PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 20 oktober 2019 Zondagsbrief 20 oktober 2019
Deze week in de zondagsbrief informatie over de Oogstdienst, de jaarlijkse Kerstfair en Kerkepad 2019.

Voorganger: Ds. Koos Sluiter
Ouderling: Henk van Es
Diaken en collectanten: Jerry v/d Bos, Rits v/d Woude
Uitdeler zondagsbrief: Rits v/d Woude en Jerry v/d Bos
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Renske Schorn
Kindernevendienst: Anja v/d Worp

Bloemen uit de kerk gaan met een hartelijke groet vanuit de gemeente naar Nora en Elia

Kroonjarigen
Mevr. J. Hendriks - v.d. Maar, 96

Collecte, PKN, vredeswerk, praktische hulp & luisterend oor
Op veel plaatsen in de wereld is vrede ver te zoeken. Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog. Het Bijbelse woord voor vrede, sjalom, verwijst naar heelheid, voorspoed en gezondheid. Als Protestantse Kerk willen we werken aan vrede. Door praktische hulp of een luisterend oor te bieden aan oorlogsslachtoffers. Door vredesprojecten in oorlogsgebieden te ondersteunen en door onrecht aan de kaak te stellen. In de Vredesweek vragen Kerk in Actie en PAX daar met klem aandacht en financiële steun voor.

Russisch Vocaal Ensemble in de dienst van 27 oktober
Op korte termijn bleek één van de koren die wekelijks in onze kerk repeteert bereid om mee te werken aan onze kerkdienst. Dat betekent dat we op zondagmorgen 27 oktober mogen genieten en ons in gewijde sferen laten brengen door prachtige liederen uit de Byzantijnse liturgische traditie!. Van harte aanbevolen en zegt het voort.

Koken voor een ander.
Zoals u al in de zondagsbrief eerder hebt kunnen lezen, is uw diaconie van plan om te starten met het project “koken voor een ander”.
En zoals het vaak gaat met het opzetten van iets nieuws zit de kans erin dat je te maken krijgt met wat in de volksmond heet, ‘de 1e kinderziektes’ en ja hoor……. die zijn we dus al tegen gekomen.
We hebben met de planning geen rekening gehouden met de herfstvakantie.
Daarom zal de 1e datum van “koken voor een ander” verplaatst worden van dinsdag 22 oktober naar dinsdag 29 oktober.
U zal straks merken dat deze foute datum ook in Kwintet staat. Mocht u nu van mensen buiten de Pniëlkerkwijk horen dat ze graag aan dit project mee willen doen, geef dan de juiste datum even door.
In het kort kan ik al wel iets meer informatie geven.
We starten dinsdag 29 oktober in de Pniëlkerk.
Inloop:                          vanaf 17.30 uur.
Aanvang maaltijd:        18.00 uur.
Einde:                          ongeveer 21.00 uur
We hopen natuurlijk op veel belangstelling en fijne gesprekken aan tafel. Veel moet er nog geregeld worden. Onbekend is namelijk of iedereen zelf naar de Pniëlkerk kan komen of eventueel samen rijden mogelijk is of dat er vervoer geregeld kan/moet worden. Voor ons (lees Marco en Henny)  is nu van belang of er wel voldoende belangstelling is vanuit de gemeente echter de 1e aanmeldingen zijn binnen!
Een bekend gezegde is ” onbekend maakt onbemind “.
Maar……………. de locatie is bekend, degene die dit voor het eerste oppakken zijn ondertussen ook bij u bekend dus schroom niet om gezellig mee te eten. We zullen een kleine bijdrage voor het eten vragen, maar ook dit is hopelijk geen drempel, want eten moet u thuis ook. We denken aan € 7,50 per persoon. We kunnen alleen maar tegen u zeggen, kom en eet gezellig mee en neem één van de buren of vriend(inn)en mee en vul de opgavestrook in en geef het af aan Marco Montagne, Henny van Marle of aan de gastheer/gastvrouw in de Pniëlkerk.
Hartelijke groet,
Marco Montagne en Henny van Marle
Project “Koken voor een ander” op 29 oktober vanaf 17.30 uur in de Pniëlkerk
Ik kom graag mee eten:
naam:
Kom op eigen gelegenheid naar de kerk: ja  /  nee
Graag vervoer regelen:

Op 3 Nov. hopen wij een fijne Oogstdienst te houden in de Pnielkerk. Zoals gebruikelijk worden er dan bloemetjes bij de 80 jarigen bezorgd. De diaconie heeft daarom de volgende vraag: Kent U iemand die ziek of aan huis gebonden is, en niet vergeten mag worden, laat het aan een van de diakenen weten.
Alvast bedankt de Diaconie.

De jaarlijkse Kerstfair vindt dit jaar plaats op woensdag 11 december. Natuurlijk in en rondom de Pniëlkerk. De opbrengst is dan ook bestemd voor onderhoud en beheer van de Pniëlkerk. In de aanloop naar deze fair kunt u al acties ondernemen.
  • Hebt u een leuk prijsje voor de verloting, dan kunt u die op zondag meenemen naar de kerk en daar afgeven aan de dienstdoende koster. Dat kan vanaf 20 oktober 2019. Wilt u dit eerder of door de week kwijt dan kunt u contact opnemen met Stieny van der Woude (06-51766943) of Fenny Manenschijn (06-37559432)
  • Ook liggen er vanaf die datum de intekenlijsten voor de volgende producten:
  • smakelijke kerstbroden zonder en met spijs
  • heerlijke risolles
  • een graftak
Na de kerkdienst staan de leden van de vrienden van de Pniëlkerk klaar om uw bestelling te noteren. En natuurlijk heel belangrijk: noteert u nu reeds in uw agenda: woensdag 11 december van 16.00 tot 20.30 uur.

Kerkepad 2019
Op zaterdag 26 oktober is het zover, dan is er weer het kerkenpad. Ook dit jaar gaan we weer met een bus van Schepers tour. U bent om 9 uur welkom in de foyer van de Pniëlkerk waar de koffie en thee klaar staat. Om half 10 vertrekken we naar Aalten en wel naar de “Oude Helenakerk”. Hier worden wij door een gids rondgeleid. De lunch gaan we gebruiken in  “Herberg Erve Kots”, in Lievelde. Hier is ook een openluchtmuseum waar u na de lunch gelegenheid krijgt om deze te bezoeken, bent u slecht ter been om dit te kunnen doen, er zijn een paar rolstoelen aanwezig die gebruikt kunnen worden. Met een rollator is het museum ook goed te bezichtigen. Hier blijven we tot ongeveer 4 uur waarna we richting Vorden gaan om ons dagje uit af te sluiten en wel bij “De Herberg”. We hopen om ongeveer kwart voor 7 weer terug te zijn bij de Pnielkerk. Deze dag wordt er maar 1 kerk bezocht. De financiële bijdrage voor deze dag bedraagt €12,50  p.p. dit is inclusief het museum en de lunch. Heeft u zich al opgegeven? Dit kan nog tot 22 oktober a.s. en wel via onderstaande strook in te vullen of bij een van de leden van de wijkaktief af te geven, Anja v/d Worp tel: 864225 of Riek Kruizinga tel: 822494, of een mailtje te sturen naar: mail

 "-------------------------------------------------------------
Naam: ………………………………………………
Geeft zich op voor Kerkepad met .……. personen 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.