PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 19 november 2017 Zondagsbrief 19 november 2017
Deze week in de zondagsbrief informatie over de Kerstfair, de actie chocoladeletters voor de boodschappenmand en de lichtjestocht.

Voorganger: Ds. van Houwelingen
Ouderling: Henk Meier
Diaken en collectanten: Evelien van Rijswijk en Jochem enkhoorn
Uitdeler zondagsbrief: Fenny Manenschijn en Evelien van Rijswijk
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Anja Kobes
Jeugdkerk: Alle tieners
Leiding: Lolke-Jan Lolkema, Theo Lantink
Kindernevendienst: Karin Wijnstra
Kinderoppas: Dougina Plat
 
Bloemen uit de kerk gaan met een groet van de gemente naar Mw. Anja v/d Worp. Zomaar, voor het vele werk dat ze al jaren voor onze gemeente doet!
 
Kroonjarigen:
24-11-2017, Mw. K. Bouwens – de Ruiter
85 jaar
 
Collecte, Diaconale ondersteuningen.
Voor dit doel wordt dit jaar een aantal malen gecollecteerd. Een voorbeeld: voedselpakketten voor mensen die in acute financiële problemen zitten en hulp bij schuldsanering door bijvoorbeeld een renteloze lening. Het betreft vaak problemen veroorzaakt door werkloosheid, scheiding of plotselinge hoge medische kosten. Geeft wat u kunt voor dit belangrijke diaconale doel!
NB. De andere collecte in elke dienst is steeds voor de kas van de eigen Wijkkerk.
Een (eventuele) avondmaal-collecte is voor Z.W.O.
 
Zondag 26 november gaat voor Ds. Marco Montagne
 
Beste mensen,
De vrienden van de Pniëlkerk gaan weer een kerstfair houden, en wel op woensdag 13 december vanaf 16.00 uur. Wij gaan weer mooie zelf gemaakte artikelen verkopen, en willen een leuke verloting houden. Daar zijn natuurlijk mooie prijsjes aan verbonden. Mocht u nog een prijsje willen doneren, wat wij zeer op prijs stellen, komen wij die graag bij u ophalen, maar u mag het natuurlijk ook in de kerk afgeven aan de dienstdoende kosters. Wij hopen u allen te begroeten op onze gezellige kerstfair, waar ook voor de inwendige mens van alles te eten is, waaronder o.a. snert, oliebollen, en rissoles te koop zijn.
 
Voor het eventueel ophalen van de prijsjes kunt mij bellen 0546-823475 of 06-37559432
Met vriendelijke groeten,  Fenny Manenschijn
 
CHOCOLADELETTERS
Net als vorig jaar willen we weer chocolade letters inzamelen voor de BOODSCHAPPENMAND. Sparen jullie weer mee? De komende weken zal de chocolade letter doos weer in de foyer staan.
Namens de diaconie alvast dank
 
Gelegenheidskoor
Als gelegenheidskoor werken wij mee aan de dienst van 26 november a.s. Dat is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. In deze dienst zingen wij 2 liederen. Er wordt op vrijdag 17 en 24 november gerepeteerd van 19.30 – 20.30 uur. Ook is het de bedoeling dat wij onze medewerking verlenen aan de dienst van 1ste Kerstdag, mits er voldoende deelnemers zijn. De data om te oefenen worden nog vastgesteld. Lijkt het je ook wat? Wil je ook meezingen, gewoon omdat zingen leuk is, omdat het iets toevoegt aan een dienst …… en heb je je nog niet opgegeven? Meld je dan aan en stuur een mail naar: mail of bel 0546 – 539 322.
Een muzikale groet van,   Coby Vos
 
Follow the Light
Deze actie wordt gehouden in het centrum van Almelo komende donderdagavond 23 November van 19.00 uur t/m 21.30 uur. Op deze avond opent de Grote Kerk haar deuren voor iedereen die een kaarsje wil aansteken, even op adem wil komen en wil genieten van de stilte. De missionaire werkgroep van de Pnielkerk ondersteunt deze manier om contacten te leggen, zie ook de opgehangen poster. Wees welkom en kijk gerust even rond in de Grote Kerk voor muziek, ontmoeting of verstilling.
 
Lichtjestocht 2017
Dit jaar zal in het Beeklustpark voor alweer de zevende keer de Lichtjestocht georganiseerd worden, dit keer op zaterdagavond 23 december. Velen van u zullen de tocht al eens gemaakt hebben, net als duizenden andere Almeloërs. De Lichtjestocht is oorspronkelijk een initiatief van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, maar in de loop van de jaren hebben zich diverse Almelose kerken aangesloten. Sinds 2016 doen wij vanuit de Pniëlkerk ook mee. De eerste voorbereidingen worden gedaan door een klein team, samengesteld uit vertegenwoordigers vanuit de verschillende kerken. De rest van de organisatie en de uitvoering wordt gedaan door een grote groep mensen van alle leeftijden en in veel verschillende rollen. Het voorbereidingsteam vraagt ook aan de Pniëlgemeente om hulp. Wat is er nodig?:
*héél héél veel glazen potten om waxinelichtjes in te laten branden
*één aanspreekpunt/lid voorbereidingsteam voor de Pnielkerk
*acteurs/actrices en figuranten
*zangers en zangeressen voor bv het engelenkoor
*enthousiaste mensen, handig of wat minder handig, voor allerlei hand en spandiensten op allerlei gebied (technisch, catering, opbouwwerk, enzovoort).
Wil jij, wilt u meedoen? Meer informatie? Mail dan even naar mail Groet, Roel Steen
 
“Hands on voor een (t)Huis” - Diaconaal project i.s.m. Stichting Help Oost Europa
Een tussenstand – de afgelopen weken hebben we opnieuw de nodige giften mogen ontvangen. De teller staat op het mooie bedrag van € 3.500,-
De bouw van het huis vordert gestaag. Het laatste bericht is dat de elektriciteit inmiddels is aangelegd. En het mooie bericht kwam dat een gemeentelid van de kerk in Oradea een gift in handen heeft gedrukt van onze contactpersoon: “voor de bouw van het huis”. Achteraf bleek dit maar liefst een bedrag van € 2.000,- te zijn. Zowel in Roemenië als in Almelo voelen we ons dan ook enorm gezegend in de acties die we doen voor de fam. Ardelean.
Helpt u, help jij ook mee? In gebed en met financiën? Dit laatste kan eenvoudig via bankrekeningnummer NL 51 RABO 0301 3037 38 t.n.v. Diaconie Prot. Gem. Almelo, o.v.v. projectnr. 84266 (bouwen huis). Bij vragen over het project kunt u altijd Dinant Pas benaderen via mail
 
ander God ziet het verschil
De wereld gaat altijd maar door en daar kun jij niets aan veranderen. Armoede, honger, verdriet; je doet er niets aan, toch? In de lezing van vandaag vertelt Jezus dat God het verschil ziet. Hij ziet het verschil tussen mensen die voor een zorgen en mensen die dat niet doen. ‘Ik was het’, zegt Jezus. ‘Ik was degene die jij wel of juist niet geholpen hebt.’
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.