaal en maatschappelijk gebied. Als voorbeeld kan genoemd worden de Stichting Boodschappenmand die mensen in acute financiële problemen ondersteunt met boodschappenpakketten. Andere voorbeelden van plaatselijke instellingen zijn Stichting Present (iets met een groepje mensen vanuit de kerk doen voor een ander die hulp nodig heeft) en Schuldhulpmaatje (hulp bij het op orde krijgen van de financiën).

Zondag 1 december – kaart- en koekverkoop t.b.v. Stichting Help Oost Europa (SHOE)
Op zondag 1 december zullen we met een stand aanwezig zijn in de foyer van de Pniëlkerk. Handgemaakte (kerst)kaarten en zelfgebakken kerstkransjes zullen dan te koop zijn. E.e.a. zoals bijna traditiegetrouw ieder jaar begin december plaatsvindt. De kaarten worden door onze enthousiaste vrijwilligers Ada Hoornweg en Cathalijne van der Worp in hun vrije tijd gemaakt. Ook bakken zij samen met Jerry en Lineke van den Bos en Henk Hoornweg de kerstkransjes. De opbrengst van de verkoop komt volledig ten goede aan de doelen van de stichting. Namens SHOE, Dinant Pas

CHOCOLADELETTERS
Zoals voorgaande jaren willen we ook dit jaar weer chocoladeletters sparen voor de boodschappenmand. De boodschappenmand kan hiermee de mensen die zij tijdelijk ondersteunen ook iets lekkers meegeven rond deze feestelijke tijd. De letters kunt u in de bekende doos in de garderobe stoppen. Namens de diaconie alvast dank voor uw hulp.

In de adventskrans staan drie paarse en één roze kaars. Paars is de kleur welke wordt gebruikt in de adventstijd, de kleur van bezinning en van voorbereiding op kerst. Op de derde zondag van advent zien we het wit van kerst al even door het paarse heen, vandaar de roze kaars.

De jaarlijkse Kerstfair vindt dit jaar plaats op woensdag 11 december. Natuurlijk in en rondom de Pniëlkerk. De opbrengst is dan ook bestemd voor onderhoud en beheer van de Pniëlkerk.
In de aanloop naar deze fair kunt u al acties ondernemen.
  • Hebt u een leuk prijsje voor de verloting, dan kunt u die op zondag meenemen naar de kerk en daar afgeven aan de dienstdoende koster. Dat kan vanaf 20 oktober 2019. Wilt u dit eerder of door de week kwijt dan kunt u contact opnemen met Stieny van der Woude (06-51766943) of Fenny Manenschijn (06-37559432)
  • Ook liggen er vanaf die datum de intekenlijsten voor de volgende producten:
  • smakelijke kerstbroden zonder en met spijs
  • heerlijke risolles
  • een graftak
Na de kerkdienst staan de leden van de vrienden van de Pniëlkerk klaar om uw bestelling te noteren.
En natuurlijk heel belangrijk: noteert u nu reeds in uw agenda:
woensdag 11 december van 16.00 tot 20.30 uur.

Adventsavond 17 december 2019
Op dinsdag, 17 december 2019 willen we weer de inmiddels traditionele adventswijkavond organiseren. We organiseren weer een warm en koud buffet. Wat omlijst wordt met adventsliederen. In verband met de inkoop willen we graag vroeg weten hoeveel mensen er op die avond deelnemen. In de foyer van de Pniëlkerk komt een intekenlijst te liggen en we gaan daarnaast onder het koffiedrinken nog even met de lijst rond langs de tafels.
De kosten van deze avond bedragen 7,50 euro per persoon, af te rekenen op de adventswijkavond.
Omdat het in december heel erg druk is in de kerk is Inschrijving mogelijk tot en met zondag 8 december zodat we niet op het allerlaatste moment nog inkopen moeten gaan doen. Buiten de intekenlijst kan ook een briefje ingeleverd worden bij de dienstdoende kosters.

Opgavebriefje:
Naam:                         …………………………..
Adres                          …………………………..
Aantal personen           ……………………………
Wil opgehaald worden.            Ja   / nee
Kan iemand meenemen            ja   /  nee

Gemeenteleden en andere belangstellenden
Ook dit jaar gaan we weer een lichtjestocht organiseren, de 9de alweer! We zijn al weer gestart met de voorbereidingen en vragen nu of jij mee willen helpen aan Lichtjestocht 2019! Het doorgaan van de lichtjestocht staat en valt elk jaar weer met het vinden van voldoende vrijwilligers! Hoe mooi zou het zijn om weer veel bezoekers te mogen verwelkomen bij de lichtjestocht op dinsdagavond 24 december 2019 in het Beeklustpark. We hebben hiervoor weer heel veel vrijwilligers nodig. Figuranten, een pasteam (aankleden van figuranten), catering, ehbo, opbouw en afbreken van decor, uitzetten en aansteken van de lichtjes. Je kunt je opgeven via Louise Hemstede, tel. 0546-642891 maar ook via: email

Met vriendelijke groet,  Louise Hemstede, Arjen ten Brinke, Marja Westerman, Bert Nijhuis en Riëtte Rosenbrand.

Mededeling kindernevendienst
Op maandag 30 december hebben wij weer een gezellige middag voor kinderen in de basisschoolleeftijd georganiseerd. We beginnen deze middag om 3 uur en tegen 5 uur mag je weer opgehaald worden. Wil je er deze middag bij zijn, geef je dan op bij de leiding van de knd. Deze middag gaan we weer wat leuks knutselen en ook zijn er leuke spelletjes te doen.
Ook kunnen wij hier nog wel wat hulp bij gebruiken. Wilt u meehelpen, dan kunt u zich opgeven bij 1 van de leiding van de knd.

Wie maakt het licht?
Deze zondag maken de kinderen kennis met de profeet Micha. Hij gaat naar Jeruzalem om het woord van God te verkondigen. ‘Het is donker in de stad,’ zegt hij. ‘Maar het kan weer licht worden.’ Dat is een hoopvol bericht. Maar wie maakt het licht? Je zult zelf iets moeten doen om het licht te maken.

ADVENTSCONCERT  '' HOOP EN LICHT "
Vrijdag 13 december 2019,   Aanvang:19.30 uur
Dit bijzondere concert bestaat uit een boeiende afwisseling van koorzang , samenzang en luisteren naar instrumentele bijdragen zoals dat van het klarinettrio Con Brio. Het is een muzikale opstap naar het kerstfeest 2019 . De koren ' De Lofstem ' en de ' Zanggroep Together ' , beiden uit Almelo , verlenen hun medewerking . Soms samen dan weer apart. Elk concerthoofdstuk wordt geopend door het klarinettrio '
Con Brio ' . Er zal veel samenzang zijn om zo tot een optimale beleving te komen van het naderend kerstfeest. Dit alles begeleid door organist Jos Keijzer en pianist Frank den Bakker. Het gehele adventsconcert staat onder de bezielende leiding van Frank den Bakker .
Locatie : Kerkzaal NOACH (Wijkcentrum Schelfhorst)
Aanvang : 19.30 uur  Zaal open 19.00 uur
Toegang gratis. Bij de uitgang een vrije gift.


 
terug
 
 

Inloggen


Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat: Nelleke Veurink
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.