PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Toelichting diensten Toelichting diensten
Hieronder vindt u een vooruitblik op de komende kerkdiensten. Het zijn de stukjes die onze wijkpredikant, ds. Marco Montagne, aanlevert voor de publicatie in Kwintet en daarom volgen deze publicaties het schema van die aanlevering.
 

Op zondag 22 december, vierde advent, verwelkomen we ds Rienke Vedders-Dekker als voorganger. Als geestelijk verzorger in diverse tehuizen én als ouderenpastor in onze eigen wijk een goede bekende. Volgens rooster komt Micha 7 dan aan de orde, waar de profeet te midden van alle onrecht en onheil de verwachting van verandering en heil onder woorden brengt met de dankbaar verwonderde vraag: ‘wie is een God als U die schuld vergeeft?’

Op dinsdagavond 24 december, kerstavond, is er om 22.00 uur de kerstnachtdienst. Een sfeervolle dienst, die we in een slechts met kaarsen verlichte kerk zullen vieren, waarin dankzij de Petra Singers prachtige kerstmuziek zal klinken, waarin we het Licht dat in de wereld komt aan elkaar doorgeven en aansteken voor anderen door kleine kaarsjes voor in de kerk aan te steken aan het licht van de Paaskaars.

Op woensdag 25 december vieren we het kerstfeest om 10.00 uur ’s morgens in een feestelijke dienst voor iedereen. Bekende en minder bekende liederen zullen gezongen worden, overbekende en iets minder bekende woorden uit de Schrift, een verhaal voor kleine oren en grote oren, dankzegging en voorbeden, gemeenschap zonder koffie in de dienst  en met koffie en wat lekkers na de dienst.

Op zondag 29 december gaat een andere oude bekende voor, mw Willems. Vooral voor oud-leerlingen van CSG Het Noordik een verrassende manier om elkaar nog eens terug te zien.

Op oudejaarsdag houden we om 17.00 uur samen met de Grote Kerk een middag/avondgebed in de Pniëlkerk. Omdat psalmen in een middag- of avondgebed een grote rol spelen zal de overweging uit een psalm komen…

Op zondag 5 januari 2020 (ik vermeld het jaartal er even bij om alvast te oefenen met het vermelden van het juiste jaartal!) vieren we officieel de eerste zondag van Epifanie (d.i. van het openbaar worden van Jezus in zijn betekenis) en wat minder officieel het feest van Driekoningen. Matteüs 2 vertelt daar op prachtige wijze over en in het lied boek staan een aantal prachtige liederen bij dit verhaal. Na afloop uiteraard de traditionele nieuwjaarsbegroeting met naar ik hoop weer gevulde nieuwjaarsrolletjes.

Op zondag 12 januari begroeten we een vertrouwd gezicht als gastvoorganger, mw ds Fien Venema. Het leesrooster reikt ons voor deze zondag het gedeelte over de doop van Jezus aan zoals Matteüs daarvan getuigt in H3, 13-17.

Op zondag 19 januari vieren we gezamenlijk met de broeders en zusters van de Elisa-parochie een dienst van Schrift en Tafel (gewoon in de Pniëlkerk). Anita Oosterik zal samen met mij voorgaan in deze dienst. Heel symbolisch in de week van de eenheid is dat we het verhaal over de bruiloft te Kana lezen: samen feest en maaltijd vieren verbindt!

Op zondag 26 januari gaat ook een oude bekende voor, ds Rein van Dijk, onze oud-voorganger. Na twee keer het woordje ‘oud’ heb ik er toch alle vertrouwen in dat de lezing uit Matteus 4, 12-22 als nieuw zal laten klinken. (ik mag zelf voorgaan in de Bleek)
 
terug
 
 

Inloggen


Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat: Nelleke Veurink
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.