PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 18 maart 2018 Zondagsbrief 18 maart 2018
Deze week in de zondagsbrief informatie over de 40_dagentijdcollecte KiA en de LINKT-Bijeenkomst van a.s. zondag. Tevens is er nieuws over het Paasproject "Het is volbracht" van het Gospelkoor Onderweg dat gehouden wordt op zondag 25 maart in de Ontmoeting.

Voorganger: Mw. Fien Venema-v/d Berg
Ouderling: Henk van Es
Diaken en collectanten: Herman Veldman, Wim Welink
Uitdeler zondagsbrief: Silvia Steenkamp en Herman Veldman
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Annie Gijsbers
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Karin Wijnstra
Kinderoppas: Hanneke Bartels
 
Bloemen uit de kerk gaan met een hartelijke groet van de gemeente naar Dhr. en Mw. Droogsma  De Taling  Almelo.
Kroonjarigen van de maand maart:
Mevr. P. Steenkamp-Oost Titus Brandsmahof  19-3-1933 (85jaar)

Mevr. Marsman- Vreeman De Schoppe 22-3-1928 (90 jaar)
 
Dhr. Schorn Jacob van Campenstraat 29-3-1943 (75 jaar)
 
Zondag 25 maart gaat voor Ds. Rein van Dijk
 
Collecten, 40-dagentijdcollecte KiA, tegen kinderarbeid in India.
De grote textielstad Tirupur in het zuiden van India telt meer dan 10.000 kinderen die niet naar school gaan. Vaak werken deze kinderen van migranten onder zeer slechte omstandigheden in de textielindustrie. De Indiase partnerorganisatie van Kerk in Actie SAVE doet er alles aan om deze kwetsbare kinderen op school te krijgen. De medewerkers en vrijwilligers zoeken deze kinderen op in fabrieken, op straat en thuis. Samen met de gezinnen werkt SAVE aan oplossingen: onderwijs voor de kinderen en het versterken van hun ouders. Als dat nodig is, krijgen kinderen bijles en tijdelijk onderdak. SAVE gaat in gesprek met overheidsinstanties, de textielindustrie en de kledingmerken om kinderarbeid structureel te bestrijden. Inmiddels heeft SAVE al twee kinderarbeid vrije zones opgezet, waar niemand het accepteert als een kind niet op school zit. Met deze collecte steunt u het werelddiaconale werk van Kerk in Actie, maar ook binnenlandse doelen zoals zoals SchuldHulpMaatje. Van harte aanbevolen!
 
Eindcollectes Pniëlkerk 2018
De opbrengst van de eindcollectes over de maand februari is: € 537,65
 
Boodschappenmand
Voor de maand maart is de Boodschappenmand op zoek naar toiletartikelen, zoals shampoo, zeep, tandenborstels, enz. Ook verzorging spulletjes speciaal voor baby’s zijn erg welkom. Uiteraard mag u ook altijd de gewone boodschappen inleveren. Namens de diaconie alvast dank voor uw bijdrage, groetjes Jacqueline Meupelenberg
 
Kindernevendienst
De 40 dagen tijd is begonnen en ook in de kindernevendienst gaan wij op weg naar Pasen. Maar dit doen we niet alleen, want wij gaan samen met Jezus. Dit gaan wij uitbeelden in de knd. Hoe wij dit gaan doen is met fun maïs, dus kom en je gaat er iets moois van maken.
25 maart is het Palmpasen. Dan gaan we in de knd weer de Palmpaasstokken versieren. Heb je er nog 1 thuis neem het dan mee.

Ik heb alles voor je over
Zoals een graankorrel sterft om vrucht te dragen, zo zal ook Jezus sterven om nieuw leven voort te brengen. Jezus zorgt niet alleen voor mensen door brood uit te delen of ze beter te maken; hij heeft letterlijk alles voor ze over. Zelfs zijn eigen leven. Met de kinderen denken we deze zondag na over hoeveel je voor een ander over hebt. Voor iemand die je liefhebt, heb je veel over.
 
LINKT-Bijeenkomst
 
Deze zondag is er weer een LINKT-bijeenkomst. ’s Middags om 13.30 uur aan de Touwbaan 58. We willen je van harte uitnodigen om er bij te zijn! We luisteren naar de uitleg van de Bijbel en praten er over door. We delen ons geloof en onze vragen. We leggen een verbinding met de actualiteit en het leven van alledag. De koffie staat klaar!
18 Maart, 13.30 uur, Het Pakhuis – Touwbaan.
 
Het is volbracht
“kippenvel, tranen en diepe emotie”
Op zondag 25 maart zal Gospelkoor Onderweg o.l.v. André Bijleveld het Paasproject, “Het is volbracht” ten gehore brengen in de Ontmoeting, Hoornbladstraat 29a te Almelo. De avond begint om 19.00 uur.
“Het is volbracht” is een prachtig, Nederlandstalig programma, waarin de mensen mee worden genomen in het verhaal van het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus. Oude melodieën worden gecombineerd met moderne klanken, bekende liederen, Bijbelteksten en indringende beelden. Het koor vertelt het lijdensverhaal van Jezus. Het programma, dat ruim een uur duurt,  begint met het groot maken van God, waarna de muzikale lijn afdaalt met het lijden en tot een dieptepunt komt als Christus gestorven is. Dan vanuit de stilte klimt de lijn weer op als er wordt gezongen over onze opgestane Heer. Het koor en de gemeente zullen worden begeleid door een professionele band onder leiding van André Bijleveld.
Voor meer informatie over Gospelkoor Onderweg uit Almelo, kunt u kijken op: www.gospelkooronderweg.nl
U komt toch ook??
 
Uitnodiging voor ouderenbezoekers
Van zelfredzaamheid………naar samenredzaamheid
Het overheidsbeleid gaat ervanuit dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, ongeacht ziekte of beperking. ‘Zelfredzaam zijn’ is mooi, maar veel mensen redden het niet alleen! Kijk eens naar kwetsbare ouderen. Voor hen is het belangrijk dat er vanuit de omgeving naar hen wordt omgezien. Samenredzaamheid voor mensen die het niet alleen redden. U als ouderling, diaken of bezoekdame/heer heeft hierin een belangrijke plaats. U wordt van harte uitgenodigd voor een thema-bijeenkomst ‘van zelfredzaamheid….naar samenredzaamheid’ op dinsdagavond 20 maart om 19.30 uur in de foyer van de Pnielkerk. Vanaf 19.00 uur is de zaal open en staat er koffie en thee voor u klaar.
Ds. Rienke Vedders – Dekker, ouderenpastor en geestelijk verzorger zal met u stilstaan bij zin- en levensvragen van ouderen. Maaike Plaggemarsch – Dollen, ouderenadviseur Scoop, zal u praktische informatie geven op het gebied van (kwetsbare) ouderen. Het belooft een interessante avond te worden. U bent van harte welkom als bezoeker van oudere mensen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - 6e van 40-dagen, Palmzondag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00
6e van 40-dagen, Palmzondag meer details

Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.