PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 10 december 2017 Zondagsbrief 10 december 2017
Deze week in de zondagsbrief een uitnodiging voor de jaarlijkse adventsavond die gehouden wordt op dinsdag 19 december a.s.

Voorganger: Ds. Rein van Dijk
Ouderling: Gerbrig de Vries
Diaken en collectanten: Dries Kromkamp, Rits v/d Woude
Uitdeler zondagsbrief: Aart Koot en Dries Kromkamp
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Coby Vos
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Anja v/d Worp
Kinderoppas: Ada Hoornweg
 
Bloemen uit de kerk gaan met een groet van de gemeente naar Mevr. A.W. Polman-van den Esschert,  Zomaar!
Kroonjarigen:
mevr. Bannink – Voortman  11-12-2017,    90 jr
mevr.  v.d. Bosch,  13-12-2017,     80 jr
mevr. Buursema, 15-12-2017     80 jr
dhr Bannink,   17-12-2017,     80 jr
mevr. Vos – Kampman,  20-12-2017      85 jr
 
Collecte, Pastoraat Protestantse Kerk
Veel schippers en hun gezin hebben een huis op de wal en zijn in die plaats aangesloten bij een kerkelijke gemeente. Maar er is ook een groot aantal varende echtparen en gezinnen voor wie het schip hun thuis is. Voor hen in het bijzonder zijn er havenkerken en binnenvaartpredikanten. Binnenvaartpredikanten Dirk Meijvogel en Louis Krüger vormen samen met tientallen vrijwilligers het pastoraal team voor 450 schippersfamilies die varen op de waterwegen van West-Europa. Binnenvaartpredikanten willen daar zijn waar de schipper is: in crisissituaties, bij ziekte, financiële zorgen, maar ook bij vragen over geloofsopvoeding en relatieproblematiek. De vrijwilligers hebben veel contact met de predikanten en kunnen signalen uit de schipperswereld snel doorgeven. De predikanten reizen soms behoorlijke afstanden voor crisispastoraat. Ze stappen aan boord op een plek waar een autosteiger is en waar hun auto aan boord wordt gehesen. Na een paar uur gaan ze er weer af bij een andere autosteiger. Ondertussen is er tijd voor pastoraal contact. Deze vorm van pastoraat is van groot belang voor schippers en hun gezinnen. De opbrengst van deze collecte is bestemd voor bijzondere vormen van pastoraat aan mensen die zich buiten het bereik van de plaatselijke gemeente bevinden, zoals pastoraat aan schippers maar ook bijvoorbeeld luchthavenpastoraat.
 
Zondag 17 december gaat voor Ds. Marco Montagne
 
Beste mensen,
De vrienden van de Pniël Kerk gaan weer een kerstfair houden, en wel op woensdag 13 december vanaf 16.00 uur. Wij gaan weer mooie zelf gemaakte artikelen verkopen, en willen een leuke verloting houden. Daar zijn natuurlijk mooie prijsjes aan verbonden. Mocht u nog een prijsje willen doneren, wat wij zeer op prijs stellen, komen wij die graag bij u ophalen, maar u mag het natuurlijk ook in de kerk afgeven aan de dienstdoende kosters. Wij hopen u allen te begroeten op onze gezellige kerstfair, waar ook voor de inwendige mens van alles te eten is, waaronder o.a. snert, oliebollen, en rissoles te koop zijn. Voor het eventueel ophalen van de prijsjes kunt mij bellen 0546-823475 of 06-37559432
Met vriendelijke groeten,  Fenny Manenschijn
Grafstukken. Zoal ook voorgaande jaren, maakt Gerrie Nijboer weer prachtige grafstukken! Die u kunt bestellen via de intekenlijst die achter in de kerk ligt.
Risolles. Evenals voorgaande jaren maken wij ook dit jaar weer risolles voor de kerstfair. Aangezien wij door het geweldige succes van vorig jaar een aantal mensen moesten teleurstellen willen wij u deze keer in de gelegenheid stellen ze van te voren te bestellen. U kunt dit doen door dit kenbaar te maken op de intekenlijst die in de kerk ligt of mailen naar Ze kostten €1.50 p/stuk en de minimale bestelling  is 5 stuks, de volledige opbrengst is voor de kerstfair. Natuurlijk is er een maximum aantal dat we kunnen maken.  Bestel dus snel, OP=OP Hartelijke groeten van de Vrienden van de Pniëlkerk!
 
UITNODIGING
Voor alle gemeente leden, Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de jaarlijkse adventsavond van onze wijkgemeente op dinsdag 19 december. Wij beginnen om 20.00uur, inloop is vanaf 19.30 uur in de foyer van de kerk. Laat u verrassen door het programma. Namens de wijkkerkenraad, Henk Hoornweg en Rits van der Woude namens Wijk actief. Wenst u gehaald en terug gebracht te worden dan onder staande strook invullen. Met naam adres en telefoonnummer. Inleveren kan bij bovengenoemde personen of de koster.
Naam:
Adres:
Tel:

Bloemendienst Pniëlkerk
Hallo allemaal, Hierbij een update van de bloemendienst. Dit jaar is er (tot nu toe) een totaalbedrag van € 275,-- ontvangen. Hartelijk dank hiervoor. Tevens zat er in november een bedrag van € 75,75 in het geldkistje in de foyer. Gelukkig is het saldo van de bloemendienst nog positief, maar om het mooie bloemengebaar voort te blijven zetten moet dit natuurlijk wel zo blijven. Het rekeningnummer van de bloemendienst is: NL80SNSB0928065715.
Wens u allen fijne feestdagen en een goed en gezond 2018.
Groet,  Silvia Steenkamp
(0637323627 of mail)
 
Lichtjestocht 2017
Inmiddels hebben zich al heel veel figuranten opgegeven voor de Lichtjestocht. Maar we zijn nog steeds mensen nodig. Met name de  rollen van Jozef, Maria en het kindje zijn nog niet ingevuld. Mocht u  mensen weten, die dit jaar mee willen doen, voor meer informatie: Louise Hemstede, tel. 642891 of meldt u aan via email:
Ook willen we nog steeds graag glazen groentepotten zonder etiketten ontvangen. U kunt ze meenemen naar uw eigen kerkgebouw! Kerngroep Lichtjestocht.
 
Iconen zijn ‘vensters op de hemel’
Iconen en miniaturen sieren de Zendingserf-goedkalender 2018. Maar ze laten zich niet eenvoudig ‘lezen’. Omdat in de manier waarop de heilige of het heilige wordt weergegeven heel veel symboliek zit. Dat kunnen de gebruikte kleuren zijn, de weergave van de personen, de stand van de handen, de compositie, de weergegeven attributen en het al of niet gebruiken van een aureool. Bij de kalender 2018 is op verzoek een boekje verschenen met toelichtingen. Dit boekje wil als ‘leeswijzer’ voor de in de kalender weergegeven iconen en miniaturen dienen. Zo gaat u deze verstaan en naar we hopen nog meer waarderen. Als u een kalender hebt gekocht en u wilt dit boekje hebben kunt u het bestellen bij de stichting zendingserfgoed (€ 6,50 plus € 3,50 verzendkosten). Via de site www.zendingserfgoed.nl  of per mail
Namens de ZWO-commissie, Ria Nijhuis

Kerstvoorstelling anno nu
Ook in de Pnielkerk wordt de voorstelling STAR 3.0 opgevoerd door het koor Power uit Wierden en wel op vrijdagavond 15 December. De voorstelling begint om 19.30 uur. Voorafgaand lopen we om 19.05 uur met een grote verlichte ster, gevolgd door een spoor van lichtjes van het baptistengebouw de Bron bij het Rembrandtveld over de Rembrandtlaan naar de Pnielkerk. U bent van harte welkom om mee te lopen. Ook kunt u vanaf 18.45 uur een kopje koffie drinken bij de baptistengemeente, een uniele kans om of even rond te kijken in hun kerk. Na de wandeling wordt de kerstvoorstelling gegeven in de Pnielkerk om half acht 's avonds. Met beeld en muziek krijgt u het kerstverhaal te zien en horen, alsof de geboorte van Jezus nu is. Het kerstverhaal wordt op een verrassende en verfrissende manier gebracht. Power zingt o.a. liederen van artiesten, zoals Marco Borsato, Bluf, Guus Meeuwes, Nick & Simon en de Lion King musical, allemaal prachtige liederen die de emoties van het aloude kerstverhaal zullen weergeven.
Na afloop is er een collecte, maar ook gratis chocolademelk en gluhwein in de foyer van de Pnielkerk.
Welkom, loop mee en beleef het samen.

Kindernevendienst
Op donderdagmiddag 28 december is er wer een gezellige middag voor kinderen vanaf 4 jaar.
We beginnen om 3 uur tot ongeveer 5 uur.
Ook vriendinnetjes en vriendjes zijn welkom.
Wat we gaan doen blijft nog even geheim.
Groetjes van de kindernevendienst leiding. 
 
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - 6e van 40-dagen, Palmzondag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00
6e van 40-dagen, Palmzondag meer details

Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.