PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 21 mei 2017 Zondagsbrief 21 mei 2017
Deze week in de zondagsbrief een verslag van de Rommel en Boekenmarkt 2017.

Voorganger: Ds. Mw. Bunjes-v/d Lee
Ouderling: Henk Meier
Diaken en collectanten: Jerry v/d Bos, Jan Nijmeijer
Uitdeler zondagsbrief: Anja v/d Worp en Jerry v/d Bos
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Ada Hoornweg
Jeugdkerk: Alle tieners
Leiding: -
Kindernevendienst: Tunde  Moldovan
Kinderoppas: Anja Kobes en Ella Wanschers
Eindcollecte voor: instandhouden kerk
Kistjes voor het bloemenfonds en  wijkaktief staan in de foyer

28 mei gaat voor Ds. Vedders - Dekker
 
Collecte
Diaconie in de wijk.
De opbrengst van deze collecte - die dit jaar voor het eerst wordt gehouden - kan besteed worden naar inzicht van de wijkdiaconie. Een unieke gelegenheid om het werk van de diaconie in de eigen wijk te ondersteunen!
 
De liturgiegroep verjongt
Onder deze vrolijke titel maken we u er op attent dat een paar oudgedienden in deze groep gaat stoppen. Dat biedt grote kansen aan ieder die mee wil denken over de vormgeving en inhoud van onze diensten. We zoeken namelijk nieuwe leden. U heeft hoeft geen deskundige te zijn – een warme belangstelling om mee te denken over hoe onze kerkdiensten een goede vorm hebben (of krijgen), rituelen, muziek (door onszelf of van buiten) is meer dan voldoende. Desgewenst kunt u ook lector worden... Belangstelling: trek Dinie Kromkamp aan haar jasje of dominee Marco Montagne aan zijn trui. (mailen mag ook!)
 
GEVONDEN !!!!
Na afloop van de rommelmarkt vorige week, heb ik her en der in de kerk diverse spulletjes gevonden.
Waarschijnlijk zijn dit spullen die gekocht zijn en vervolgens ergens neer gelegd, om later mee te nemen. Ook heb ik een groene zomerjas gevonden.
Mist u uw gekochte aankopen of jas, u kunt het bij mij in de keuken ophalen.
Groetjes Jacqueline Meupelenberg
 
Rommel - en boekenmarkt 2017

Het was weer een gezellig gebeuren rond en in onze Pnielkerk. De fietsenstalling was enkele dagen voor de rommelmarkt professioneel van dak voorzien, zodat er geen druppel regen doorkon tijdens de natte nachten voor de rommelmarkt. Op de dag zelf was het prima weer en werd er flink verkocht. Grammofoonplaten deden het opvallend goed. Ook de fietsen werden snel verkocht. Het leek wel of de uit Almelo verdwenen V. en D. was teruggekeerd.
Kleding, potten en pannen, electronica, antiek, schilderijen, speelgoed. Alles was er te koop. De categorie met het grootste aanbod was ongetwijfeld de boekenmarkt.Gelukkig zijn niet alle boeken verkocht zodat de papiercontainer van de WOP deze maand absoluut geheel gevuld zal gaan worden. Wie niets wilde kopen kon bij de horeca-afdeling terecht of een lootje kopen. Rond 13.00 uur werd begonnen met het afbreken, opruimen en schoonmaken. Slechts 2 vrijwilligers gingen aan de slag om de ontvangen gelden te tellen en konden melden dat er een netto-opbrengst van rond de € 1.750 was behaald. Alle vrijwilligers bedankt !  En kopers ook bedankt voor de omzet. Wijkactief hoopt dat jullie allemaal ook in 2018 weer van de partij zullen zijn.

Hemelvaart

Een geheimzinnig gebeuren? Laten we het daarom aan ons voorbij gaan en genieten we alleen maar van een vrije dag? Leeft het nog in deze tijd?
Of gaan we de uitdaging aan om ons door de boodschap van Hemelvaart te laten aanraken! Daarom nodigen we jullie uit op donderdagmorgen 25 Mei om 9.00 uur in de Pniëlkerk. We houden een gezamenlijke hemelvaartsdienst met de Grote Kerk. Voorgangster is mevr. Fien Venema-van den Berg. Ook niet-kerkelijke bewoners rondom de Pniëlkerk worden uitgenodigd d.m.v. Flyers (zie leestafel) in de brievenbus. We hopen op een inspirerende opkomst.
Na afloop kunnen we elkaar ontmoeten en beter leren kennen in de foyer met koffie of thee, en een hapje en een drankje.
P.S. De beamer blijft uit, dus neem je liedboek mee.
 
Na veertig dagen
‘Gedurende veertig dagen is Jezus in het midden van de leerlingen verschenen’. Daarom vieren we op de veertigste dag van Pasen Hemelvaart.
 
Houd je mond niet!
Jezus vertelt zijn leerlingen dat ze alles wat ze gehoord hebben aan andere mensen kunnen vertellen. Zo komt iedereen te weten dat God van de mensen houdt.
 
Vijftig dagen lang is het ‘Paastijd’ in de kerk. Zeven keer zeven dagen plus één: voldoende keer voldoende dagen, en dan nog net wat meer. Het is een feest in alle volheid. De liturgische kleur is wit, als teken van het levenslicht dat ons met Pasen tegemoet komt. In deze weken lezen we bijzondere verhalen, waarin Jezus op een ongrijpbare manier aanwezig is. Hij geeft zijn leerlingen vrede mee, als blijvend teken van leven. Uit het Johannesevangelie lezen we ook woorden die Jezus al voor Pasen gesproken heeft en die na Pasen betekenisvol zijn. Over een herder die zijn kudde niet alleen laat, over hoe je God alles kunt vragen wat je nodig hebt.
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.