PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 10 maart 2019 Zondagsbrief 10 maart 2019
Deze week in de zondagsbrief informatie over de goed gespreksbijeenkomsten in de Aalderinkshoek en het noaberhoes Windmolenbroek.

Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: Henk van Es
Diaken en collectanten: Jacqueline Meupelenberg, Erik Kobes
Uitdeler zondagsbrief: Evert-Jan Snoeijer en Jacqueline Meupelenberg
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Willem Welink
Kindernevendienst: Jolanda van Vemde
Jeugdkerk: -
Leiding: -

Mensen in de kerk: Hallo allemaal,
Het was hartverwarmend zoveel kaartjes, bloemen, telefoontjes en bezoekjes ik heb gehad tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis en ook nu ik weer thuis ben. Hartelijk dank daarvoor. Het gaat elke dag beter en hoop jullie dan ook snel weer te zien.
Groeten van, Geke Bouwhuis.
Mw. J. Treep – Post is verhuisd van de “Koppel” naar de Titus Brandsmahof in Almelo,.

Bij de dienst van vandaag
We vieren vandaag de eerste zondag in de 40-dagentijd. En naar lange kerkelijke gewoonte lezen we dan over de beproeving van Jezus in de woestijn bij het begin van Zijn optreden. Daarmee heeft de kerk van alle tijden onderstreept dat Jezus’ hele weg een weg van passie was voor en met mensen. Verrassend en boeiend vind ik dat het leesrooster de Tien Woorden er naast heeft gezet als eerste lezing. We zingen en lezen vandaag uit:
Vooraf : lied 538: 1, 4
Aanvangspsalm: 91a: 1, 2
Kyriegebed loopt uit lied 547: 2, 3, 4, 5
Na moment met de kids: ‘handen heb je om te geven’ (uit ELB 398: 1+ 5)
1e lezing: Deuteronomium 5: 2, 3, 5c-21
Uitleg en verkondiging deel 1
Zingen: lied 311 (met wisseling vrouwen, mannen, samen)
2e lezing: Lucas 4: 1-14a
Uitleg en verkondiging deel 2
Zingen: lied 843
Overname in gebeden: lied 844  (met als Nederlandse tekst:           
Dat wij zien Christus’ gezicht,
dat wij zijn het beeld van zijn Licht.)
gaven
slotlied: lied 536
zegen

Deze dienst is mede voorbereid door een paar gemeenteleden in het kader van ‘op weg naar de zondag’. Een goede dienst toegewenst!
Bloemen gaan met een groet van de gemeente naar Dhr. en Mw. v/d Keuken
Kroonjarigen: 17 maart: dhr A. J. Marsman, 90 jaar

Collecte, t.b.v. ZWO
De diaconie-collecte van vandaag is voor het project van de ZWO: het betreft een thema-project van Kinderen in de Knel (Kerk in Actie). Het gaat over Syrische vluchtelingenkinderen in kampen in Syrië, Libanon en Jordanië. De Syrische bevolking lijdt al sinds 2011 onder een extreem gewelddadige burgeroorlog. Bijna vijf miljoen Syriërs zijn het land ontvlucht en verblijven in voornamelijk de buurlanden. De vluchtelingen daar leven in extreme armoede. Kerk in Actie steunt via het ACT Alliance netwerk kerken en kerkelijke organisaties in Libanon en Jordanië. Zij delen voedselpakketten uit en helpen ontheemden bij het zoeken naar onderdak en werk. Ook zorgen deze kerken en organisaties dat vluchtelingkinderen onderwijs volgen en bieden zij psychologische hulp. Verder delen zij medische en hygiënepakketten uit en verbeteren zij drinkwater- en sanitaire voorzieningen.

Op woensdagavond 13 maart is er een LINKT-pleisterplaats. 18.30 uur – ongeveer 19.00 uur. Samen koffiedrinken, muziekje aan, een broodje met soep eten én voor wie dat wil een goed gesprek. Schuif gezellig aan! Fijn dat je komt! Zondagmiddag 17 maart LINKT-bijeenkomst. We gaan het hebben over “burn-out”. Maarten Coolen zegt daarover: “Bij een burn-out is iemand existentieel opgebrand. Als je tegenwoordig een identiteit wilt hebben, iemand wil zijn, moet je een verhaal hebben over jezelf. Je moet je persoonlijke verhaal voortdurend updaten om te zorgen dat je interessant blijft voor andere mensen. Want alleen dan besta je. Mensen met een burn-out lukt het niet meer om dat verhaal in stand te houden. Dat leidt tot een gevoel van zinloosheid.” Klopt het wat Maarten Coolen zegt? Wat zegt de Bijbel over je identiteit – wie je bent? En wat is de link met de (sabbats)rust? Schuif aan!

Goed gespreksbijeenkomsten in Aalderinkshoek
Er zijn voldoende aanmeldingen binnen om de middag- en avondsessie door te laten gaan, maar er is ook nog ruim voldoende plek in beide huiskamers!! Wie uit Aalderinkshoek als nog in wil stappen is van harte welkom op dinsdagavond 12 maart of donderdagmiddag 14 maart. Meld u even aan bij mij: email of (0546)341140.

Noaberhoes Windmolenbroek         
Binnenkort gaat het wijk-inloophuis eindelijk open !   Er wordt nu nog druk gewerkt om het interieur geschikt te maken als gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud. Zoals het er nu naar uit ziet, starten we ergens in april van dit jaar.  Dan kunnen we iedereen gastvrij ontvangen in onze, naar wij denken, knusse huiskamer. Vooralsnog in ieder geval tijdens de ochtenden. Hoe meer vrijwilligers ons willen ondersteunen hoe vaker we open kunnen zijn. Het Noaberhoes wordt ingericht in de voormalige kapschuur bij winkelcentrum De Gors, schuin tegenover bakker Meinders.

Wat biedt het Noaberhoes ?
  • Elkaar ontmoeten, spontaan of gepland
  • Samen of alleen koffie, thee of fris drinken
  • Je bestelde boeken van de bibliotheek ophalen (service via bibliotheek Almelo Centrum)
  • Af en toe samen eten
  • Aanschuiven bij de leestafel (kranten en tijdschriften),  dammen, schaken e.d.
  • Informatie aanvragen
  • Mogelijkheid om samen met andere wijkbewoners en vrijwilligers activiteiten te bedenken en organiseren
  • Op termijn een informatiepunt voor organisaties (we zijn nog in onderhandeling)
Of u nu komt voor een lekker kopje koffie, een idee of om wat te lezen, u bent in alle gevallen van harte welkom ! De gastvrijheid die het Noaberhoes wil bieden wordt voor een groot deel bepaald door enthousiaste gastvrouwen en gastheren. Mensen met een open instelling en passende aandacht voor de bezoekers.  Zij bepalen de sfeer, en het succes van het Noaberhoes !

Wilt u of wil jij ons een handje komen helpen ?

Wij zoeken vrijwilligers voor deze gastvrije ontvangst van wijkbewoners. Daarnaast zijn we ook op zoek naar mensen voor allerlei praktische werkzaamheden. Momenteel zitten we nog te springen om klussers en amateurschilders ! Dus zoekt u een leuke bij u passende activiteit in een gezellige omgeving in de wijk? of wilt u werkervaring opdoen en mensen ontmoeten? Bent u een of meerdere dagdelen beschikbaar ?
Vraag dan naar informatie bij Ria of Tom
mail naar:       
Of bel naar 06-53887856

Kiezen
Op de eerste zondag van de veertigdagentijd komen we Jezus tegen in de woestijn. Hij moet kiezen. Gebruikt hij zijn kracht om er zelf beter van te worden en het leven naar zijn hand te zetten? Of kiest hij voor de weg van de Eeuwige.


 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.