PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Informatie komende diensten Informatie komende diensten
Hieronder vindt u een vooruitblik op de komende kerkdiensten. Het zijn de stukjes die onze wijkpredikant, ds. Marco Montagne, aanlevert voor de publicatie in Kwintet en daarom volgen deze publicaties het schema van die aanlevering.
 

Op zondag 9 februari verwelkomen we Koos Sluiter als voorganger in ons midden. Het leesrooster reikt dan Matteüs 5,13-16 aan: ‘jullie zijn het licht van de wereld, jullie zijn het zout van de aarde’. In het verlengde van vorige week staat er niet hoe je moet zijn, maar hoe God tegen je/ ons aankijkt.

Op zondag 16 februari mag ik zelf weer voorgaan. Deze zondag krijgt een bijzondere kleur doordat we afscheid van een paar ambtsdragers en er (her)bevestiging plaats zal vinden. (op het moment van kopij maken is nog niet helemaal duidelijk van wie precies… in zondagsbrief komt het nog precies). Het leesrooster gaat verder in de bergrede uit het evangelie van Matteüs; maar het alternatieve leesrooster reikt Exodus 2 aan: Mozes in het biezenmandje… en ik vermoed zomaar dat ik dat een te mooi verhaal vindt om te laten liggen.

Op zondag 23 februari gaat da M.G. de Vries -Smelt voor. Op het rooster staan dan gedeeltes uit de bergrede en de vlucht van Mozes uit Egypte.

In de weken voor Pasen reikt het alternatieve leesrooster ons een serie lezingen aan uit het boek Exodus. Namelijk die gedeelten uit dit prachtige boek die vooraf gaan aan de uittocht/Pasen, om dan in de Paasnacht te lezen over de doortocht door de Rietzee. Wat mij zeer helpt om deze verhalen nog dichter onder mijn huid te laten kruipen is de Joodse titel van dit bijbelboek: ‘Namen’ naar de aanhef van het boek ‘dit zijn de namen’. Deze verhalen gaan over wat en wie naam mogen hebben (en wie niet! De farao blijft bijvoorbeeld heel bewust naamloos!)

Op zondag 1 maart – de eerste zondag in de 40-dagentijd – lezen we uit Exodus 3 waarin Mozes in de braamstruik, die brandt maar niet verteert, geroepen wordt om terug naar Egypte te gaan om zijn volk naar de vrijheid te gaan leiden.

Op zondag 8 maart gaat collega Monica Schwarz voor en het rooster reikt ons dan Exodus 4, 18-31 aan waarin Mozes inderdaad terugkeert naar Egypte. Met de zegen van zijn schoonvader Jethro, maar ook met dat hij zichzelf (of God?) tegenkomt dat op vreemde wijze leidt tot een verdieping van zijn taak en toewijding.

Op zondag 15 maart lezen we uit Exodus 6 en 7 waarin Gods horen en zien van de ellende van Zijn volk centraal staat én dat God door dat horen in beweging komt.

Op zondag 22 maart gaat een andere goede bekende, ds Fien Venema, bij ons voor en hebben we muzikale ondersteuning van het Almelo’s Christelijk Mannenkoor. De lezing komt Exodus 7, 8-25 waarin het tot een confrontatie tussen God en farao komt: eerst in het paleis en dan in de eerste plaag.

Op zondag 29 maart werkt ‘ons eigen’ koor Credo Cantabile mee aan de dienst (als u denkt wat vreemd: twee zondagen achter elkaar een koor – dat komt omdat het ACM 1 maart zou komen maar door verplichtingen van hun dirigent onverwachts naar een andere datum moest uitwijken). Het gedeelte uit Exodus voor deze zondag komt uit Exodus 9,13-35 – de plaag van de hagel en de hardleersheid van kwade machten als het om hun machtsposities gaat.
terug
 
 

Inloggen


Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.