PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 11 juni 2017 Zondagsbrief 11 juni 2017
Deze week in de zondagsbrief informatie over de verschillende collectes en een oproep van "de Boodschappenmand".

Voorganger: Ds. van Houwelingen
Ouderling: Henk van Es
Diaken en collectanten: Jerry v/d Bos, Evelien van Rijswijk, Herman Veldman, Roel Steen, Jacqueline Meupelenberg
Uitdeler zondagsbrief: Aart Koot en Jerry v/d Bos
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector:Willem Welink
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Anja v/d Worp
Kinderoppas: Ada Hoornweg
Eindcollecte voor: instandhouden kerk
Kistjes voor het bloemenfonds, wijkaktief en de zendingsbusjes staan in de foyer
 
Bloemen gaan met een groet van de gemeente naar Dhr. en Mw. Nijmeijer – Reinink, Brucknerstraat
 
Zondag 18 juni gaat Ds. M. G. de Vries - Smelt voor.
 
Collecte
Ouderenwerk.
De diaconie-collecte is vandaag bestemd voor het ouderenwerk. Dit werk omvat bijvoorbeeld een diaconale bijdrage aan de jaarlijkse bustocht die vanuit de wijken voor ouderen georganiseerd wordt. Ook wordt bijgedragen aan een jaarlijkse attentie zoals een bloemetje voor ouderen en langdurig zieken. En er wordt financiële hulp aan ouderen en gehandicapten gegeven die zich opgeven voor een Twenteweek in het nieuwe ‘huis van de kerk’ Nieuw Hydepark en de kosten zelf niet kunnen dragen.
NB. De andere collecte in elke dienst is steeds voor de wijkkas van de eigen Wijkkerk. Een (eventuele) avondmaal-collecte is voor Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking (Z.W.O.).
 
De Avondmaalscollecte is voor ons project.
 “Tegen kinderarbeid in India”.
Samen zijn we de kerk in actie. Geïnspireerd door Jezus delen mensen wereldwijd van wat ze hebben ontvangen. Ook wij willen delen. Daarom zet de ZWO zich in voor het thema Kinderen in de knel. Samen met partners van Kerk in Actie wordt kinderarbeid bestreden. Graag vertellen we u wat meer over het werk van de organisatie SAVE in India, dat onze kerk op dit moment steunt via Kerk in Actie. SAVE zet zich in voor kinderen in de stad Tirupur, zodat zij niet in de textielfabrieken belanden, maar naar school gaan. Samen met de gezinnen werken de gepassioneerde medewerkers van SAVE aan onderwijs voor alle kinderen. SAVE heeft bovendien belangrijke toegang tot overheidsinstanties, de textielindustrie en de
kledingmerken, waardoor de organisatie op verschillende niveaus kan strijden tegen kinderarbeid. SAVE is ook een van de deelnemers van een landelijke kindertelefoon. In de Indiase media wordt geregeld aandacht besteed aan deze hulplijn. Als een kind hulp nodig heeft, gaat een medewerker van SAVE naar het huis om de situatie te bekijken. Soms gaat het om dronken en gewelddadige (stief)vaders. Soms leven kinderen op straat. SAVE kreeg bijvoorbeeld een anoniem telefoontje van iemand die een aantal jonge meisjes had zien werken in een textielfabriek. Eén van hen was de 13-jarige Laxmi die al twee jaar lang losse draadjes van kledingstukken haalde en kleding opvouwde en inpakte. Ze werkte twaalf uur per dag. SAVE wist haar ouders te overtuigen dat Laxmi beter naar school kon gaan. Na een jaar overbruggingsonderwijs bij SAVE, kon ze naar een gewone middelbare school. Nu volgt Laxmi de HEAO.
Namens de ZWO-commissie, Ria Nijhuis
 
BOODSCHAPPENMAND
De boodschappenmand is een begrip binnen deze gemeente. Iedereen weet waar de mooie mand in de garderobe voor is. Bijna elke week halen de dienstdoende kosters er diverse boodschappen uit.
Maar wat voor producten neem je hier nu voor mee??
Om het u makkelijker te maken, gaan we vanaf nu via een thema inzamelen. Dit thema is bedacht door de medewerkers van de boodschappenmand, en wordt in meerdere kerken gehanteerd. In de maand juni verzamelen we toiletartikelen, denkt u bijvoorbeeld aan tandpasta, tandenborstels, shampoo, enz
Uiteraard mag u ook nog steeds uw andere boodschappen inleveren als u dat prettiger vindt.
Namens de diaconie, Jacqueline Meupelenberg
 
Dankzij de tomeloze inzet, creativiteit en enthousiasme van jongeren van De Bleek, Pniel, NOACH en de Grote Kerk, maar zeker ook de ondersteuning van hun jeugdwerkers en de gulle giften van u en uw naasten, is de actie Hands On voor Huntington een succes geworden.
We hebben extra aandacht gegenereerd en een prachtig bedrag opgehaald voor Campagneteam Huntington en er worden zelfs nog acties gehouden de komende tijd. De cheque is inmiddels overhandigd aan Sanne Nibourg van Campagneteam Huntington (zie #HandsOnAlmelo voor het filmpje). Op de cheque stond het geweldige bedrag van €7499,02!
Trots dat we dit met al die jongeren en jeugdwerkers uit de verschillende wijkgemeenten heb mogen doen. Gonneke Bennes, jeugdwerker Almelo
 
Windkracht
Vorige week vierden we Pinksteren, het feest van de Geest. Deze week gaat het verder. Die Geest brengt je in beweging en hij maakt een ander mens van je. Bijna alsof je opnieuw geboren wordt. Jezus praat hierover met Nikodemus, een farizeeër. Nikodemus ontdekt wat de kracht van de Geest is. In zijn voetspoor laten wij ons ook meevoeren op de wind.
 

 

terug
 
 

Inloggen


Eredienst (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 29-03-2020 om 10:00 Denk aan de zomertijd
5e van 40-dagen meer details

Eredienst - 6e van 40-dagen, Palmzondag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00
6e van 40-dagen, Palmzondag meer details

Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.