PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 26 juni 2016 Zondagsbrief 26 juni 2016
Deze week in de zondagsbrief een verslag van de Ruiterdienst op de Almelose Ruiterdagen en vanaf  3 september  hebben we weer een Christelijke Boekwinkel in Almelo.

Voorganger: Ds. Bunjes - v/d Lee
Ouderling: Henk van Es
Diaken en collectanten: Dries Kromkamp, Erik Kobes
Uitdeler zondagsbrief: Henk Nijhuis en Dries Kromkamp
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Coby Vos
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Anja v/d Worp
Kinderoppas: Anja Kobes
Eindcollecte voor: instandhouden kerk
 
Kroonjarigen:  Dhr. A. A. Quispel, de Emoe,
Mw. L. Busscher-Steenkamp, Rohofstraat
Bloemen uit de dienst gaan met een groet van de gemeente naar de fam. Konink, de Zwaluw
 
Collecte
Het doel van deze diaconie-collecte betreft het nieuwe kerkelijke vakantiehuis Nieuw Hydepark (voorheen het Roosevelthuis). Het gaat over financiële hulp aan ouderen en gehandicapten die zich opgeven voor een Twente- of Overijssel-week in deze huizen. Wie een dergelijke vakantieweek heeft meegemaakt, kan hier dankzij de inzet van vele vrijwilligers geruime tijd op teren! Vandaag een collecte voor de kostenbestrijding: geef wat u kunt! NB. De andere collecte in elke dienst is steeds voor de wijkkas van de eigen Wijkkerk.
Een avondmaal-collecte is voor Zending,  Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking (Z.W.O.).
 
Oud Papier en de Jeugd.
Naar aanleiding van hun bijdrage aan de inzamelingsactie voor 3 FM Serious Request door de jeugd afgelopen december, heeft de WOP (Werkgroep Oud Papier) de jeugd voorgesteld om eenmaal per jaar de inzameling door de jeugd te laten verzorgen. De opbrengst van die inzameling mag dan door de jeugd besteed worden voor een activiteit, aanschaf van materiaal of een goed doel. Dit jaar gaan we de opbrengst gebruiken voor de startactiviteit. We gaan namelijk in het weekend van 17-18 september op kamp naar een Klooster in Huissen. Dus..... willen wij op zaterdag 2 juli zoveel mogelijk papier inzamelen!!!! Heeft u nog oud papier in uw schuur staan en zet u het maandelijks aan de straat voor de ophaaldienst voor de gemeente, sla dit dan een keer over en breng het op 2 juli naar de container bij de Pnielkerk zodat we met zijn allen een recordopbrengst gaan halen. Namens de jeugd van de Pnielkerk alvast bedankt. 
 
Woensdag 21 September is de Seniorenreis gepland. U kunt deze datum alvast noteren.
De diaconie.
 
nieuwe christelijke boekwinkel in Almelo
Boek en Hart
We zijn erg blij en dankbaar u te kunnen vertellen dat – zo de Here wil – zaterdag 3 september de nieuwe christelijke boekwinkel haar deuren hoopt te openen. De nieuwe winkel heet Boek en Hart en wordt gehuisvest in het pand aan de Holtjesstraat 30 in Almelo.
vrijwilligers
De boekwinkel zal worden gerund door een aantal enthousiaste vrijwilligers. Deze vrijwilligers komen uit diverse kerkelijke gemeenten.
op de hoogte blijven?
Onze website is nog in de maak, maar u kunt ons al wel volgen via Facebook. Als u onze nieuwsbrief wilt ontvangen, stuurt u dan een mailtje naar . Wij hopen u als klant te mogen begroeten!
Met hartelijke groeten, 
Margriet Rutten en Henrike Pool
 
Beste  mensen
Almelose ruiterdagen. Met een paar mensen ben ik naar de Ruiterdienst geweest .De titel van de dienst was, met zo’n Vader heb je geluk .Een mooie preek van Dominee Wisselink, iedereen gun je zo’n Vader  iedereen die een liefhebbende Vader heeft  die begrijpt dat en dat je altijd bij Hem terecht kunt! Prachtige liederen  gezongen, zoals: “Groot is uw trouw, o Heer mijn God en Vader”. We vonden het heel bijzondere dienst. .Lieve groet uit de gemeente.
 
Waar wil je heen?
De Israëlieten willen niet meer verder lopen door de woestijn. Maar God geeft weer richting. Het wordt duidelijk dat ze zich beter kunnen laten leiden dan zelf hun weg te kiezen.
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst
datum en tijdstip 01-03-2020 om 10:00
1e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 08-03-2020 om 10:00
2e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 15-03-2020 om 10:00
3e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 22-03-2020 om 10:00
4e van 40-dagen meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.