PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 12 mei 2019 Zondagsbrief 12 mei 2019
Deze week in de zondagsbrief info over de bereikbaarheid van de Pnielkerk en de Gemeente-wijkavond die gehouden wordt op 14 mei a.s.

Voorganger: Ds. Hiemstra
Ouderling: Henk van Es
Diaken en collectanten: Jerry v/d Bos, Annie Gijsbers
Uitdeler zondagsbrief: Anja v/d Worp en Jerry v/d Bos
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Anja  Kobes
Kindernevendienst: Karin Wijnstra
Jeugdkerk: Alle Tieners
Leiding: Theo Lantink

Mensen in de kerk: Bedankt.
Het was voor ons een enorme verrassing toen maandagavond de voorzitter van de kerkenraad met de Paaskaars onder de arm bij ons voor de deur stond. Wij hopen de Paaskaars nog lange tijd bij hoogtijdagen te laten branden en er nog lang van te kunnen genieten.
Hartelijk dank hiervoor Rits en Stieny van der Woude
Bloemen gaan met een groet van de gemeente naar Mw. B. Bennink
Kroonjarigen: 31 mei: Mevr. A. ten Veen-Klaster, 90 jaar

Collecte, kerkradio/kerkdienst gemist
Voor gemeenteleden die als gevolg van ziekte of handicap niet in staat zijn naar de zondagse eredienst te komen is er de kerkradio. Met de huidige techniek kan men de dienst direct of op een later tijdstip beluisteren via eigen computer, tablet of met een eenvoudig te bedienen luisterapparaat dat op leenbasis beschikbaar is. Hierdoor blijft men betrokken bij wat er in de eigen wijkkerk gebeurt. Uw bijdrage hiervoor wordt zeer op prijs gesteld!

Bereikbaarheid Pniëlkerk
De telefoon van de Pniëlkerk stond tot 1 mei doorgeschakeld naar de mobile telefoon van Jacqeuline Meupelenberg. Met ingang van 1 mei wordt de kostersdienst gedraaid door een groep vrijwilligers. Aanspreekpunt voor deze groep is Ko Braamse, te bereiken via het nummer van de Pniëlkerk, 0546 - 816359. dit telefoonnummer is doorgeschakeld naar zijn mobile telefoon of op telefoonnummer 0546 - 819022.
met vriendelijke groet, Ko Braamse

Elektrische fiets
Tegen vergoeding te leen gevraagd gedurende de periode van 20 mei t/m 20 juni, voor bezoek uit Australië. Dries en Dinie Kromkamp, tel. 0546-825598 of via mail

Gemeente-wijkavond 14 mei
Nogmaals een hartelijke en dringende uitnodiging om dinsdagavond met velen naar de wijkavond te komen. We willen op deze avond verder met elkaar in gesprek gaan over de toekomst van de Pniëlwijkgemeente binnen het geheel van de PGA. De koffie en thee staan vanaf 19.30 uur klaar, en de vergadering begint om 20.00 uur. Zoals eerder beloofd staat er intussen op onze website een stuk waarmee u zich kunt inlezen en voorbereiden op deze avond. Mocht u niet on-line zijn, bij onze scriba ad interim Ko Braamse kunt u na de dienst een versie op papier krijgen! Als wijkkerkenraad hopen we op een grote opkomst en op een opbouwende en inspirerende avond!
Namens de wijkkerkenraad, uw herdershond ds Marco Montagne

Zondag 26 mei doop van Luca Groote
In een feestelijke dienst met veel muziek erin van het gospelkoor Onderweg hopen we op 26 mei Luca, zoon van Gert-Jan en Mirna Groote te dopen.

Oproep voor sparen zegeltjes zwemabonnement, bij de Plus.
Misschien bent u hier al van op de hoogte, maar tot 5 mei aanstaande kan je bij de Plus supermarkten in Almelo zegeltjes sparen voor korting op een zomerabonnement voor het Sportpark. Je kan dan de hele zomer in je eigen stad genieten van veel zwemplezier. Je kan baantjes trekken, beachvolleyballen, (sport)activiteiten op de ligweide, een duik vanaf de duikplank nemen, glijden van de glijbaan of gewoon met je kinderen genieten. Bij elke besteding van € 5,00 ontvang je een zegel. Met een volle spaarkaart ontvang je een hoge korting op het zomerabonnement tijdens de periode van 13 met tot en met 15 september. Graag doe ik vanuit de diaconie een oproep: heeft u spaarzegeltjes over wilt u deze dan geven aan de diakenen in de kerk, zodat wij als diaconie misschien met een volle spaarkaart een ander plezier kunnen doen. Ook kunt u ze eventueel afgeven bij de gastvrouw/gastheer.
Hartelijke groet vanuit de diaconie, Henny van Marle

Opzetten van project ”Samen koken voor een ander” in de Pniëlkerk.
Bij de wijkdiaconie is het idee geboren om een project “Samen koken voor een ander” op te zetten in de Pniëlkerk.  Terugkijkend op de maaltijden die gehouden zijn tijdens de adventsviering, de startzondag en de paasviering blijken die positief ervaren te zijn en tot leuke gesprekken en ontmoetingen te leiden. Vandaaruit lijkt het uw diaconie een goede zaak om met enige regelmaat maaltijden te gaan opzetten. Maar dan moeten we wel weten a. of er voldoende draagvlak is van vrijwilligers om dit op te zetten, en b. of er inderdaad enthousiasme is om regelmaat te komen eten!
Waar hebben we in eerste instantie naar gekeken?
Allereerst is er voldoende serviesgoed en bestek in de Pniëlkerk?  Ja hoor, er is voldoende voor ongeveer 60-70 mensen. Op welke dag kan je het beste terecht in de Pniëlkerk? Dat is op een dinsdagavond. Ons voorstel is dan ook om de 3e dinsdag van de maand aan te houden. Vanuit de diaconie zullen Marco Montagne en Henny van Marle dit coördineren. Maar misschien zijn wij te enthousiast en lijken deze plannen nu nog wat te vroeg, want u begrijpt dat ik dit stukje niet voor niets in de zondagsbrief plaats. Wij moeten  op zoek naar vrijwilligers die dit mede op poten willen zetten.
Voorlopig gaan wij uit van telkens een tweetal die een menu willen bedenken, hiervoor boodschappen willen doen en dit menu dan ook willen koken voor hopelijk veel mensen. Graag horen we van u of u voor het bovenstaande belangstelling hebt. Zo ja, dan kunnen we verder met plannen maken, misschien in de maand oktober gaan starten en  hopen op veel belangstelling. Voor deelname aan de maaltijd zal  een kleine vergoeding worden gevraagd. Mocht u belangstelling hebben dus zowel om mee te eten en/of mee te helpen met koken, tafel dekken enz. dan kunt u mailen naar Marco Montagne: mail of Henny van  Marle: mail (en als u geen mail hebt, mag het via een kind of Marco of Henny op zondag een briefje in handen duwen.
Marco Montagne en Henny van Marle

Rommelmarkt 25 mei
Op zaterdag 25 mei houdt de wijkaktief weer haar jaarlijkse rommelmarkt. Daarbij kunnen wij nog hulp gebruiken van gemeenteleden jong of oudere leden. En wel bij het sorteren op donderdagavond vanaf 18.30 u en op vrijdag vanaf 09.30 u de hele dag of dagdeel .Ook voor de opbouw en/ of opruimen zouden wij graag een beroep op jullie willen doen.
Spulletjes die goed verkoopbaar zijn, geen grote meubel stukken, maar spiegels,bijzet tafeltjes ect . Ook prijsjes voor onze verloting zijn natuurlijk ook van harte welkom, die kunt u eventueel bij de dienstdoende koster afgeven op zondag voor de dienst. Verder is er op de dag van de rommelmarkt ook alles voor de inwendige mens lekkere koffie met cake, broodjes hamburger en kroket. Wij kijken uit naar uw medewerking of komst op de rommelmarkt van 25 mei. Dus meldt u aan d.m.v. onderstaande telefoonnummers. U kunt dan bellen met:  Rits v/d Woude tel: 06-53453457,
Fenny Manenschijn, tel: 0546-823475 of  06 37559432 , Anja v/d Worp, 06 - 15128756
Ook kunt u mailen naar mail

Ik wil graag mijn medewerking verlenen bij de uitvoering van de rommelmarkt.  Ik kan ook helpen sorteren op donderdagavond 23 mei* /vrijdag 24 mei * / zaterdag 25 mei 2018* (*doorstrepen wat niet gewenst is).
----------------------------------------------------------------
Naam: -----------------------------------------  M/V
Adres: -----------------------------------------
Telefoon: ------------------------------------- 


 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.