PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 11 februari 2018 Zondagsbrief 11 februari 2018
Deze week in de zondagsbrief een aankondiging van de kindernevendienst over het begin van de 40 dagen tijd. 

Voorganger: Ds. Mw. de Vries - Smelt
Ouderling: Henk Meier
Diaken en collectanten: Jerry v/d Bos, Annie Gijsbers
Uitdeler zondagsbrief: Anja v/d Worp en Jerry v/d Bos
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Emma Boers
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Paulien Lantink
Kinderoppas: Anja Kobes
 
Bij de dienst van volgende week 18-2
wordt Henny van Marle bevestigd als diaken; en wordt Henk Nijhuis herbevestigd als diaken met als speciale opdracht het voortzetten van het secretariaat van het College van Diakenen. We zijn als kerkenraad en als gemeente blij dat deze beiden zich op deze wijze willen inzetten voor het werk van de Heer en Zijn kerk. Uiteraard vindt dit geheel alleen plaats indien er geen wettige bezwaren worden ingebracht.
Bloemen uit de kerk gaan met een groet van de gemeente naar de dhr. en mevr. v/d Keuken, Zeven Bosjes, Almelo. Beiden tobben ze sinds enige tijd met hun gezondheid.
Kroonjarigen: Mw.. G.C.G. ter Harkel - de Boer,  85 jaar
Mw. G.G. Schothorst - Boerrigter  85 jaar
 
Zondag 18 februari gaat voor Ds. Marco Montagne
 
Collecten, Missionair Werk binnenland.
CrossPoint is de kerk in Getsewoud (Nieuw-Vennep/Burgerveen, Noord Holland), maar dan anders dan anders. Een kerk zonder kerkgebouw. Een eigentijdse en warme gemeenschap die samen een verschil wil maken: zorgen dat mensen elkaar weer echt zien staan. Juist de ‘gewone’ dagelijkse contacten met buren, collega’s, sportmaatjes of overblijfmoeders zijn belangrijk. Mensen uit de wijk worden uitgedaagd om volgeling van Jezus te worden, met Hem te leven en om zich in te zetten voor Gods Koninkrijk. Er worden activiteiten georganiseerd zoals gezamenlijke maaltijden, een kerstwandeling, sport en spel, kleine groepen en tienerwerk. Het verlangen is om vanuit deze pioniersplek een nieuwe pioniersplek voort te laten komen. Steun met uw collecte deze en andere pioniersplekken.
NB. De andere collecte in elke dienst is steeds voor de kas van de eigen Wijkkerk.
Een (eventuele) avondmaal-collecte is voor Z.W.O.
 
Eindcollectes Pniëlkerk 2018
De opbrengst van de eindcollectes over de maand januari is: € 453,64
 
LINKT vervolg
Waarom beginnen we eigenlijk met deze LINKT pioniersplek? We hebben toch al 5 protestantse gemeenten in Almelo! Dat klopt, maar heel veel mensen komen niet of nauwelijks naar onze kerkdiensten, zowel leden als niet-leden. Met name ook de middengroepers (20 tot 50 jaar) doen niet mee. Door een gastvrije plek onafhankelijk van kerkgebouwen te beginnen hopen we hen wel te interesseren voor het geloof en onderling te verbinden. Daarom willen we een doordeweekse pleisterplaats zijn en zondagse bijeenkomsten houden, voorlopig 1x per maand beginnend de 2e helft van Februari 2018. Ook willen we eenzame mensen bereiken.Voor een persoonlijk gesprek waarin echt naar je geluisterd wordt. Je bent dan welkom bij het stadspastoraat. Het kan gaan over je concrete situatie of over dieperliggende vragen. Idealen waarover je droomt, geloofsvragen of moeiten waar je tegenaan loopt. Wat je verhaal ook is – kom er gerust mee. Vertrouwelijk, gratis en vrijblijvend.
Al deze LINKT activiteiten zijn gericht op verbinding tussen jou en de ander. Tussen je dagelijkse leven (met zijn drukten, zorgen, uitdagingen) èn wat je beweegt, wat je gelooft, wat je drijfveren zijn. Wil ook jij dit ondersteunen, help dan mee om onze gezamenlijk LINKT pioniersplek aan anderen door te geven. Voor verdere informatie, zie de folder die na afloop van de dienst wordt uitgereikt bij de deur of tijdens de koffie.
Namens de werkgroep,   Henk Meier
 
Wie houdt van lapjes, van naaien en van iets nieuws?
Monica Schwarz zoekt mensen die graag met lapjes en borduurgaren werken, die het aandurven om een wandkleed te maken bij een lievelingstekst/lied. In De Lichtkring, op de donderdagen 15 maart,  5 april en 7 juni van 20 – 22 uur gaan we daar mee bezig. Voor meer informatie: http://veelstemmiglicht.nl/geloofskleed-maken/

Activiteiten door Monica in De Lichtkring (Beethovenlaan):
voor alle activiteiten geldt: opgave vooraf noodzakelijk i.v.m. de beperkte ruimte via of via 0546.840484
 
Donderdag 15 februari  20-22 uur, meditatief mandala tekenen
Meditatief mandala tekenen is een vorm van meditatie waarbij we tekenen binnen een cirkel. Eerst lezen we een tekst en luisteren we naar muziek, dan tekent ieder de eigen associaties in vorm en kleur in een cirkel. Kosten: 5 euro inclusief alle materiaal
 
Zaterdag 24 februari 10-13.30 uur, paaskaars maken In deze workshop versieren we een stompkaars (25 cm hoog, 8 cm dik) met gekleurde was en maken zo onze eigen paaskaars. We beginnen met een stilteviering en besluiten met een gezamenlijke maaltijd met soep en meegebracht brood.  
​Kosten:  15 euro, inclusief alle materiaal en soep (zelf brood meenemen)

Vandaag gaat het verhaal over:
 
Niet meer eenzaam
Jezus raakt een melaatse man aan die hierdoor geneest. Jezus zegt dat de man het niet verder mag vertellen. Maar dat valt nog niet mee voor iemand die net verlost is uit zijn isolement. Hij bazuint het overal rond, aan iedereen die het maar horen wil.
 
Kindernevendienst
Volgende week begint de 40 dagen tijd en ook in de kindernevendienst gaan wij op weg naar Pasen.
Maar dit doen we niet alleen, want wij gaan samen met Jezus en dieren. Volgende week gaat Jezus de woestijn in en leeft daar met de wilde dieren.
Dit gaan wij uitbeelden in de knd. Hoe wij dit gaan doen dat zie je volgende week, dus kom en je gaat iets moois maken.

Jezus wordt gedoopt in de Jordaan en daarna drijft de Geest hem de woestijn in. Maar Jezus is daar niet alleen. Hij leeft er midden tussen de wilde dieren, maar engelen zorgen voor hem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 29-03-2020 om 10:00 Denk aan de zomertijd
5e van 40-dagen meer details

Eredienst - 6e van 40-dagen, Palmzondag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00
6e van 40-dagen, Palmzondag meer details

Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.