PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 20 januari 2019 Zondagsbrief 20 januari 2019
Deze week in de zondagsbrief informatie over de Linkt bijeenkomst van a.s. zondag en de cursus "In de ogen van Rembrandt" die gehouden wordt dinsdag 22 januari in de Pnielkerk.

Voorganger: Ds. Marco Montagne, Pastoor Vilsteren
Ouderling: Gerbrig de Vries
Diaken en collectanten: Jacqueline Meupelenberg, Evelien van Rijswijk, Erik Stokkers, Bert Steenkamp, Herman Veldman
Uitdeler zondagsbrief: Henk Nijhuis en Jacqueline Meupelenberg
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Carl Gieszen
Kindernevendienst: Karin Wijnstra
Jeugdkerk: -
Leiding: -

Beste Pniëlkerkgangers,
Via deze weg wil ik graag iedereen van harte bedanken voor de vele blijken van medeleven (die ik heb mogen ontvangen tijdens het “ziek zijn” na mijn fietsongeluk), in de vorm van een kaart, een appje, en e-mail of een bezoekje. Wat doet dat je goed. Gelukkig kan ik sinds een aantal weken zeggen dat de pijn in ieder geval overdag behoorlijk is afgenomen, maar dat het slapen nog niet altijd goed lukt. Het herstel van de botbreuk verloopt voorspoedig. Ik kan mijn arm nog niet optimaal gebruiken, mag nog niet fietsen of autorijden, dus Jan en vele met hem zijn nog steeds “druk” met mij als mantelzorger of chauffeur. Ik zal binnenkort mijn diaconale taken weer oppakken.
Tot gauw.  Henny van Marle
Bloemen gaan met een groet van de gemeente naar Dhr. en Mw. Pape

Collecte, PKN, oecumene, verbinding kerken wereldwijd
Door migratie ontstaan wereldwijd op onverwachte plekken nieuwe geloofsgemeenschappen en kerken. Zo krijgt de kerk in Marokko een enorme impuls door migranten uit West-Afrika die na een studie of (tijdelijke) baan besluiten te blijven. Kerken in de golfstaten bestaan vrijwel geheel uit migranten, velen afkomstig uit kerken in Pakistan en Indonesië waar Kerk in Actie al decennialang relaties mee onderhoudt. Migratie verbindt kerken wereldwijd. Ook in Nederland zijn er internationale en migrantenkerken, in totaal ruim 1200. Met de collecteopbrengst bevorderen we contacten tussen migrantenkerken onderling en met autochtone Nederlandse kerken, rusten we leiders van migrantenkerken toe en ondersteunen we migrantenkerken om meer zichtbaar te worden in de Nederlandse (kerkelijke) samenleving, media en politiek.

NB. De andere collecte in elke dienst is steeds voor de kas van de eigen Wijkkerk. Een (eventuele) avondmaal-collecte is voor Z.W.O.

Het LINKT stadspastoraat op donderdagmorgen is vanaf nu niet meer op de Touwbaan, maar in het ‘’Huis van Lydia’’ aan de Grotestraat.

Linkt bijeenkomst
Aanstaande zondag is er weer een bijeenkomst van LINKT, 20 januari, 13.30 uur, de Touwbaan.
‘Onverwachte wendingen’ zijn er zo af en toe in je leven. Daar gaan we het over hebben. Heb je zo’n verandering meegemaakt? Wat deed het met je? We lezen in Lukas 5 hoe Jezus een onverwachte wending geeft aan het leven van Petrus. Kan dat jou overkomen? Zou je een verandering willen? Zie je het zitten dat de Heer die teweegbrengt?
Hartelijk welkom a.s. zondag!

Cursus “In de ogen van Rembrandt” start.
In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt stierf. Het jaar 2019 is een Rembrandtjaar met een jaar lang overal exposities. Ook in Almelo staat Rembrandt het hele jaar op de agenda van V&T,  onder het motto “In de ogen van Rembrandt”. De eerste bijeenkomst gaat over Rembrandts kijk op Amsterdam en de Republiek. Tijdens het leven van Rembrandt was de Republiek
bijna voortdurend in oorlog. Niet meteen het eerste waar je bij hem aan denkt, maar het tekende wel zijn
leven. Tijdens het 12-jarig bestand (1609 – 1621) woedde een venijnige godsdiensttwist; sommige voorgangers lieten zich door Rembrandt portretteren.
Hij kreeg vooral opdrachten van mensen uit de voornaamste kringen: Bijbelse en mythologische voorstellingen, (huwelijks)portretten, bestemd voor grachtenhuizen of voor openbare gebouwen. Daarnaast had Rembrandt ook oog voor het dagelijks leven om zich heen, het leven en de gezelligheid op straat, bijzondere gasten, maar ook de armoede van boeren en bedelaars. Rembrandt tekende en etste het landelijk gebied rondom Amsterdam. Zo weten we hoe de wereld eruit zag in de ogen van Rembrandt.
Datum: 22 januari, tijd: 20.00 uur, plaats: Pnielkerk, inleider: ds. K. Sluiter. Toegang: € 4,- incl. koffie. De cursusmap bij deze cursus kost € 5 en is te bestellen via www.geloveninkunst.nl . Als u de map bestelt ligt die op 22 januari voor u klaar.
Koos Sluiter
 
terug
 
 

Inloggen


Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.