PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 4 juni 2017 Zondagsbrief 4 juni 2017
Weer een redelijk gevulde zondagsbrief met zaken als Symbolisch schikken, Stichting Present en en oproep van de Onderhoudsploeg.
 

Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: Henk Meier
Diaken en collectanten: Jerry v/d Bos, Cor Meijer
Uitdeler zondagsbrief: Evert-Jan Snoeijer en Jerry v/d Bos
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Lineke v/d Bos
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Anja v/d Worp
Kinderoppas: Catalijne v/d Worp en Hanneke Bartels
Eindcollecte voor: instandhouden kerk
Kistjes voor het bloemenfonds, wijkaktief en de zendingsbusjes staan in de foyer
 
Bloemen gaan met een groet van de gemeente naar Mw. Faber, Jan Tooropstraat
 
Zondag 11 juni gaat voor Ds. van Houwelingen, tevens vieren we dan het Heilig Avondmaal
 
Collecte
Kerk in Actie, Zending in Nicaragua. In afgelegen dorpen in Nicaragua hebben kerken geen eigen voorgangers. Leken doen het meeste werk in de kerk. Vaak komt er maar twee keer per jaar een voorganger langs in de kleine geloofsgemeenschappen. De lekenleiders hebben echter beperkte kennis van de Bijbel en van theologie. Via Teyocoyani, partner van Kerk in Actie, krijgen zij trainingen op het gebied van bijbelkennis en gemeenteopbouw. Hierdoor kunnen ze hun diensten beter voorbereiden en zijn ze beter toegerust voor hun taken. Bovendien ervaren ze dat ze niet alleen staan in hun werk. Teyocoyani traint niet alleen de leiders, maar ook de gemeenteleden krijgen een tijdlang begeleiding. Op veel plekken kampt de bevolking met armoede, conflicten en migratie. Daarom leert Teyocoyani kerkleden hoe ze iets kunnen betekenen voor elkaar en voor anderen in hun omgeving. De gemeenten veranderen en groeien zichtbaar door deze aanpak. In 2017 wil Teyocoyani in veertig gemeenten trainingen geven. Een tweedaagse bijbelstudie in een dorp kost bijvoorbeeld € 6 per persoon. De collecte is bestemd voor Teyocoyani en andere zendingsprojecten van Kerk in Actie wereldwijd. Van harte aanbevolen!
 
Symbolisch schikken.
Vandaag vieren wij het Pinksterfeest. De liturgische kleur is rood. Een vurige schikking met lelies.
Om de kracht en de beweging van de Geest uit te drukken is gekozen voor bloemen die omhoog groeien. Het vuur van de Geest verspreidt zich.
Veel rode kaarsen, onder en boven, klein en groot, verbeelden hoe mensen overal aangestoken en geïnspireerd kunnen worden door de Geest en in vuur en vlam kunnen raken.
 
Present
Het is heel fijn dat er een aantal mensen gehoor hebben gegeven en zich ‘present’ hebben verklaard. Deze mensen, volwassenen en jeugdleden, hebben zich ingeschreven om,  vanuit de Pnielkerk en onder de paraplu van stichting Present, een belangrijke klus te klaren. Maar we denken dat we nog een beetje sterker voor de dag kunnen komen.
Dus: we zoeken nog een aantal volwassenen en jeugdleden om op 23 juni present te zijn!
Meedoen is niet afhankelijk van leeftijd of kwaliteiten. Want naast handige mensen met gereedschap, zijn we ook op zoek naar mensen die gezelligheid en aandacht als aanbod hebben. ‘Heb uw naaste lief als u zelf’ kan op vele manieren ingevuld worden. Naar aanleiding van de opgaven zal gekeken worden welke klus het meest passend is.  
In de kerk bij, de kapstokken, hangen grote inschrijflijsten. We gaan de balans opmaken en kijken wie er allemaal present is. Schrijf uw naam op, namens u zelf, namens uw werkgroep, namens uw familie etc.
Uiteraard mag het ook via mail
Zie ook www.stichtingpresent.nl/almelo
Hartelijke groet, namens het (jeugd)diaconaat,
Roel Steen

Onderhoudsploeg
Bij uw bezoeken aan de Pnielkerk zal het u niet ontgaan, dat een groepje trouwe vrijwilligers gebouw en tuin onderhouden. Iedere dinsdagmorgen van  9 tot 12 uur wordt binnen en buiten hard gewerkt, onderbroken door een pauze met koffie en iets lekkers ! Gedurende de zomermaanden (vanaf nu) zijn extra handen nodig voor de tuin.   Wilt u zo nu en dan eens bijspringen meldt u zich dan svp aan of kom op dinsdagmorgen naar de Pnielkerk. Gewoon doen !!
Namens de onderhoudsploeg, George Heeringa (coordinator) tel.810826

Huntington
Dankzij de tomeloze inzet, creativiteit en enthousiasme van jongeren van De Bleek, Pniel, NOACH en de Grote Kerk, maar zeker ook de ondersteuning van hun jeugdwerkers en de gulle giften van u en uw naasten, is de actie Hands On voor Huntington een succes geworden. 
We hebben extra aandacht gegenereerd en een prachtig bedrag opgehaald voor Campagneteam Huntington en er worden zelfs nog acties gehouden de komende tijd. De cheque is inmiddels overhandigd aan Sanne Nibourg van Campagneteam Huntington (zie #HandsOnAlmelo voor het filmpje). Op de cheque stond het geweldige bedrag van €7499,02!
Trots dat we dit met al die jongeren en jeugdwerkers uit de verschillende wijkgemeenten heb mogen doen.
Gonneke Bennes, jeugdwerker Almelo
 
Ik versta je
De heilige Geest laat ons verstaanbaar spreken én goed luisteren naar wat een ander te zeggen heeft. Dat gaat veel verder dan spreken in taal. Elkaar begrijpen wil zeggen dat je geraakt wordt door wat een ander je vertelt.
 
Met een gebarentolk kan iemand die doof is communiceren met iemand die niet doof en andersom. Een gebarentolk vertaalt de gesproken taal voor degene die doof is. En de gebarentolk vertaalt de gebarentaal voor degene die niet doof is
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - 6e van 40-dagen, Palmzondag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00
6e van 40-dagen, Palmzondag meer details

Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.