PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 28 januari 2018 Zondagsbrief 28 januari 2018
Deze week in de zondagsbrief informatie over de gespreksavond over "principes" en het concert in de Pnielkerk op zondag 28 januari.

Voorganger: Ds. van Houwelingen
Ouderling: Henk Hoornweg
Diaken en collectanten: Bert Steenkamp, Wim Welink
Uitdeler zondagsbrief: Fenny Manenschijn en Bert Steenkamp
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Coby Vos
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Tunde Moldevan
Kinderoppas: Dougina Plat
 
Bij de dienst van volgende week zondag 4 februari
In een ‘gewone’ dienst mogen we deze zondag bijzondere zaken vieren: Jan-Bart en Liseth Oldenampsen- ten Brinke vragen in deze dienst een zegen over hun huwelijk (dat ze deze zomer al sloten voor de wet), zij willen beide belijdenis van hun geloof afleggen én houden hun dochter Anne-Lot ten doop. Omdat Jan-Bart en Liseth lid zijn van het koor Power uit Wierden zal dat koor ook meewerken aan de dienst. Na afloop is er uiteraard alle gelegenheid tot felicitatie van het stel (en hun familie). We hopen op een zeer feestelijke dienst.
Bloemen uit de kerk gaan met een groet van de gemeente en met de hartelijke felicitaties naar  mevrouw G. Haze-Spang Brouwerijstraat.  Zij bereikte afgelopen woensdag de gezegende leeftijd van 100 jaar!!!
Kroonjarigen:
31 januari: Mw J.H.P. de Olde - van Horck De Nachtuil, 90 jaar
Mw. G.C.G. ter Harkel - de Boer Rombout Verhulstlaan 85 jaar
Mw. G.G. Schothorst - Boerrigter  Jacob van Campenstraat 85 jaar
 
Zondag 4 februari gaat voor Ds. Marco Montagne
 
Collecten, Catechese en Educatie, Wijzer worden in de kerk.
Voor veel mensen is er geen plaats meer voor de kerk in hun drukke dagelijkse bestaan. Toch zijn er grote zingevingsvraagstukken. Bij veel gemeenten binnen de Protestantse Kerk groeit het verlangen om ook kerk te zijn voor deze zoekers en twijfelaars. Maar hoe leg je verbinding met mensen en groepen die vervreemd zijn van de kerk? Volgend jaar start er bij het PCTE, Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie, opnieuw een tweejarige opleiding waar predikanten en kerkelijk werkers leren hoe ze, samen met hun gemeente, de verbinding met de samenleving kunnen maken. Ze worden ondersteund bij het ontwikkelen van missionair leiderschap. Naast deze opleiding Missionaire Specialisatie biedt het PCTE aan predikanten, ambtsdragers en andere vrijwilligers tal van mogelijkheden voor opleiding, bij scholing en praktische trainingen op diverse terreinen. De
opbrengst van deze collecte is bestemd voor training en toerusting van professionals en vrijwilligers voor hun werk in de gemeente. Helpt u mee om deze collecte tot een succes te maken?
 
Uit het College van Diakenen (CvD).
Ook aan het eind van 2017 zijn er in Almelo weer kerstpakketten verstrekt aan mensen die dat erg nodig hebben. De namen van deze mensen zijn aangedragen vanuit de wijkdiaconieën. Het betrof dit keer 56 pakketten. Ze zijn verspreid door de wijkdiakenen en bekostigd door het CvD.
 
Eindcollectes Pniëlkerk 2017
De opbrengst van de eindcollectes over de maand december is: € 989,72
 
LINKT nieuws (1e deel van 4)
Wat is LINKT? … LINKT is de naam van de ‘pioniersplek’ van de Protestantse Gemeente Almelo. In de werkgroep zitten leden van de Ontmoeting, Grote Kerk, en Pnielkerk.
Waarom? … Doel is een open gemeenschap te vormen met een fijne sfeer waarin ruimte is voor het werken aan je relatie met God en met elkaar.
Waar? … Op een gastvrije locatie in het centrum van Almelo, ‘Het Pakhuis’, Touwbaan 58.
Wanneer? … We beginnen de 2e helft van Februari 2018.
Waarmee? … We starten met drie activiteiten:
  • Stadspastoraat (wekelijks dinsdagmorgen)
  • Pleisterplaats (maandelijks woensdagavond vroeg)
  • Bijeenkomsten (maandelijks zondagmiddag)
Al deze LINKT activiteiten zijn gericht op verbinding tussen jou en de ander. Tussen je dagelijkse leven (met zijn drukten, zorgen, uitdagingen) èn wat je beweegt, wat je gelooft, wat je drijfveren zijn. De komende weken gaan we ook folders verspreiden en uitdelen voor meer en specifiekere informatie.
Namens de werkgroep,  Henk Meier
 
BOODSCHAPPENMAND
Spaart u ook nog met ons mee voor de pakketten bij de Plus? Er moeten 75 zegeltjes op een spaarkaart, erg veel , maar samen gaat het ons vast lukken om enkele kaarten vol te krijgen, toch?? Namens de diaconie, Jacqueline Meupelenberg.
 
Concert in de Pniëlkerk
Muziekvereniging De Eendracht en Gospelkoor Onderweg geven op zondag 28 januari een concert in de Pniëlkerk in Almelo. Onder het thema “January Sounds” brengen de groepen een afwisselend programma. Het Groot Orkest van De Eendracht speelt moderne orkestwerken, zoals Fate of the Gods en muziek van Game of Thrones en Coldplay. Gospelkoor Onderweg zingt Nederlandse Gospel, black-gospel en Praise en worship songs zoals: You are my friend en Ken je mij van Trijntje Oosterhuis. De groepen brengen ook samen een aantal nummers ten gehore, waaronder Window of Hope.
Het concert begint om 15.00 uur. Vanaf 14.30 gaan de deuren open.
 
Gespreksavond over 'principes' in De Lichtkring: Beethovenlaan 10, donderdag 1 februari 20-22 uur Iedereen heeft principes, vast weer andere dan je ouders/grootouders en je kinderen/kleinkinderen. Welke principes heb jij? Daar praten we over o.l.v. Siebe Hiemstra
kosten: € 5, opgave (noodzakelijk): email of tel: 840484
voor meer informatie: http://debleekalmelo.nl/gespreksavond-over-principes/
 
Wie houdt van lapjes, van naaien en van iets nieuws?
Monica Schwarz zoekt mensen die graag met lapjes en borduurgaren werken, die het aandurven om een wandkleed te maken bij een lievelingstekst/lied. In De Lichtkring, op de donderdagen 15 maart,  5 april en 7 juni van 20 – 22 uur gaan we daar mee bezig. Voor meer informatie: http://veelstemmiglicht.nl/geloofskleed-maken/

ik luister
We gaan het deze zondag hebben over luisteren. Echt luisteren naar iemand, valt niet altijd mee. Jezus onderwijst de mensen in de synagoge. Ze luisteren naar wat Jezus te vertellen heeft. Zijn woorden maken iets in hen los. In de synagoge is ook een bezeten man. Als Jezus de onreine geest toespreekt, luistert deze. Zo blijkt alles en iedereen in de synagoge ontvankelijk voor Jezus’ woord.
 
 
 
 
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - 6e van 40-dagen, Palmzondag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00
6e van 40-dagen, Palmzondag meer details

Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.