PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 10 februari 2019 Zondagsbrief 10 februari 2019
Deze week in de zondagsbrief informatie over de wijkavond die gehouden wordt op dinsdag 26 februari 2019. Deze avond gaat over de toekomst van de P.G.A.

Voorganger: Ds. Rein van Dijk
Ouderling: Henk van Es
Diaken en collectanten: Erik Stokkers, Theo Lantink
Uitdeler zondagsbrief: Rits v/d Woude en Erik Stokkers
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Coby Vos
Kindernevendienst: Tunde Moldovan
Jeugdkerk: -
Leiding: -

Bloemen gaan met een groet van de gemeente en snel weer beterschap gewenst naar mevrouw G. Bouwhuis-Stegeman. Zij werd enige tijd geleden getroffen door een hartinfarct. Inmiddels is zij ontslagen uit het ziekenhuis.

Collecte, Protestantse Kerk, ontwikkelen eigentijdse catechesematerialen
Er is veel te leren over het christelijk geloof en wat dat betekent voor jouw leven. Toch is het niet altijd makkelijk om jongeren mee te nemen op deze mooie ontdekkingsreis. Om catecheten hierbij te ondersteunen ontwikkelt JOP, Jong Protestant, het catechesemateriaal Overhoop. Alle belangrijke basisthema’s komen aan de orde, zoals doop, avondmaal, wat gebeurt er in de kerkdienst en hoe weet je dat het christelijk geloof ‘waar’ is? De creatieve en interactieve werkvormen sluiten goed aan bij de leefwereld van jongeren. Zij maken bij voorbeeld een instastory over Jakob en organiseren met andere gemeenteleden een maaltijd. Het materiaal is gratis toegankelijk via jop.nl. Collecteer mee, zodat jongeren blij ven leren over het christelijk geloof op een manier die bij hén past.

Eindcollectes Pniëlkerk 2019
De opbrengst van de eindcollectes over de maand januari is 606,75 Euro

Vrijwilligersavond op vrijdag 15 februari
Vaak wordt gezegd dat een gemeente op koffie en oud papier draait… maar dat is maar een heel klein beetje waar! Een gemeente draait op vrijwilligers!
Het is zelfs zo in onze gemeente dat er meer vrijwilligers actief zijn dan er kerkgangers op zondagmorgen zijn!! Hoe dat kan?
Omdat voor velen iets doen en de handen uit de mouwen steken hun betrokkenheid op de kerk is! En al deze harde werkers voor, tussen en achter de schermen mogen best eens in het zonnetje gezet worden!! Daarom organiseren we op vrijdag 15 februari een gezellige avond met een verrassingsprogramma voor alle mensen die op de één of andere manier een taak vervullen. (als tipje van de sluier: er wordt in elk geval goed voor het inwendige van de mens gezorgd!!) De bedoeling is dat u allemaal als vrijwilliger persoonlijk een uitnodiging krijgt, maar… mochten we per ongeluk iemand overslaan… dan is dit bericht ook de uitnodiging!!
Namens de wijkkerkenraad met hartelijke groet, uw herdershond,        ds Marco Montagne

KUN JE NOG ZINGEN? ZING DAN MEE
MET ONS KERKKOOR “CREDO CANTABILE”
O.l.v. Marjan Klaasen, vaste begeleider Han Kolthof
Repetities: Elke donderdagavond (m.u.v. de schoolvakanties) van 20.00 tot 22.00 uur in de Pniëlkerk, Rembrandtlaan 352, Almelo
Meer informatie: Website: www.credocantabile.nl.
Zie ook het artikel ”In gesprek met....” in Kwintet nr. 2 februari 2019, het blad van de Protestantse Gemeente Almelo

Kring boekje Suurmond
Donderdag 14 februari aanstaande – op Valentijnsdag dus, of dat symbolisch is weet ik niet – om 20.00 uur gaan we verder met de kring rond het boekje ‘God-zijn, een oefening in bescheidenheid.
Voor wie het huiswerk niet genoteerd had: we verdiepen ons in de pagina’s 150-178.

Wijkavond over de toekomst van de Protestantse Gemeente Almelo (PGA) op dinsdag 26 februari
Nogmaals de oproep om deze datum alvast in uw agenda vast te leggen. Op deze avond willen de Algemene Kerkenraad en de wijkkerkenraad erg graag samen met u nadenken over de toekomst van de PGA. We doen dat aan de hand van twee praatstukken (in één pdf-document) die al op onze website staan. Het eerste stuk geeft een analyse van de huidige situatie met als conclusie dat er echt iets moet veranderen. Het tweede stuk oppert een aantal denkrichtingen waarin deze noodzakelijke verandering zou kunnen gaan. Wij hopen dat velen mee willen denken over de toekomst van de Protestantse Kerk in Almelo.

Actie Kerkbalans
Afgelopen weken zijn zo’n 50 medewerkers op pad geweest om de enveloppen te brengen en weer op te halen. Wij willen hen via deze weg hartelijk danken voor hun inzet en de vasthoudendheid om zoveel mogelijk enveloppen terug te krijgen. We willen ook iedereen hartelijk danken voor uw toezegging en voor het tijdig klaarleggen van de envelop waardoor het ophalen over het algemeen vlot is verlopen. We hebben op ruim 90% van de bezorgde enveloppen een antwoord ontvangen. Omdat we pas zaterdag in een centrale vergadering bekend maken wat de uitslag is en de zondagsbrief eerder wordt gepubliceerd via de website, kunnen we nu nog niets melden over die uitslag. In de loop van zaterdagmiddag is de uitslag lezen op de website van de kerk: http://www.pga-pniel.nl/laatsteuitslag/
Namens de wijkkerkenraad en de organisatie hartelijk dank,         
Rik Pezy / Erik Kobes

Mededeling
Aan een ieder die wat wil inleveren voor de zb, wilt u dit dan in een bijlage plaatsen en niet in de mail plaatsen. Dit kost mij veel tijd om het goed in de zb te krijgen.
Alvast bedankt.
Anja v/d Worp (redactie)


 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.