PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 13 november 2016 Zondagsbrief 13 november 2016
Deze week in de zondagsbrief informatie over de Kerstfair 2016, de lichtjestocht in het Beeklustpark en het nieuwe Adventsproject " Maak het mee ! ".

Voorganger: Ds. Mw. Bunjes-v/d Lee
Ouderling: Henk Meier
Diaken en collectanten: Jacqueline Meupelenberg, Erik Kobes
Uitdeler zondagsbrief: Anja v/d Worp en Jacqueline Meupelenberg
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Dinie Kromkamp
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Tunde Moldovan
Kinderoppas: Ada Hoornweg en Hanneke Bartels
Eindcollecte voor: instandhouden kerk
 
Mensen in de kerk: Afgelopen week is door een ongelukkige val in haar huis, Mw. Gorel – Nus opgenomen in het ziekenhuis, naar omstandigheden gaat het goed met haar en mag ze binnenkort weer naar huis.
De bloemen gaan met een groet van de gemeente naar  mw  J.Fleurbay – Soepboer. Zij verblijft na een heupoperatie voor revalidatie  in Dimence Westerdak, afdeling ouderen, Haven noordzijde 45
 
Collecte
De diaconie-collecte is dit keer voor het doel ‘Plaatselijke Instellingen’. Met Instellingen worden organisaties bedoeld die actief zijn op sociaal en maatschappelijk gebied. Als voorbeeld van zo’n instelling kan genoemd worden de Stichting Boodschappenmand die mensen in acute financiële problemen ondersteunt met boodschappenpakketten.
 
Zondag 20 november is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. De laatste zondag voordat de adventstijd aanbreekt. We gedenken dan hen die in het afgelopen jaar zijn overleden en we noemen hun namen.
 
BOODSCHAPPENMAND
Over een paar weken komt sinterklaas weer in ons land,... voor vele mensen een ontzettend gezellige tijd...waarin vooral kinderen extra verwend worden.
Hoe moeilijk zal deze tijd zijn voor al die mensen die door omstandigheden momenteel niet dat extraatje kunnen kopen voor hun zoon/dochter. Om deze mensen een beetje te helpen en zodat ook hun kinderen eens wat lekkers krijgen met sinterklaas, willen wij u vragen de komende weken samen met ons chocoladeletters in te zamelen voor de
boodschappen mand. U kunt ze gewoon op zondagochtend in de daarvoor bestemde mand in de foyer doen. Namens de diaconie alvast hartelijk dank voor u hulp.         Jacqueline Meupelenberg
 
Wijkavond 15 november 2016.
Wijkactief heeft mij gevraagd of ik op deze wijkavond iets over Almelo kan en wil vertellen. Onze mooie stad Almelo, met zijn rijke historie en geschiedenis. Ik ben stadgids voor het Wevershuisje en loop regelmatig met bezoekers door de stad. Ik zal iets vertellen over het ontstaan van Almelo. Daarnaast komt ook de religie aan de orde. De verscheidenheid en de overeenkomsten, het ontstaan en het verdwijnen. En uiteraard iets over gebouwen in de stad. Mijn titel luidt dan ook: Godshuizen in Almelo, van Schuilkerk tot Basiliek. We hebben ze allemaal.
Tot 15 november 2016.    Jan Meijer
 
Kerstkaarten en Kerstkoekjes.
Op zondag 4 december, tijdens het koffiedrinken, is er weer de jaarlijkse verkoop van kerstkaarten en roomboter kerstkoekjes. De gehele opbrengst is voor de Stichting Help Oost Europa. Inmiddels is het depot gesloten, omdat de huur is opgezegd. Wel blijft de stichting zich inzetten voor hulp aan gezinnen, bejaarden, gehandicapten en ernstig zieken. Allen leven aan de rand van de samenleving, veelal in erbarmelijke omstandigheden.  Het motto van de stichting is en blijft: ieder mens heeft recht op voeding, kleding, medische zorg, scholing en warmte. Om dit werk mogelijk te blijven maken is het echt nodig om de kaarten en koekjes te verkopen! De koekjes zijn opnieuw gesponsord door bakkerij Deterd en smaken weer voortreffelijk!
Een zak met 10 koekjes kost € 3,50. De kerstkaarten zijn ook nu weer door Cathalijne en Ada Hoornweg gemaakt. U heeft al 3 prachtige kaarten voor € 5,50. Wilt u liever alvast kaarten bestellen? Dan kunt u 853081 bellen. Kunt u (die zondag) niet naar de kerk komen en wilt u toch iets kopen? Ook dan kunt u bellen, uw bestelling wordt dan thuisbezorgd.       Tot ziens op 4 december!!
 
Lichtjestocht in het Beeklustpark.
De Pnielkerk gaat dit jaar meedoen met de organisatie van de lichtjestocht in het Beeklustpark. De lichtjestocht blijkt een goed middel om mensen te bereiken met Gods verhaal. Op kerstavond zal het Beeklustpark veranderen in een wereld die lijkt op die van ongeveer 2000 jaar geleden. De bezoekers zien duizenden kaarsjes branden en lopen langs kersttafereeltjes en muziekkoren. Het is een prachtig project dat verbondenheid geeft in Almelo. De Pnielkerk gaat financieel een bijdrage leveren, maar ook willen wij vragen of er mensen zijn die mee willen werken aan dit evenement. Er zijn figuranten nodig bij de diverse taferelen, mensen die helpen bij de catering, mensen die kaarsjes willen aansteken, muzikanten en helpers bij het aankleden van de diverse toneelspelers. Achter in de kerk liggen de inschrijfformulieren. Helpt u ( help jij ) ook mee? De inschrijfformulieren mag u bij de kerkenraadsleden inleveren of bij de koster.
 
Beste mensen
De vrienden gaan weer een Kerstfair houden en wel op 14 december vanaf 16.30 uur. We gaan weer mooie zelf gemaakte artikelen verkopen en willen ook weer een leuke verloting houden ,daar zijn natuurlijk prijsjes aan verbonden. Mocht u nog een prijsje willen doneren ,wat wij zeer op prijs stellen komen wij die graag bij u ophalen. Wij hopen u te begroeten op onze gezellige Kerstfair waar ook voor de inwendige
mens van alles te eten is ,waar onder snert en oliebollen en rasolles. Het word vast weer een succes en hopen op de komst van U allen. Voor de prijsjes kunt U mij bellen en kom ze graag bij U ophalen U mag Ze natuurlijk ook bij mij brengen,alvast bedankt.
Fenny Manenschijn  tel. 823475
   
Samen verder
Jozef maakt zich bekend aan zijn broers. In het verhaal van deze week blijkt hoe sterk de broederschap is. De familie Israël hoort bij elkaar, ondanks de enorme spanningen die er zijn. Jozef en zijn broers wonen uiteindelijk allemaal in Egypte; deze familiegeschiedenis loopt niet dood, maar heeft nog een hele weg te gaan.
 
Adventsproject

Maak het mee!

Stel je voor dat overal vrede komt.
Stel je voor dat mensen een nieuw begin kunnen maken.
Dat mensen wachten op de komst van de Heer.
Stel je voor dat alles goed komt.

En jij maakt het mee.

 
In de adventstijd leven we van de verwachting. Vier Bijbelse figuren vertellen daarover. We lezen uit Jesaja, die zegt dat de vrede zal komen. We horen Johannes de Doper vertellen over een nieuw begin. We lezen uit de brief van Jakobus, die schrijft: ‘Heb geduld tot de Heer komt.’ En op de vierde advent horen we een verhaal over Jozef, de aanstaande man van Maria. Hij hoort in een droom dat de Zoon van God geboren zal worden. Hun verhalen zijn vol verwachting. Geen verwachting van iets dat ooit, ver weg in de geschiedenis zal gebeuren; Jesaja, Johannes, Jakobus en Jozef vertellen dat mensen het mee kunnen maken. Dat ze het met eigen ogen zullen zien. En dat ze mee kunnen werken om de toekomst waar te maken.
 
 
 
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.