PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 10 november 2019 Zondagsbrief 10 november 2019
Deze week in de zondagsbrief een verslag van Kerkepad 2019, informatie over de jaarlijkse Kerstfair en het najaarsconcert in de Pnielkerk.

Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: -
Diaken en collectanten: -
Uitdeler zondagsbrief: -
Organist: -
Lector: -
Kindernevendienst: -


Kroonjarigen:
Mevr. F.C.E. v.d. Broek -Babies
30-11   85 jaar

Mevr J.T. Miedema - Hooiveld
29-11   100 jaar

Mevr. Barink -Velthorst
15-11     80 jaar

Mevr. Evers - de Ruiter
19-11      80 jaar

Attentie voor Zondag 10 november vieren we met en in de Elisa de jaarlijkse Willibrordzondag. Let op  dus op plaats en tijdstip: 9.30 uur in de Elisa!!

Collecte, PKN, steun aan kleine kerkgemeenschappen in Nederland
‘Als ik de kerktoren van mijn dorp zie, dan weet ik: ik ben thuis’. Dat gevoel delen kerkgangers en dorpsbewoners. De Protestantse Kerk ondersteunt dorpskerken om present te blijven in het dorp en actief bij te dragen aan de leefbaarheid. Bij voorbeeld door mee te doen in de dorpscoöperatie om voorzieningen te behouden of door burenhulp te stimuleren. Door de oprichting van een voedselbank of door het bieden van (pastorale) zorg voor dorpsbewoners. Er gaat veel goed in dorpskerken, maar er zijn ook zorgen. Want soms ontbreken voldoende menskracht en middelen om kerk van en voor het dorp te zijn. De Protestantse Kerk helpt dorpskerken om gelovig en creatief dorp en kerk aan elkaar te verbinden. Doneer om dorpskerken levendige vindplaatsen van geloof, hoop en liefde te laten zijn?
 

Rembrandts kijk op wat Jezus leerde

In de wijze waarop hij Jezus uitbeeldt neigt Rembrandt naar een vast type dat bij de gangbare beeldtraditie aansluit. Rembrandt onderscheidt zich juist van andere kunstenaars in zijn vrije weergave van de parabels die Jezus vertelde. In de gelijkenissen van de barmhartige Samaritaan en de verloren zoon vindt hij een eigen beeldtaal. De tegenstellingen tussen rijk en arm, dwaas en wijs, ziek en gezond in de leer van Jezus hadden voor hem bijzondere aantrekkingskracht. In de wonderen die Jezus verricht ligt vaak een diepere betekenis besloten die Rembrandt in zijn tekeningen en etsen tot uiting wil laten komen en die tegelijk de kijker ruimte laat voor een eigen oordeel.
Inleider: ds. K. Sluiter
Datum: dinsdag 12 november
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Pniëlkerk
Toegang: € 4,--

De jaarlijkse Kerstfair vindt dit jaar plaats op woensdag 11 december. Natuurlijk in en rondom de Pniëlkerk. De opbrengst is dan ook bestemd voor onderhoud en beheer van de Pniëlkerk. In de aanloop naar deze fair kunt u al acties ondernemen.
  • Hebt u een leuk prijsje voor de verloting, dan kunt u die op zondag meenemen naar de kerk en daar afgeven aan de dienstdoende koster. Dat kan vanaf 20 oktober 2019. Wilt u dit eerder of door de week kwijt dan kunt u contact opnemen met Stieny van der Woude (06-51766943) of Fenny Manenschijn (06-37559432)
  • Ook liggen er vanaf die datum de intekenlijsten voor de volgende producten:
  • smakelijke kerstbroden zonder en met spijs
  • heerlijke risolles
  • een graftak
Na de kerkdienst staan de leden van de vrienden van de Pniëlkerk klaar om uw bestelling te noteren. En natuurlijk heel belangrijk: noteert u nu reeds in uw agenda:
woensdag 11 december van 16.00 tot 20.30 uur.

Najaarsconcert in de Pniëlkerk
Zending over Grenzen organiseert op zaterdag 16 november een najaarsconcert in de Pniëlkerk met medewerking van Gospelkoor Onderweg en Joke Buis. Het koor zingt eigen repertoire en Joke Buis brengt een aanstekelijke mix van bekende kerkliederen en nieuwe liederen uit haar net gestarte meerjarenproject ‘Vertrouwd & Nieuw’.

Gospelkoor Onderweg
Het enthousiaste vijftig leden tellende gospelkoor Onderweg bestaat ruim 45 jaar. Met een professionele band en onder leiding van dirigent André Bijleveld brengt Onderweg de boodschap van Gods oneindige liefde en trouw; van blackgospel tot eeuwenoude gezangen, Opwekking, moderne arrangementen en liederen van internationale tekstschrijvers en artiesten zoals Kirk Franklin en Hans Christian Jochimsen. Onderweg is ook bekend door het paasproject ‘Het is Volbracht’ en ‘Ik ben’ over de relatie tussen God en mens.

Joke Buis
Zangeres Joke Buis is al langere tijd landelijk bekend als enthousiast vertolker van bekende oude kerkliederen, zoals bekende gezangen, liederen van Johannes de Heer en klassiekers uit de opwekkingsbundel. Vanaf medio 2019 is Joke een nieuw muzikaal project begonnen, onder de noemer ‘Vertrouwd & Nieuw’, waarmee ze nieuwe gezangen en luisterliedjes aan dit repertoire toevoegt. Bezoekers van de Zending over Grenzen concerten krijgen alvast een voorproefje van Joke’s ‘Vertrouwd & Nieuw’ programma, waarin de wisselwerking tussen oud en nieuw en het thema ‘Vertrouwen’ centraal staan.

U bent van harte uitgenodigd om dit concert bij te wonen. Voor meer informatie en kaarten kijk op: website

CHOCOLADELETTERS
Net zoals voorgaande jaren willen we ook dit jaar weer chocoladeletters sparen voor de boodschappenmand. De boodschappenmand kan hiermee de mensen die zij tijdelijk ondersteunen ook iets lekkers meegeven rond deze feestelijke tijd. De letters kunt u in de bekende doos in de garderobe stoppen.
Namens de diaconie alvast dank voor uw hulp.

Wat voor stad wil je hebben?
Jezus gaat met zijn vrienden naar Jeruzalem. Wat een mooie stad is dat toch! Maar wat wordt Jezus boos als hij de marktkraampjes op het tempelplein ziet! Hij jaagt de handelaars weg, want de tempel moet een huis van gebed zijn.

Zondag 10 nov 2019 – Lucas 19:41-48

Kerkenpad 26 oktober 2019
Na eerst een lekker kopje koffie te hebben gedronken j in de foyer vertrokken we rond 09.30 uur richting Aalten. Aanvankelijk zouden er 2 auto’s meerijden maar wegens een aantal afzeggingen paste iedereen in de bus. De chauffeur – Daniël - vertelde tijdens de reis het een en ander over de plekken die we passeerden, het nieuwe stuk N18 die vanaf de A35 richting Haaksbergen loopt. Toen wij in Aalten aankwamen bij de Oude Helenakerk waaide het behoorlijk en moesten de jassen nog aan. Voordat de rondleiding en de uitleg begon hadden nog even de gelegenheid wat rond te kijken in de kerk. We werden in 3 groepen verdeeld, iedere groep met een eigen gids. Er werd verteld over de bouw van de kerk, hoe de kerk zijn huidige vorm heeft gekregen in de loop der eeuwen. Toen de eerste gedeeltes werden gebouwd, had het protestantisme nog geen intrede gedaan. Oorspronkelijk was er een toren plus een kleine kapel. Later zijn deze met elkaar verbonden. Binnen bevonden zich 2 orgels. Op de muur prachtige geschilderde taferelen met veel Bijbelse thema’s. Na de beeldenstorm in de zestiende eeuw waren de beschilderde muren bedekt met witte kalk. Later zijn deze mooie beschilderde muren weer tevoorschijn gehaald.  Aan het eind kregen we een papier uitgereikt met liederen, die we onder begeleiding van Anne zongen. Als afsluitende liederen zongen we “Ga met God en Hij zal met je zijn” en “Tel uw zegeningen” .
Daarna gingen we naar Lievelde. Daniël vertelde dat Erve Kots genoemd is naar de mensen die in vorige eeuwen daar hebben gewoond op de plek waar nu het openluchtmuseum is. Eerst was er een overdadige lunch compleet met koffiebroodjes, croissantjes, krentenwegge, koffie + thee en een kroket! Als je met zoveel mensen samen eet en alles staat klaar, ben je wel geneigd iets meer te eten dan thuis. Na de lunch kreeg iedereen de gelegenheid het openluchtmuseum te bekijken. Er was een Los Hoes, een gebouw waar zich informatie bevond over de cycloon uit 1927, die ook de omgeving van Lievelde teisterde. Oude foto’s en krantenartikelen waarin vermeld stond dat ook koningin Wilhelmina het gebied destijds had bezocht.  Ook schuren met karren met houten! wielen, een zaaginstelling en zelfs een ruimte met sigarendoosjes en sigarettenverpakkingen uit andere tijden. Inmiddels was het stralend, zonnig weer. Dus gingen de meesten aan het eind op het terras zitten om een cappuccino of biertje te nuttigen. Om 16.00 uur reden we richting Vorden waar we in De Herberg een afsluitend drankje gingen doen. Er was hier een verwarmd terras en je kon ook binnen zitten. Tijdens de terugreis – een mooie route langs de Holterberg en via Nijverdal terug naar Almelo – begon het al te schemeren. We konden terugkijken op een mooie, geslaagde dag waarop ieder op een fijne manier met medekerkgangers kon omgaan.
Een deelnemer


 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst
datum en tijdstip 01-03-2020 om 10:00
1e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 08-03-2020 om 10:00
2e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 15-03-2020 om 10:00
3e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 22-03-2020 om 10:00
4e van 40-dagen meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.