PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 23 april 2017 Zondagsbrief 23 april 2017
Deze week in de zondagsbrief info over de Rommel- en Boekenmarkt die gehouden wordt op zaterdag 13 mei a.s.

Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: Inge Wanschers
Diaken en collectanten: Bert Steenkamp, Ko Braamse
Uitdeler zondagsbrief: Albert Enzerink en Bert Steenkamp
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Willem Welink
Jeugdkerk: Alle Tieners
Leiding: Lolke-Jan Lolkema, Theo Lantink, Petra Groothuis
Kindernevendienst: Esther v/d Riet
Kinderoppas: Dougina Plat
Eindcollecte voor: instandhouden kerk
Kistjes voor het bloemenfonds en wijkaktief staan in de foyer
 
Bloemen uit de kerk gaan met een groet van de gemeente naar Mw. Bannink, Joseph Israelstraat. Zij verblijft voor revalidatie (gebroken knie) in het Meulenbelt te Almelo.

Op 17 april 2017 is overleden Aaldrik van Weezep. De afscheidsdienst zal worden gehouden op maandag 24 april om 11.00 uur in het crematorium te Almelo.

Liturgie 23-04-2017
Vooraf:    212: 1, 2, 4
Votum en groet
Drempelgebed
81: 1, 2, 3, 4
Gebed om ontferming + kyrie van dienst
Gloria:    655
Gebed vd zondag
Kids    + wij gaan voor...
Johannes 20: 19-31
657: 1, 2
I Kor 15: 3-10a (dwz t/m: ... ben ik wat ik ben.)
657: 3, 4
Verkondiging
659
Gaven
Mededeling van overlijden Aaldrik van Weezep + lied 978: 3, 4
Gebeden (met overname)
Onze Vader uit NBV
642: 1, 2, 3, 7, 8
Zegen
Gezongen Amen
 
Collecte
Eredienst en Kerkmuziek Wereldwijd
Een voorbeeld: het project ‘Kringgemeenten’. Kleine gemeenten ondersteunen met vieren, ook als er niet altijd een predikant beschikbaar is. Dat is het doel van het project ‘Kringgemeenten’. Kringgemeenten zijn gemeenten die het aandurven om zelfstandig te blijven zonder een eigen predikant. Zij willen blijven vieren, leren, dienen en ontmoeten, verbonden met en verantwoordelijk voor de eigen leefomgeving. De Protestantse Kerk ondersteunt deze kringgemeenten onder meer met liturgie- en preekschetsen of met liederen om ‘voorgangers’ – kringgemeenteleden die regelmatig voorgaan in de eredienst – te helpen bij de voorbereiding van dienst en verkondiging. Met deze collecte kunnen meer materialen ontwikkeld worden voor kringgemeenten. Ook steunen we met deze collecte organisaties in het buitenland die kerkmuziek ontwikkelen, bijvoorbeeld het Centro Kairos in Cuba, dat zich inzet voor vernieuwing van de liturgie en het maken van kerkmuziek met Cubaanse stijl en instrumenten.
 
Fietsen vanaf de Pniëlkerk.
Op dinsdag 2 mei a.s. om 14.00 uur willen we weer beginnen met onze wekelijkse fietstocht vanaf de Pniëlkerk. Wie tot nu toe regelmatig meefietste weet hoe plezierig het is om elke week  een paar uur met elkaar fietsend onderweg te zijn. We starten gewoonlijk om 14.00 uur voor een tochtje van ongeveer 25 kilometer. De lengte hangt een beetje af van de richting die gekozen wordt om te fietsen. Doorgaans drinken we onderweg ergens een kopje koffie of wat anders en zijn dan vrijwel steeds voor 17.00 uur weer terug. Iedereen is van harte welkom, ook als u maar zo af en toe of een enkele keer mee wilt doen. Vooruitlopend op onze eerste fietstocht van dit jaar dus op 2 mei a.s.- heeft Gerrie Nijeboer ons uitgenodigd om op dinsdag 25 april a.s. ‘s middags tegen 14.30 uur (half drie) bij haar thuis een kopje koffie (of iets anders) te komen drinken. Het is een mooie gelegenheid om elkaar over van alles en nog wat bij te praten en eventuele plannen voor het komend seizoen te bespreken. Het adres van Gerrie Nijeboer is Schumannstraat  in Almelo. Bij haar kunt u ook voor eventuele aanvullende informatie terecht. Met vriendelijke groet, Gerrie Nijeboer, tel. 81 33 47, Ferdinand Meijerink, tel. 823079 of
06-53 23 96 18
 
Vijftig dagen lang is het ‘Paastijd’ in de kerk. Zeven keer zeven dagen plus één: voldoende keer voldoende dagen, en dan nog net wat meer. Het is een feest in alle volheid. De liturgische kleur is wit, als teken van het levenslicht dat ons met Pasen tegemoet komt. In deze weken lezen we bijzondere verhalen, waarin Jezus op een ongrijpbare manier aanwezig is. Hij geeft zijn leerlingen vrede mee, als blijvend teken van leven. Uit het Johannesevangelie lezen we ook woorden die Jezus al voor Pasen gesproken heeft en die na Pasen betekenisvol zijn. Over een herder die zijn kudde niet alleen laat, over hoe je God alles kunt vragen wat je nodig hebt.
Met Pinksteren vieren we dat de heilige Geest komt om mensen aan te vuren en woorden te geven die iedereen kan verstaan. Dan wordt opnieuw duidelijk dat het verhaal van Jezus altijd verder gaat. Zijn weg heeft toekomst. Vanuit die inspiratie komen we in de kerk elke keer weer samen. We delen de verhalen, we laten ons raken door woorden die steeds weer verrassend nieuw kunnen zijn. Ook voor kinderen kunnen de Bijbelverhalen elke keer weer nieuwe vensters openen. Zo ontdekken ook zij dat het niet alleen verhalen van lang geleden zijn, maar vooral ook verhalen met toekomst. Ik wens u en de kinderen veel zegen bij het vertellen en verkennen van deze verhalen!
 

 
Ik geef het je mee
Na de opstanding verschijnt Jezus aan zijn leerlingen. Niet om te vertellen wat er met hem gebeurd is, maar om hen iets mee te geven: ‘Ik wens jullie vrede!’ Tomas is er niet bij en hij gelooft er niets van.
 
 
Rommel – en Boekenmarkt
Op 13 mei a.s. houdt de wijkaktief weer haar jaarlijkse rommel- en boekenmarkt. De rommelmarkt begint om 09.30 uur tot 13.00 uur. De opbrengst is bestemd voor het organiseren van activiteiten, zoals het Kerkenpad. Deze markt is een gezellig evenement waar u lekker even rond kunt neuzen en zaken tegenkomt voor o.a. de camping, kleding, lectuur voor de vakantie of zomaar iets wat u leuk vindt. Tevens is er een verloting waar u kans hebt om leuke prijzen in de wacht te slepen. En wat niet onbelangrijk is, u ontmoet er leuke mensen. Ook voor de inwendige mens is er tegen een redelijke prijs een hapje en een drankje aanwezig, dus veel redenen om de markt te bezoeken. Heeft u nog bruikbare spullen die hiervoor geschikt zijn, dan kunt u ze afleveren bij de kerk.
Of u bent niet in de gelegenheid om dit te doen, dan kunt u bellen. Ook prijsjes voor de verloting zijn van harte welkom. Vervolgens zoeken wij nog mensen die ons willen helpen met de organisatie. U kunt hierbij o.a. denken aan het opzetten, afbreken,bezetting van de kramen,  sorteerwerk. Dus meldt u aan d.m.v. onderstaande telefoonnummers. U kunt dan bellen met:  Rits v/d Woude tel: 06-53453457,
Fenny Manenschijn, tel: 0546-823475 of 06-37141450, Aart Koot, tel: 0546-817419,
Ook kunt u mailen naar
----------------------------------------------------------
Ik wil graag mijn medewerking verlenen bij de uitvoering van de rommelmarkt.  Ik kan ook helpen sorteren op donderdagavond 11 mei* /vrijdag 12 mei * / zaterdag 13 mei 2016* (*doorstrepen wat niet gewenst is).
----------------------------------------------------------------
Naam: -----------------------------------------  M/V
Adres: -----------------------------------------
Telefoon: -------------------------------------
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - 6e van 40-dagen, Palmzondag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00
6e van 40-dagen, Palmzondag meer details

Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.