PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 17 december 2017 Zondagsbrief 17 december 2017
Deze week in de zondagsbrief informatie over de adventsavond d.d. 19 december, de lichtjestocht die gehouden wordt op 23 december en de gezellige middag van de kindernevendienst op 28 december.

Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: Henk Meier
Diaken en collectanten: Jerry v/d Bos, Wim Welink
Uitdeler zondagsbrief: Riek Kruizinga en Jerry v/d Bos
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Lineke v/d Bos
Jeugdkerk: Alle Tieners
Leiding: Lolke-Jan Lolkema, Theo Lantink, Petra Groothuis
Kindernevendienst: Paulien Lantink
Kinderoppas: Anja Kobes en Janique Steen
 
Bij de dienst vandaag: de vermelding in Kwintet (en elders?) dat er op oudejaarsavond een dienst is in de Pniël is NIET correct. De oudejaarsdienst is gewoon ‘s morgens.
We lezen vandaag uit Jesaja 35 het prachtige beeld van de steppe die zal bloeien, en uit Matteüs 11 de indringende vraag van Johannes de Doper of Jezus nou echt degene is die we moeten verwachten.
We zingen daarbij uit de liederen: 439, 437, 463, 461, 473, 446,608 en 466.
Goede dienst toegewenst.
Mensen in de Kerk: Jan Nijmeijer is ontslagen uit het ZGT Almelo en verblijft nu bij het Roessing in Enschede
Beste mensen,
Graag willen we jullie op de hoogte houden van ons wel en wee. Zo tegen het einde van het jaar met de feestdagen in zicht wel  een geschikt moment dacht ik zo. Het gaat naar omstandigheden redelijk goed met Wim. Hij vindt steeds beter zijn weg in het verpleeghuis te Kampen maar het wordt nooit thuis.  Hij wordt meer zorgafhankelijk en dat is verdrietig. Ook ik vind mijn weg in deze moeilijke situatie. Het afgelopen jaar was niet gemakkelijk. Terugblikkend waren er ook veel mooie momenten en goede dagen. We hebben als gezin regelmatig wat kunnen ondernemen. We zijn dankbaar voor deze dagen en het leert ons dat er altijd wel iets is om dankbaar voor te zijn. Zo mogen we ook dit jaar weer samen als gezin het kerstfeest beleven. Wim kan één van deze dagen naar huis. Er wordt nogal eens gevraagd naar zijn adres. Het zou fijn zijn dat hij in deze tijd van het jaar wat post ontvangt. Wij wensen u allen een Gezegend Kerstfeest.
Wim en Truus Lintmeijer.
Voor het adres, stuur even een mail.
 
Bloemen uit de kerk gaan met een groet van de gemeente naar Mw. Sierink.  Zij verblijft momenteel in De Koppel voor herstel. Tijdelijk adres: Brouwerijstraat  Almelo, afdeling De Wissel,.
Kroonjarigen:
dhr Bannink, Leemhorst, 17-12-2017, 80 jr
Mw. Vos – Kampman, Poulinkstraat , 20-12-2017, 85 jr
 
Collecte, Diaconale ondersteuningen.
Voor dit doel wordt dit jaar een aantal malen gecollecteerd. Een voorbeeld: voedselpakketten voor mensen die in acute financiële problemen zitten en hulp bij schuldsanering door bijvoorbeeld een renteloze lening. Het betreft vaak problemen veroorzaakt door werkloosheid, scheiding of
plotselinge hoge medische kosten. Geeft wat u kunt voor dit belangrijke diaconale doel!
 
Zondag 24 december gaat voor Mw. Willems
 
Hallo allemaal! 
Een aantal van jullie hebben rond de herfst een arretjescake bij ons besteld. Nogmaals bedankt en ik wilde graag via deze weg graag laten weten hoeveel geld we hebben opgehaald. Wij, als expeditieteam Cambodja, hebben in totaal ongeveer 900 arretjescakes verkocht. De totale opbrengst die wij kunnen gebruiken voor ontwikkelingswerk in Cambodja is €4547,-. Dit is natuurlijk een fantastisch bedrag en wij willen u daarvoor ontzettend bedanken. 
Met vriendelijke groet,
Namens het expeditieteam Cambodja, 
Sanne Lolkema, Britt van den Brink 
 
UITNODIGING
Voor alle gemeente leden, Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de jaarlijkse adventsavond. Van onze wijkgemeente op dinsdag 19 december. Wij beginnen om 20.00uur, inloop is vanaf 19.30 uur in de foyer van de kerk. Laat u verrassen door het programma. Namens de wijkkerkenraad, Henk Hoornweg en Rits van der Woude namens Wijk actief. Wenst u gehaald en terug gebracht worden dan onder staande strook invullen. Met naam adres en telefoonnummer. Inleveren kan bij bovengenoemde personen of de koster.
Naam:
Adres:
Tel:
 
BOODSCHAPPENMAND
Lieve allemaal,  namens de diaconie wil ik iedereen ontzettend bedanken.
Maar liefst 71 chocolade letters hebben wij kunnen inleveren bij de boodschappenmand!!!
Daarnaast waren er ook nog pepernoten en anders sinterklaas snoepgoed ingeleverd,…wat fijn dat jullie allemaal zo hebben helpen mee verzamelen.
We sparen nog even verder en wel voor de boodschappen pakketten van de Plus. Deze actie loopt nog tot 10 februari 2018, dus we hebben nog even. Er moeten best veel zegeltjes op een kaart, maar samen krijgen we vast wel weer een paar boekjes vol.
Groetjes Jacqueline Meupelenberg
 
Kerstvoorstelling anno nu
Ook in de Pnielkerk wordt de voorstelling STAR 3.0 opgevoerd door het koor Power uit Wierden en wel op vrijdagavond 15 December. De voorstelling begint om 19.30 uur. Voorafgaand lopen we om 19.05 uur met een grote verlichte ster, gevolgd door een spoor van lichtjes van het baptistengebouw de Bron bij het Rembrandtveld over de Rembrandtlaan naar de Pnielkerk. U bent van harte welkom om mee te lopen. Ook kunt u vanaf 18.45 uur een kopje koffie drinken bij de baptistengemeente, een unieke kans om of even rond te kijken in hun kerk. Na de wandeling wordt de kerstvoorstelling gegeven in de Pnielkerk om half acht 's avonds. Met beeld en muziek krijgt u het kerstverhaal te zien en horen, alsof de geboorte van Jezus nu is. Het kerstverhaal wordt op een verrassende en verfrissende manier gebracht. Power zingt o.a. liederen van artiesten, zoals Marco Borsato, Bluf, Guus Meeuwes, Nick & Simon en de Lion King musical, allemaal prachtige liederen die de emoties van het aloude kerstverhaal zullen weergeven.
Na afloop is er een collecte, maar ook gratis chocolademelk en gluhwein in de foyer van de Pnielkerk.
Welkom, loop mee en beleef het samen.
 
Kindernevendienst
Op donderdagmiddag 28 december is er weer een gezellige middag voor kinderen vanaf 4 jaar. We beginnen om 3 uur tot ongeveer 5 uur.
Ook vriendinnetjes en vriendjes zijn welkom.
Wat we gaan doen blijft nog even geheim.
Groetjes van de kindernevendienst leiding.
31 december (oudejaarsdag) is er geen kindernevendienst.
 
Lichtjestocht 2017
Dit jaar zal in het Beeklustpark voor alweer de zevende keer de Lichtjestocht georganiseerd worden, dit keer op zaterdagavond 23 december. Velen van u zullen de tocht al eens gemaakt hebben, net als duizenden andere Almeloërs. De Lichtjestocht is oorspronkelijk een initiatief van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, maar in de loop van de jaren hebben zich diverse Almelose kerken aangesloten. Sinds 2016 doen wij vanuit de Pniëlkerk ook mee. De eerste voorbereidingen worden gedaan door een klein team, samengesteld uit vertegenwoordigers vanuit de verschillende kerken. De rest van de organisatie en de uitvoering wordt gedaan door een grote groep mensen van alle leeftijden en in veel verschillende rollen. Het voorbereidingsteam vraagt ook aan de Pniëlgemeente om hulp. Wat is er nodig?:
*héél héél veel glazen potten om waxinelichtjes in te laten branden (te verzamelen in de doos bij de garderobe.
*één aanspreekpunt/lid voorbereidingsteam voor de Pnielkerk
*acteurs/actrices en figuranten
*zangers en zangeressen voor bv het engelenkoor
*muziekanten
*enthousiaste mensen, handig of wat minder handig, voor allerlei hand en spandiensten op allerlei gebied (technisch, catering, opbouwwerk, enzovoort).
Wil jij, wilt u meedoen? Meer informatie? Mail dan even naar of naar mij.
Groet, Roel Steen
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 29-03-2020 om 10:00 Denk aan de zomertijd
5e van 40-dagen meer details

Eredienst - 6e van 40-dagen, Palmzondag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00
6e van 40-dagen, Palmzondag meer details

Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.