PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 16 september 2018 Zondagsbrief 16 september 2018
Deze week in de zondagsbrief nieuws over Kerkenpad 2018.

Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: Henk van Es
Diaken en collectanten: Herman Veldman, Jochem Eenkhoorn
Uitdeler zondagsbrief: Silvia Steenkamp en Herman Veldman
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Annie Gijsbers
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Anja v/d Worp
Kinderoppas: -
 
Mensen in de kerk: Hartelijk dank voor alle kaarten, bloemen, lekkere dingen, telefoontjes, bezoekjes na de val van Martend op 4 juli tijdens werkzaamheden in de Pniëlkerk. Afgelopen dinsdag zijn we voor controle geweest naar de traumachirurg. Zijn schouder en bekken laten een herstel zien. Hij heeft nog wel een lange weg te gaan maar gelukkig gaat het de goede kant op. Wij gaan ervoor!
Hartelijke groeten, Martend en Nelleke Veurink.
Bloemen uit de kerk gaan met een hartelijke groet van de gemeente naar de familie Litaay
 
Collecte, Vredeswerk, vrede en veiligheid Generaties voor Vrede
Vandaag is het vredeszondag, maar vrede is nog altijd ver te zoeken. Overal ter wereld zijn landen met elkaar in conflict en miljoenen mensen, jong en oud, zijn slachtoffer van geweld. Kerk in Actie en PAX zetten zich namens de Protestantse Kerk in voor vrede. In Nederland en wereldwijd. Enkele voorbeelden. Veel jongeren in Oekraïne voelen zich onveilig door het conflict in Oost-Oekraïne en de sociaal economische crisis. Er is veel wantrouwen en ze geloven niet dat zij invloed hebben op hun situatie of op hun toekomst. Kerk in Actie partner ‘Spirit and Letter’ traint groepen jongeren in het vreedzaam communiceren op basis van wederzijds respect. In Nederland steunt Kerk in Actie Stichting De Vrolijkheid, die voor kinderen in de AZC’s activiteiten organiseert, waardoor ze weer even kind kunnen zijn. Met ouderkindprojecten verstevigt De Vrolijkheid familiebanden en bevordert goede communicatie tussen ouders en hun kinderen. In Srebrenica proberen Bosniërs en Serviërs 23 jaar na de genocide elkaar weer de hand te reiken. Het programma ‘Dealing with the Past’ (omgaan met het verleden) van PAX biedt slachtoffers ruimte om hun verhalen te vertellen aan hun eigen en volgende generaties. Door het vertellen van de verhalen ontstaat er ruimte voor de verwerking van emoties. In de Vredesweek zoeken we naar verbinding en solidariteit tussen de verschillende generaties, om van elkaar te leren, elkaar te bemoedigen en samen te werken aan vrede. Met de opbrengst van deze collecte steunt de Protestantse Kerk deze en andere initiatieven voor vrede van Kerk in Actie en PAX. Van harte aanbevolen.
NB. De andere collecte in elke dienst is steeds voor de kas van de eigen Wijkkerk.
Een (eventuele) avondmaal-collecte is voor Z.W.O.
 
Stukje uit de Diaconie,
Zondag 2 weken geleden had ik de eer om de zendingsbusjes in de kerk te legen en de inhoud van deze busjes in het zakje te deponeren te samen met de beide collectegelden. Ik zal eerlijk bekennen dat ik eerst na moest vragen waar deze busjes in de kerk hangen. Ik had ze nog nooit opgemerkt. Het heeft mij dan ook niets verbaasd dat de inhoud van de busjes samen € 0,20 was. Ik denk dus dat meerdere mensen eveneens niet weten dat deze zendingsbusjes in de kerk hangen. Bij deze wil ik u er dan ook graag op attenderen, dat het mogelijk is om in deze busjes extra geld voor de Zending te deponeren. Nu vraagt u zich vast af waar hangen deze busjes: in de foyer van de kerk hangt een busje bij de ingang, naast de orgelpijp een beetje verstolen achter een plant en bij de andere smalle uitgang. Tevens hangt een zendingsbusje bij de deur richting fietsenhok. Ik hoop namens de diaconie van de Pniëlkerk dat er bij de volgende lediging van deze busjes meer geld in ligt.
Met vriendelijke groet, Namens de diaconie.
Henny van Marle
 
In Samen Horen ontbreekt de onderstaande tekst:
Henny van Marle, aftredend 2021 functie secretaris diaconie.
 
De reeds in Kwintet opgenomen dienst  in NOACH, die we “Preek van de Leek” hebben genoemd waarbij onze burgemeester Gerritsen zou voorgaan is verplaatst van 16 september naar 7 oktober. U bent van harte welkom op zondag 7 oktober om 10.00 uur in NOACH, Binnenhof 53.
 
Mededelingen
  • Beste ouderenbezoekers, op dinsdagavond 2 Oktober is er weer een bijeenkomst voor de bezoekers van oudere leden om 19.30 uur inde Pnielkerk. Je krijgt nog een uitnodiging hierover.
  • Hebt u altijd al meer willen weten over de Bibel of Jezus bijvoorbeeld, geef je dan op voor de cursus 'Orientatie Christeljk geloof'.
 
Oriëntatiecursus Christelijk geloof
Wat is eigenlijk de betekenis van Pasen? En van Pinksteren? Waarom heeft de zondag een apart karakter? Wie was Jezus eigenlijk? Wat gebeurt er in een kerk? Wat is de ‘goede boodschap’ van de Bijbel? Dit soort vragen staat centraal tijdens de Oriëntatiecursus Christelijk geloof. Tijdens vier woensdagavonden wordt een introductie gegeven in wat het christendom als godsdienst inhoudt. Natuurlijk is er ruimte voor vragen en inbreng van deelnemers. Deelname aan deze cursus is geheel vrijblijvend. Er is geen vooropleiding of voorkennis nodig. Iedereen is welkom: gelovig of niet gelovig, kerklid of geen kerklid. De cursus vindt plaats in ‘Het Pakhuis’, Weefgetrouw 58, Almelo. Data:  de woensdagen10 okt; 14 nov; 12 dec; 9 jan. De avonden duren van 19.30 uur – 21.30 uur. Wie dat wil kan deelnemen aan de gezamenlijke maaltijd vooraf. (Om17.30 uur is er koffie en daarna wordt er soep en een broodje geserveerd.) Deelname aan de cursus van vier avonden kost € 15,-. Het cursusboek is daarbij inbegrepen.
Opgave: Catherinus Elsinga, (De Valduif, Almelo); T. 0546 – 673395; email. Voor LINKT zie: www.linkt.life De oriëntatie cursus Christelijk Geloof biedt deelnemers in korte tijd een boeiend overzicht van de belangrijkste thema’s van het christendom als godsdienst. De cursus heeft een informerend en objectief karakter. Een cursusavond bestaat uit een inleiding, uitleg, ruimte voor gesprek en vragen.
 Onderwerpen van de vier avonden zijn:
 • De christelijke boodschap
 • De Bijbel
 • Jezus Christus
 • Leven als christen
 
Kerkenpad 27 oktober 2018
Op 27 oktober vindt het jaarlijks kerkenpad weer plaats.
Dit jaar gaan we een kerk in Huissen en Oosterbeek bezoeken, de lunch gebruiken we in Huissen en ons dagje uit wordt afgesloten in Oosterbeek.
Heeft u zin om mee te gaan, want ook dit jaar gaan we weer met een bus van Schepers tours, dan kunt u zich nu al aanmelden bij één van de wijkaktief leden of een mail sturen naar mail
 
 
terug
 
 

Inloggen


Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat: Nelleke Veurink
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.