PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 1 april 2018 Zondagsbrief 1 april 2018
Deze week in de zondagsbrief nieuws over de Taizeviering in het Noach op 8 april. Tevens is er informatie over "Hands on voor een (t)huis"- Diaconaal project i.s.m. Stichting Help Oost Europa en over een Vakantieweek in het Nieuw Hydepark te Doorn.

Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: Henk van Es
Diaken en collectanten:Herman Veldman, Erik Kobes
Uitdeler zondagsbrief: Janny Tulp en Herman Veldman
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Emma Boers
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Allen
Kinderoppas: Ada Hoornweg
 
Bedankt,
Via deze weg willen wij iedereen bedanken voor het bloemetje dat wij mochten ontvangen als welkom in de Pniëlgemeente.
Jouke en Alice Droogsma
Bloemen uit de kerk gaan met een hartelijke groet van de gemeente naar Dhr. en Mw. Loonstra,  Aalderinkshof  Almelo. Zomaar
 
Zondag 8 april gaat voor Ds. van Houwelingen
 
Collecte, Diaconale ondersteuningen.
Voor dit doel wordt dit jaar een aantal malen gecollecteerd. Een voorbeeld: voedselpakketten voor mensen die in acute financiële problemen zitten en hulp bij schuldsanering door bijvoorbeeld een renteloze lening. Het betreft vaak problemen veroorzaakt door werkloosheid, scheiding of plotselinge hoge medische kosten. Geef wat u kunt voor dit belangrijke diaconale doel!
 
Taizéviering NOACH
Op zondag 8 april 2018 om 10 uur is er weer een Taizéviering in NOACH. Thema voor de viering is: Het is en blijft Pasen! Die eerste zondag na Pasen willen we graag nog in die sfeer blijven. In een kerk die is ingericht in de sfeer van Taizé zullen we samen prachtige liederen zingen, we luisteren naar gedeelten uit de bijbel en zijn van tijd tot tijd stil om te overdenken wat we hoorden en zongen. De hele dienst is echt Taizéviering, met die onderdelen die in een zondagse kerkdienst onmisbaar zijn. In dat alles voert de Taizébeleving echter de boventoon – een dienst van verstilling dus, stil worden en je proberen te openen voor het geheim en de kracht van geloven. Together is er natuurlijk weer bij voor de veelstemmigheid van het zingen en Frank den Bakker bespeelt de vleugel. Franks dochter, Elianne, doet ook mee met haar viool. Van harte welkom om met ons mee te vieren. Na de viering is er koffie/thee/fris en gelegenheid tot napraten en elkaar  ontmoeten.
Namens de werkgroep,  Henriët Veenstra-Looms
 
Vandaag is het Pasen, en dat gaan we in de kindernevendienst vertellen in  een mooi verhaal en wat moois maken/doen.

“Hands on voor een (t)Huis” - Diaconaal project i.s.m. Stichting Help Oost Europa
Van 17 tot en met 26 maart is er vanuit de Stg. Help Oost Europa een bezoek gebracht aan Roemenië. En
daarbij is uiteraard ook het bouwproject bezocht. Het is indrukwekkend om te zien wat er in het afgelopen half jaar allemaal gebeurd is. De jonge en zieke Florin heeft in het nieuwe huis één van de kamers in gebruik
genomen zodat hij veilig, droog en warm kan wonen. Het huis is nog niet helemaal klaar voor de rest van de familie. Daar wordt nog hard aan gewerkt. Wat opgevallen is, is de uitstekende kwaliteit van de gebruikte materialen en de kwaliteit van de bouw. Met betrekking tot een tussenstand: de stand per de 27e maart is maar liefst € 6.400,-. Ons streefbedrag is € 7.000,- Er zijn nog diverse acties gepland of in de maak om dit streefbedrag te halen. Waaronder de ‘verkoop van lekkers’ op de zondagen 1 en 8 april bij De Bleek, een autowas-actie bij De Ontmoeting en een collecte bij de Pniel. Blijft u, blijf jij helpen? Dit helpen kan met gebed en met financiën. Dit laatste kan eenvoudig via bankrekeningnummer NL 51 RABO 0301 3037 38 t.n.v. Diaconie Prot. Gem. Almelo, o.v.v. projectnr. 84266 (bouwen huis). Bij vragen over het project kunt u altijd Dinant Pas benaderen via mail
 
Vakantieweek in het Nieuw Hydepark te Doorn.
Maar liefst 19 gasten uit Almelo gaan mee met de vakantieweek “De Twenteweek”. De vakantieweek  wordt gehouden van 7-14 april 2018.
Deze vakantieweek met “aandacht” is bedoeld voor alleengaanden die vanwege leeftijd, gezondheid, eenzaamheid en/of lichamelijke beperking niet(meer) zelfstandig op vakantie kunnen of durven. De gasten die al een keer mee geweest zijn komen met enthousiaste verhalen thuis. De gasten zijn er echt even helemaal uit en men leert er andere mensen kennen waaruit weer nieuwe contacten uit voort komen. De gasten  worden de hele week verwend met lekker eten , leuke uitstapjes en gezellige avonden.
Wilt u kennis maken met het Nieuw Hydepark? Ook dit is mogelijk omdat er een bezoekavond georganiseerd wordt op dinsdag 10 april . Vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom om het gebouw en de gasten te bezoeken. Wanneer u niet in de gelegenheid om de gasten in Doorn te bezoeken kunt u ook een kaart sturen, hetgeen door de gasten enorm op prijs gesteld wordt.
Het adres is;
“Twenteweek”
 p/a Nieuw Hydepark,
 Driebergsestraatweg 50,
3941 ZX Doorn.
 
Namens de commissie Nieuw Hydepark,
Marjolein Barneveld en Erna Veldhuis
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.