PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 14 april 2019 Zondagsbrief 14 april 2019
Deze week in de zondagsbrief uitgebreide informatie over de komende stille week.

Voorganger: Ds. van Houwelingen
Ouderling: Gerbrig de Vries
Diaken en collectanten: Jerry v/d Bos, Albert Enzerink
Uitdeler zondagsbrief: Silvia Steenkamp en Jerry v/d Bos
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Anja Kobes
Kindernevendienst: Allen
Jeugdkerk: Alle Tieners
Leiding: Theo Lantink

Bloemen gaan met een groet van de meelevende gemeente naar mevrouw Kolkman. Op 16 maart j.l. is mw Kolkman zeer onfortuinlijk gevallen en zij brak daarbij haar enkel!
Kroonjarigen: 14 april 2019 - mevr M. da Silva Cyriel - Slaghuis    98 jaar
23 april 2019 - dhr A. Evers,  85 jaar
23 april 2019 - mevr  Versteeg – Hofstee, 85 jaar
22 april 2019 - mevr  van der Zouw- Jacobs, 82 jaar

Collecte, Palmzondag, Protestantse Kerk, jongeren doorleven het paasverhaal
Veel christelijke jongeren het hebben paasverhaal al vaak gehoord. Komt de boodschap van Pasen bij hen nog wel aan? JOP, Jong Protestant, ontwikkelde een verrassend nieuw spel voor kerkelijke jongeren: de PaasChallenge. In dit spel met ‘Wie-is-de-mol’-achtige elementen kruipen jongeren een nacht lang in de huid van een hoofdpersoon uit het paasverhaal. Ze krijgen te maken met emoties als achterdocht, eenzaamheid, vermoeidheid en troost. Een deel van de opdrachten speelt zich buiten af, de ontknoping vindt plaats op paasmorgen. De eerst editie was een groot succes: bijna 2.000 jongeren van maar liefst 150 jeugdgroepen uit heel Nederland deden mee (zie filmpje op jop.nl/paaschallenge). Geef ruimhartig zodat JOP rond Pasen jongeren met dit uitdagende spel bij de kerk kan (blijven) betrekken.

Witte Donderdag, Inlia
De diaconie-collecte is bestemd voor instellingen zoals Inlia. Deze organisatie is een netwerk van lokale initiatieven vanuit de kerken van diverse richtingen ten behoeve van vluchtelingen in nood. Inlia helpt uitgeprocedeerde vluchtelingen bij de terugkeer naar het land van herkomst. Als terugkeer onmogelijk is, zet ze  zich ervoor in dat ze toch in Nederland kunnen blijven. Geef aan de collecte om dit mogelijk te blijven maken!

(19 april)
Goede Vrijdag, Inwendige Zendingsbond (IZB)
De collecte-opbrengst in wijkkerken waar een dienst wordt gehouden komt ten goede aan de Inwendige Zendingsbond (zendingsactiviteiten binnen Nederland).

(20 april)
Stille Zaterdag, o.a. Stichting Help Oost Europa (SHOE)
De opbrengst van de diaconiecollecte is dit maal bestemd voor instellingen zoals de stichtingen Boodschappenmand en Help Oost Europa.
NB. De andere collecte in elke dienst is steeds voor de kas van de eigen Wijkkerk.
Een (eventuele) avondmaal-collecte is voor Z.W.O.


Paasbrood
Wijkactief houdt met Pasen een actie om Paasbrood te verkopen. Paasbrood met spijs € 6.50 en zonder spijs € 6.00. De intekenlijsten liggen hiervoor achter in de kerk. U wordt nog op de hoogte gebracht wanneer u ze kunt afhalen in de kerk.
Rits van der Woude (Wijkactief)

PAASONTBIJT
Wat hebben we genoten met elkaar tijdens het ontbijt op de Startzondag. De lekkere broodjes, jus d`orange ,koffie, maar vooral het samen zijn.
Van verschillende kanten kwam dan ook het verzoek of dit niet vaker zou kunnen, het is zo`n prettig begin van de zondag …. Daarom kunt u zich opgeven voor ons Paasontbijt op eerste paasdag om 8.45 uur.
Ook voor de kinderen is er iets lekkers en kunnen zij hun eitje versieren. I.v.m de voorbereiding graag opgeven voor 17 april, dit kan bij de kosters of via email
NAAM:
AANTAL:

Palmpasen
Vandaag vieren we palmpasen. Na afloop van de dienst gaan we met de  kinderen een feestelijke optocht met palmpasenstokken maken.

BOODSCHAPPENMAND
In de maand april willen we graag toiletartikelen inzamelen.
Denkt u hierbij aan shampoo, douchegel, tandpasta, enz, maar ook wasmiddel is van harte welkom.

Toekomst PGA en Pniël
Na de druk bezochte gemeenteavond is het even stil geworden op dit front. Dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt. In verschillende andere wijken zijn ook gemeenteavonden geweest, en in sommige zelfs al twee. Zoals beloofd komt er ook bij ons een tweede, en wel op dinsdagavond 14 mei. We hopen dan als kerkenraad wat meer uitgewerkt en toegespitst een schets aan u te kunnen voorleggen over hoe wij gemeente willen en kunnen zijn. Om vandaar uit te kijken hoe dat het beste een plek kan krijgen in de PGA 2.0.

Juichen
We horen het verhaal van de intocht van Jezus in Jeruzalem. De mensen daar langs de weg weten het zeker: Jezus zal een nieuw begin maken. Daarom juichen ze hem toe als een koning.

The Young Messiah, gezongen  in NOACH
The Young Messiah, gezongen door het Gospelkoor uit Bergentheim, Samen op Weg. Eerder zongen zij in onze kerkzaal een prachtige top 2000 viering. Nu in deze tijd van Passie en Pasen zingen zij The Young Messiah, de wereldberoemde bewerking door Tom Parker van de Messiah van Händel. Hieronder een geluidsfragment om in de sfeer van dit prachtige concert te komen. Een verhaal voor jong en oud, eigentijds en toch gedragen. Website

Op 14 april gaan de deuren open om 19.00 en is de aanvangstijdstip van het concert 19.30 uur. De entree is vrij, na afloop is er gelegenheid voor een vrijwillige gift en gezellig napraten onder het genot van een kopje koffie of thee. Plaats van handeling is Kerkzaal NOACH, Binnenhof , Almelo.
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.