PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 23 december 2018 Zondagsbrief 23 december 2018
Deze week in de zondagsbrief informatie over alle kerstactiviteiten en over de kerkdiensten die de komende 2 weken gehouden worden.

Voorganger: Mw. Venema – v/d Berg
Ouderling: Henk Hoornweg
Diaken en collectanten: Herman Veldman, Annie Gijsbers
Uitdeler zondagsbrief: Fenny Manenschijn en Herman Veldman
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Willem Welink
Kindernevendienst: Tunde Moldovan
Jeugdkerk: -

Bij de Kerstdiensten
Morgenavond om 22.00 uur bent u van harte welkom in de kerstnachtdienst. Naast de prachtige muzikale medewerking van de Petra Singers krijgt u ook de gelegenheid om bij de voorbeden een kaarsje aan te steken voor iemand die u graag wilt laten delen in het Licht dat met Kerst in de wereld komt.
Op kerstmorgen is er een feestelijke dienst voor jong en oud en alles wat daar tussenin zit. Naast de muzikale medewerking van ons eigen gelegenheidskoor, komt er in elk geval ook een prachtig kinderverhaal.
Kortom graag tot ziens in onze kerstvieringen!
 
Dienst 30 december
Volgende week gaat niet da. Monica Schwarz voor, maar haar wederhelft ds Siebe Hiemstra. We zijn blij dat hij op zo korte termijn kon invallen!
 
Oudejaarsdagdienst
Deze vindt samen met de gemeente van de Grote Kerk plaats op 31 december om 17.00 uur in de Grote Kerk onder de bezielende leiding van collega Pieter Endedijk.
 
Nieuwjaarsbegroeting
Na afloop van de ochtenddienst op 6 januari is er onder het genot van een hapje en een drankje alle gelegenheid om elkaar veel heil en zegen voor het nieuwe jaar toe te wensen en het glas te heffen op elkaars welzijn.
 
Met een groet van uw herdershond (mocht die ook mee met de herders naar de stal??), ds Marco Montagne

Mensen in de kerk: Bij deze willen wij iedereen van harte danken voor alle uitingen van medeleven gedurende de afgelopen half jaar. Het gaat ons redelijk wel. We worden echter thans nu nog gescheiden van elkaar verzorgd, Simon in de Eshorst en Rieke in Hoog Schuilenburg. De verwachting is dat wij op korte termijn weer bij elkaar kunnen zijn. Wij wensen jullie allen een gezegend kerstfeest en alvast een voorspoedig 2019! Met een hartelijke groet, Rieke en Simon van den Broek

Kroonjarigen:
23 december    mevr. Borger – Hoogezand   90 jaar
26 december    mevr. Soepboer – Hendriks   80 jaar
28 december    mevr. Hinsevelt – Alberts     90 jaar

Bloemen gaan met een groet van de gemeente naar familie Mardjo. Curling is mooie sport zeker op een bedrijfsuitje, echter  niet helemaal zonder gevaar.  Dhr. Mardjo heeft dat aan den lijve ondervonden en is tijdens het spelen van dit spel heel ongelukkig op zijn rug gevallen.

Collecte, Instellingen plaatselijk
De diaconie-collecte is dit keer voor ‘Plaatselijke Instellingen’. Met Instellingen worden organisaties bedoeld die actief zijn op sociaal en maatschappelijk gebied. Als voorbeeld kan genoemd worden de Stichting Boodschappenmand die mensen in acute financiële problemen ondersteunt met boodschappenpakketten. Andere voorbeelden van plaatselijke instellingen zijn Stichting Present en Schuldhulpmaatje.

Eerste Kerstdag, Kerk in Actie, Kinderen in de Knel
Ze brengen Kerst door in een vluchtelingenkamp, op straat, in een donker naaiatelier of ploeterend in de volle zon op het land van hun ouders. Voor veel te veel kinderen is Kerst helemaal geen feest. Zij groeien op in armoede of oorlogsgeweld. Misbruikt of verwaarloosd. Juist met Kerst verdienen zij onze bijzondere aandacht en steun. Geef daarom aan de kerstcollecte, waarvan de opbrengst bestemd is voor kinderprojecten!
NB. De andere collecte in elke dienst is steeds voor de kas van de eigen Wijkkerk.
Een (eventuele) avondmaal-collecte is voor Z.W.O.

De Stichting Vrienden van de Pniëlkerk bedankt iedereen voor de fantastische inzet bij het organiseren van de Kerstfair 2018. Door de grote groep vrijwilligers hebben we een prachtige dag gehad. De bruto-opbrengst was uiteindelijk € 3407,36 met aftrek van de gemaakte kosten houden we een netto-opbrengst over van € 2503,51. Een prachtig resultaat. Dit is mogelijk gemaakt door de vele bezoekers die we gehad hebben. Nogmaals iedereen bedankt.
Stieny van der Woude

Op 28 december is er ’s middags voor de jeugd vanaf 4 jaar tot 12 jaar weer een gezellige middag. Deze begint om 3 uur tot ongeveer 5 uur. Heb je zin om te komen en je wilt nog een vriendje of vriendinnetje mee nemen, jullie zijn van harte welkom.

Bijzondere Top2000-kerkdienst op 30 december 2018  in NOACH, Binnenhof 53, Almelo
Op zondag 30 december aanstaande vindt er een Top2000-kerkdienst plaats in NOACH. Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van  NPO Radio 2.
Nummers met inhoud
In de Top2000 staan veel  nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen.  Sommige nummers gaan expliciet over geloof of over God, andere blijken bij nadere beschouwing  te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. De gemeenteleden hebben hun stem kunnen uitbrengen en daaruit is een lijst ontstaan met 12 nummers die in deze dienst gezongen worden. Bijvoorbeeld “Circle of life” (Elton John), “For bitter or worse” (Anouk) en “Mag ik dan bij jou” (Claudia de Breij) . Allemaal liederen met een emotie of een gevoel en een verhaal.
Top2000kerkdienst.nl
Vorig jaar deden er ruim 100 kerken mee en dat aantal blijft stijgen. Dominee Fred Omvlee, bedenker van de Top2000-kerkdienst is groot voorstander van meer (pop)muziek in de kerk en zal ook dit jaar weer door het land trekken om zoveel mogelijk Top2000-kerkdiensten bij te wonen. Voor NOACH is dit de eerste keer dat zij een Top2000-kerkdienst organiseert, maar het zal vast niet de laatste zijn.
Praktische gegevens
Ds. Dick van Bart gaat voor in deze kerkdienst.
Medewerking wordt verleend door:
Gospelgroep “Samen op Weg” uit Bergentheim,
Zanggroep Together uit Almelo en
Carlijn Smits. Van Engelstalige nummers wordt een vertaling gegeven.
Datum: 30 december 2018
Aanvang: 10.00 uur
Adres: Binnenhof 53, Almelo
Voor meer informatie:
http://www.pga-noach.nl
Rob Franken

0546 871767
Zie ook: www.top2000kerkdienst.nl

 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst
datum en tijdstip 01-03-2020 om 10:00
1e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 08-03-2020 om 10:00
2e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 15-03-2020 om 10:00
3e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 22-03-2020 om 10:00
4e van 40-dagen meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.