PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 19 maart 2017 Zondagsbrief 19 maart 2017
Deze week in de zondagsbrief nieuws van de stichting Help Oost Europa en een update van Hands on voor Huntington.

Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: Henk Meijer
Diaken en collectanten: Herman Veldman, Willem Welink
Uitdeler zondagsbrief: Fenny Manenschijn en Herman Veldman
Organist: Jan Noordijk
Lector: Lineke v/d Bos
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Anja v/d  Worp
Kinderoppas: Ada Hoornweg en Ella Wanschers
Eindcollecte voor: instandhouden kerk
 
Bij de dienst Op deze 3e zondag 40-dagen zingen en lezen we de volgende liederen en schriftgedeeltes:
Vooraf:            280: 1, 2, 3, 5, 7        
Aanvangslied: 84: 1, 3, 4
Gebed om ontferming uitlopend op: Lied 859: 1, 3, 4
Moment met kids, uitlopend op 218: 2, 4
1e lezing:         psalm 69: 2-4, 8-10 en 14
Zingen:            lied 942: 1,2
2e lezing:         Johannes 2: 13-22
Zingen:            lied 975: 1 en 3
Verkondiging
Zingen:            lied 276: 1 en 971: 2
Slotlied:           lied 994
Centraal staat vandaag de tempelreiniging. Daardoor staan er weer dieren centraal in het verhaal.
Vorige week zag u een hond door de kinderen gemaakt terugkomen... zij lazen het verhaal van de Kananese vrouw die Jezus erop wees dat de honden toch de kruimels krijgen die van de tafel van de kinderen vallen.
Geloof heeft soms iets te maken met hondstrouw zijn...
Vandaag komen de kinderen met een duif, symbool van de vrede die God ons schenkt; in de dienst zal ik het rund centraal zetten!!
 
Dinsdag aanstaande bereiden we om 20.00 uur hier in de Pniël de volgende werkconferentie op weg naar een nieuw beleidsplan voor. Wie wil meedenken is van harte welkom; wie zich enigszins wil voorbereiden: even een mailtje naar Ko Braamse of mij en u krijgt het gespreksmateriaal toegestuurd!

Mensen in de kerk: Aan allen die de laatste maanden tijdens mijn ziekte aan me gedacht hebben..Het waren de bloemen,telefoontjes,kaarten ed die een grote verbondenheid en een warm gevoel gaven tijdens mijn afwezigheid. Allen heel hartelijk BEDANKT ! De darmkwaal denken we onder controle te hebben met behulp van medicijnen en een streng dieet. Hartelijke groeten van Truus Heeringa.
 
Collecte
Ouderenwerk.
De diaconie-collecte is vandaag bestemd voor het ouderenwerk. Dit werk omvat bijvoorbeeld een diaconale bijdrage aan de jaarlijkse bustocht die vanuit de wijken voor ouderen georganiseerd wordt. Ook wordt bijgedragen aan een jaarlijkse attentie zoals een bloemetje voor ouderen en langdurig zieken. Ook wordt financiële hulp aan ouderen en gehandicapten gegeven die zich opgeven voor een Twenteweek in het nieuwe ‘huis van de kerk’ Nieuw Hydepark en de kosten zelf niet kunnen dragen.
 
Zondag 26 maart gaat voor ds E. van Houwelingen
 
Op zondag 26 maart houdt de Stichting Help Oost Europa een verkoop tijdens het koffiedrinken na de dienst. Omdat we dan al richting Pasen gaan, hebben we ook verschillende zelfgemaakte lente en voorjaarsartikelen gemaakt. Te denken valt aan figuurtjes voor aan de paastak, vrolijke kaarsjes, merci- en zakdoekendoosjes, enz. Ook heel leuk om weg te geven als klein cadeautje voor bv. een jarige of zieke. En: alles natuurlijk zelf gemaakt!
Natuurlijk ontbreken ook onze zelfgemaakte wenskaarten niet; deze zijn er in alle soorten en maten. Wist U dat U ook wenskaarten kunt bestellen voor speciale gelegenheden? Bent u al nieuwsgierig geworden? Volg ons dan op facebook, of kijk op www.helpoosteuropa.nl; daar staan diverse foto’s van wat we in de collectie hebben!
Cathalijne en Ada Hoornweg
 
 Hands on voor Huntington update
Je zult het maar hebben: je spieren vallen uit of verstijven, dementie en veranderingen van gedrag en persoonlijkheid. En dat op jonge leeftijd... De ziekte van Huntington is een mix van Parkinson, ALS en Alzheimer; een vreselijke ziekte! Jongeren uit Almelo en de Pnielkerk zetten zich via Hands On in om aandacht te vragen voor de ziekte en om te helpen geld in te zamelen voor onderzoek naar een medicijn. In de weken naar Pasen toe worden er vele activiteiten georganiseerd.
Als u dit stukje leest dan hebben wij er al een middag, avond en nacht opzitten zonder dat we gegeten hebben. Een groot aantal van u heeft ons al gesponsord, maar er kan natuurlijk altijd meer bij.  Bij de uitgang van staan we met sponsorlijsten waar u uw bijdrage op kunt invullen en waar u uw bijdrage kunt afgeven. U kunt ook doneren via NL04RABO0301303711 t.n.v. Diaconie Prot. Gem. Almelo o.v.v. project-nummer 84265 actie 40-dagentijd? Dank alvast voor uw bijdrage! Ten slotte hebben we gisterenavond tijdens de hongeractie iets lekkers voor u gebakken voor bij de koffie na de dienst vanochtend.  Dat was natuurlijk een hele opgaaf om al dat lekkers te zien maar niet te mogen eten maar ook dat is voor het goede doel. De wijkkerkenraad heeft namelijk besloten dat de opbrengst van de koffiepot vandaag ook naar de actie gaat. Volg alles wat de jeugd van Almelo doet via Facebook @HandsOnAlmelo. Like onze pagina en deel de berichten, zodat zoveel mogelijk mensen onze acties voor Campagne Huntington steunen. Met uw hulp kunnen we samen een boel doen!
Alvast bedankt namens de jeugd van de Pnielkerk.
 
Hoi Allemaal,
Dit weekend is het zover! Een deel van ons gaat hongeren (een etmaal zonder eten) om zo geld in te zamelen voor de Campagne Huntington. We starten zaterdag om 16.00 en sluiten zondag af met een tienerkerkdienst. Ook als je niet mee kunt doen aan de actie ben je van harte welkom bij de tienerkerk van 19 maart. Al is het maar om ons te ondersteunen met de laatste loodjes. Wil je nog mee doen met de actie Jongeren die Hongeren en heb je je nog niet opgegeven, geeft je dan nog snel met ons op. Ook als je er niet de hele tijd bij kunt zijn, zijn er nog genoeg dingen waar je bij kunt helpen. Zaterdagavond gaan we bijvoorbeeld aan de slag om om iets lekkers te bakken voor zondag bij de koffie. Thuis iets bakken voor zondag bij het koffiedrinken om extra geld binnen te halen mag natuurlijk ook. Of kom gewoon langs om ons te ondersteunen 
Groeten, Leiding Jeugdkerk
PS. Kom je langs vergeet dan niet om lege statiegeldflessen mee te nemen en in te leveren voor het goede doel!
 
Elly en Rikkert
Afgelopen woensdagmiddag was er een mooi concert van Elly en Rikkert in de Protestantse wijkgemeente De Ontmoeting. Met een heleboel kinderen en volwassenen hebben we hiervan genoten. Bekende liedjes zijn er gezongen, waaronder “een parel in Gods hand” en het eindigen met het gezongen “Onze Vader”. Alle kinderen waren enthousiast aan het meezingen en dansen, een paar mochten meedoen met het muziek maken op het podium. De collecte die aan het eind werd gehouden was bestemd voor de actie:”kinderen in de knel” van kerk in actie. En daar hoorde Rainbow de duif ook bij. Aan het eind van het concert mocht een ieder die dat wilde met Rainbow op de foto. En vooral de kinderen wilden dat wel graag.
 

 
 

 
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst
datum en tijdstip 01-03-2020 om 10:00
1e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 08-03-2020 om 10:00
2e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 15-03-2020 om 10:00
3e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 22-03-2020 om 10:00
4e van 40-dagen meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.