PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 19 februari 2017 Zondagsbrief 19 februari 2017
Deze week in de zondagsbrief een aankondiging van de Rommelmarkt op 13 mei a.s. en informatie over de nieuwe geluidsinstallatie in de Pnielkerk

Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: Henk van Es
Diaken en collectanten: Roel Steen, Herman Veldman
Uitdeler zondagsbrief: Silvia Steenkamp en Roel Steen
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Dinie Kromkamp
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Tunde Moldovan
Kinderoppas: Dougina Plat en Ella Wanschers
Eindcollecte voor: instandhouden kerk
 
De bloemen gaan met een groet van de gemeente naar
Mw. Truus Heeringa, Magnoliastraat 
Zondag 26 februari  gaat voor Ds. M. Schwartz
 
Collecte
Diaconaal Quotum.
Quotum betekent ‘evenredig aandeel’ en is voor het College van Diakenen (CvD) een bedrag dat afgedragen moet worden aan de centrale PKN-organisatie in Utrecht. Deze dienstverlenende organisatie ondersteunt o.a. plaatselijke diaconieën. De hoogte van het af te dragen bedrag is een percentage van de diaconale inkomsten vanuit Actie Kerkbalans en de collecten in de zondagse eredienst (het zogenaamde ‘levende’ geld). Om het kassaldo van de Diaconie, dat primair bedoeld is voor hulpverlening, te ontzien is voor 2016 een drietal collectes voor het Quotum bestemd. Als we ruimhartig geven voor deze collecte, kunnen we de diaconale kas zo veel mogelijk aan hulpverlening besteden!
 
Geluid
Zoals U misschien wel is op gevallen is er achter in de kerk het nodige veranderd.  Dit heeft te maken met de matige kwaliteit van het geluid en storing op de ringleiding tijdens de diensten. Ongeveer 2 jaar geleden is er een werkgroep Geluid opgericht met de opdracht om met voorstellen te komen om de kwaliteit van het geluid te verbeteren. Na veel overleg en met de inzet van Wilke Ruiter is het uiteindelijk rond gekomen.
Wij willen via deze weg de Vrienden en de WOP bedanken voor hun financiële bijdrage aan dit bijzondere project, want zonder hun steun was dit niet mogelijk geweest. Ook zijn wij erg veel dank verschuldigd aan de mensen van de werkgroep Geluid; zonder hun grote inzet en geduld, want het heeft erg lang geduurd voor zij toestemming kregen om te gaan bouwen, zou dit project niet mogelijk zijn geweest.  Ik wil ook de mensen  bedanken die het nu hebben uitgevoerd door er tijd, energie en handigheid in te steken! Ik hoop dat ik niemand ben vergeten om te bedanken en dat wij er nog jaren plezier aan mogen beleven. Als U toch nog vind dat het geluid niet aan uw verwachtingen voldoet, geef het dan door aan de mensen van de werkgroep Geluid.
Met vriendelijke groet,  Voorzitter wijkkerkenraad
Henk Hoornweg
 

Elly & Rikkert geven een concert in de Protestantse wijkgemeente De Ontmoeting, Almelo. Wilt u hier heen, dan hoeft u geen kaarten te reserveren, dit wordt door de jeugdkerk en kindernevendienst geregeld.
Het concert is uitsluitend bestemd voor kinderen vanaf vier jaar. Ze kunnen zich hiervoor opgeven door een mailtje te sturen naar Inge Wanschers of Anja van der Worp
Toegang is vrij, maar er wordt gecollecteerd voor het thema 'Kinderen in de Knel' van Kerk in Actie.
Het concert begint ’s middags om 15.15 uur.
Datum concert: 15-3-2017

  
Woorden zaaien
Op deze zondag horen we Jezus vertellen over de zaaier. Zoals de zaaier zijn zaad in het rond strooit, zo wordt het woord van God over de wereld uitgezaaid. Overal dwarrelt het neer. Op sommige plekken komt het tot bloei, op andere plekken komt er niet veel van terecht.
 
Geloof in het leven
In de veertigdagentijd lezen we verhalen over geloof in het leven. De verhalen gaan over Jezus, die op weg gaat naar Pasen. Maar ook over al die andere mensen, die iets van die weg meemaken. Ze ontdekken dat God een God van leven is. Ook als er ziekte is of verdriet, als mensen hulp nodig hebben of hun hand op houden. Steeds opnieuw blijkt dat mensen kunnen geloven in het leven. Want het licht van Pasen zal gaan schijnen.
 
Oproep
Wie heeft er een ruimte ter beschikking waar dozen mogen  worden opgeslagen voor de rommelmarkt op 13 mei? U kunt zich melden bij Rits v/d Woude
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

terug
 
 

Inloggen


Eredienst (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 29-03-2020 om 10:00 Denk aan de zomertijd
5e van 40-dagen meer details

Eredienst - 6e van 40-dagen, Palmzondag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00
6e van 40-dagen, Palmzondag meer details

Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.