PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 17 februari 2019 Zondagsbrief 17 februari 2019
Deze week in de zondagsbrief een reminder van de wijkavond op dinsdag 26 februari 2019.

Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: Gerbrig de Vries,
Diaken en collectanten: Henny van Marle, Annie Gijsbers
Uitdeler zondagsbrief: Janny Tulp en Henny van Marle
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Renske Schorn
Kindernevendienst: Anja v/d Worp
Jeugdkerk: -
Leiding: -

Bloemen gaan met een groet van de gemeente naar dhr. en mw. Boer.

Bij de dienst van vandaag
Vandaag de derde dienst in een serie uit het boek Esther. Een ‘gezellig’ etentje ten paleize doet bij Haman het vermoeden groeien dat dit wel eens zijn galgenmaal zou kunnen worden waarvan het nagerecht ‘hangop’ is… deze omdraaiing van de rollen is het messiaanse grondthema van de bijbel, dat tot zijn hoogtepunt komt in het optreden van de messias Jezus. We zingen en lezen vandaag uit:
Vooraf:           L 212: 1, 2, 4, 5
1e lied:             L 972: 1, 3, 7, 8, 9
Gloria:             L 150
Lezen:             Lucas 6: 20 – 26
Zingen:            L 991: 1, 4, 6, 7 + L 990: 2 en 6
Lezen:             Esther 7: 1-7a
Zingen:            Alles wordt nieuw IV 9: 3, 4, 5
Verkondiging deel 1
Lezen:             Esther 7: 7b – 8: 2
Verkondiging deel 2
Lezen:             Esther 8: 3 -8
Verkondiging deel 3
Zingen:            L 152: 1, 2, 3, 7, 10
Gebeden
Gaven
Slotlied:           L 825: 1, 3, 5, 8
Een goede dienst toegewenst!

Collecte, Kerk in Actie, noodhulp, extreme droogte Ethiopië
Ethiopiërs zijn droogte van oudsher gewend, maar door klimaatverandering is het steeds vaker en langer extreem droog. Gezinnen komen in grote nood: water en voedselvoorraden raken op, vee sterft. De strijd om te overleven wordt steeds zwaarder. Samen met de Ethiopische kerk helpen we boerengezinnen om ook in extreme tijden van droogte te overleven. We verstrekken zaden van droogtebestendige gewassen, stimuleren mensen te handelen in bij voorbeeld zeep of snacks voor extra inkomsten, leggen waterbronnen aan en gaan met houtbesparende oventjes houtkap tegen om te voorkomen dat vruchtbare grond wegspoelt. Collecteer mee, zodat 3.500 gezinnen het komend jaar voldoende voedsel en drinkwater hebben om droogte te overleven.

Beste Gemeenteleden
Het komt de laatste tijd regelmatig voor dat de gereserveerde parkeerplaatsen die bestemd zijn voor de autodienst bezet zijn door bezoekers die geen dienst draaien. Mijn vriendelijke verzoek is dan ook dat deze mensen die geen autodienst draaien hier rekening mee willen houden, en ergens anders hun auto willen parkeren.
Namens de gemeenteleden van de autodienst hartelijk dank voor uw medewerking.
Groet,        Jan Keizer

Reminder wijkavond dinsdag 26-2
Als wijkkerkenraad hopen we dat u allemaal dinsdagavond 26 februari in uw agenda gereserveerd hebt voor de wijkavond. Op deze avond willen we samen nadenken over hoe wij in nabije toekomst gemeente willen zijn als wijkgemeente en als Protestantse Gemeente Almelo. Op de website staat het gespreksstuk dat ons vanuit de Algemene Kerkenraad is aangereikt. We hopen met velen in gesprek te kunnen gaan!

Lichtjestocht
De lichtjestocht 2018 ligt al weer achter ons. We mochten genieten van prachtig weer op die laatste dag voor kerst. Alle mensen die bezig waren met de organisatie en opbouw van taferelen in het Beeklustpark (zo’n 15 personen), de catering (8 personen) de volwassenen en de  jongeren die er voor hebben gezorgd dat de lichtjes konden branden (10); de verkeersregelaars en EHBO (10) de kleedsters van de figuranten,(5) de figuranten(35), de muzikanten die de bezoekers welkom heetten,(7) de gospelgroep Inspiration (10), de kooksters van maaltijden (6)en de kerngroep (5)die vanaf begin oktober bezig was om alles te organiseren, kunnen terugzien op een geslaagd evenement. We willen alle vrijwilligers van harte bedanken voor hun medewerking. U kunt hieruit concluderen dat er heel veel welwillende gemeenteleden uit de deelnemende kerken nodig zijn. En waarom? Het is een unieke mogelijkheid om Almeloërs op een duidelijke en aansprekende manier met het  kerstverhaal in aanraking te brengen. Door het samenwerken van kerken is het nog steeds mogelijk gebleken om de lichtjestocht te organiseren. We hopen dat u zich dit herinnert wanneer er  eind van dit  jaar  weer oproepjes worden gedaan in de kerken mee om te doen.
Riëtte, Marja, Louise en Arjen.

Ontmaskerd
Tijdens een feestelijke maaltijd vertelt Ester de koning over de verschrikkelijke plannen die Haman heeft. De koning schrikt heel erg en is bijzonder kwaad. Haman probeert te redden wat er te redden valt. Maar dat lukt niet echt. Stel je voor dat je wordt uitgekozen uit heel veel mensen. Iemand wijst je aan: Ja, jij! Jou bedoel ik! Het kan een hele eer zijn als juist jij wordt uitgekozen. Maar het kan ook lastig zijn, als het gaat om iets dat gedaan moet worden. Moet jij dat doen? We lezen deze weken uit het boek Ester. Uit heel veel meisjes wordt zij gekozen tot nieuwe koningin in het grote Perzische rijk. Dat is natuurlijk bijzonder. Later blijkt dat het ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee brengt. De oom van Ester vertelt haar dat juist zij iets moet doen tegen het verschrikkelijke plan van minister Haman. Misschien is ze daarom wel koningin geworden.
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.