PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 24 december 2017 Zondagsbrief 24 december 2017
Deze week in de zondagsbrief informatie over de Boodschappenmand, de Kindernevendienst en de Kerstfair die onlangs gehouden is.

Voorganger: Mw. Willems
Ouderling: Henk van Es
Diaken en collectanten: Theo Lantink, Herman Veldman
Uitdeler zondagsbrief: Henk Nijhuis en Herman Veldman
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Emma Boers
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Paulien Lantink
Kinderoppas: Hanneke Bartels
 
Bij de dienst vandaag: de vermelding in Kwintet (en elders?) dat er op oudejaarsavond een dienst is in de Pniël is NIET correct. De oudejaarsdienst is gewoon ‘s morgens.
Bloemen uit de kerk gaan met een groet van de gemeente naar Mevr. Lamsma.  Zomaar!
De tweede bos bloemen gaat ook met een groet van de gemeente naar Dhr. en Mw. Nijmeijer. Na een ingrijpende operatie is de heer Nijmeijer opgenomen in het Roessingh, Centrum voor Revalidatie te Enschede.
 
Collecte, Ouderenwerk.
De diaconie-collecte is vandaag bestemd voor het ouderenwerk. Dit werk omvat bijvoorbeeld een diaconale bijdrage aan de jaarlijkse bustocht die vanuit de wijken voor ouderen georganiseerd wordt. Ook wordt bijgedragen aan een jaarlijkse attentie zoals een bloemetje voor ouderen en langdurig zieken. Ook wordt financiële hulp aan ouderen en gehandicapten gegeven die zich opgeven voor een Twenteweek in het Huis van de Kerk ‘Nieuw Hydepark’ en de kosten zelf niet kunnen dragen.
N.B. Dit collecte-doel geldt voor de ochtend- en de avonddienst (voor zover van toepassing).
 
Eerste Kerstdag, Kerk in Actie, Kinderen in de Knel.
Het thema is dit keer ‘Geef hoop aan Syrische vluchtelingenkinderen’. De burgeroorlog in Syrië duurt al meer dan zes jaar. Kinderen groeien er op met de dagelijkse angst voor geweld of hebben op de vlucht alles wat vertrouwd was achter zich moeten laten. Sommige kinderen hebben zelfs nooit vrede gekend. Naast al het leed dat deze kinderen doormaken, staat ook hun toekomst op het spel. Door al het geweld zijn duizenden scholen verwoest en gesloten. In relatief veilige gebieden zijn klassen door de grote toestroom van vluchtelingen juist overvol en is lesgeven bijna onmogelijk. Ouders maken zich grote zorgen over de toekomst van hun kinderen. Met het project ‘geen verloren generatie’ helpt de Raad van Kerken in het Midden Oosten (MECC) vluchtelingenkinderen in Syrië met onderwijs. MECC geeft bijles aan leerlingen met een onderwijsachterstand, helpt kinderen uit arme gezinnen met schoolbenodigdheden, knapt scholen op, traint docenten om te midden van deze oorlog toch les te kunnen geven en ondersteunt ouders en kinderen met traumaverwerking. We mogen deze generatie van Syrische kinderen niet verloren laten gaan. Geef hen hoop, juist met kerst, en geef ruimhartig aan deze collecte!
 
Zondag 31 december gaat voor Ds. Marco Montagne
 
BOODSCHAPPENMAND
We sparen nog even verder en wel voor de boodschappen pakketten van de Plus. Deze actie loopt nog tot 10 februari 2018, dus we hebben nog even. Er moeten best veel zegeltjes op een kaart, maar samen krijgen we vast wel weer een paar boekjes vol.
Groetjes Jacqueline Meupelenberg
 
Kindernevendienst
Op donderdagmiddag 28 december is er weer een gezellige middag voor kinderen vanaf 4 jaar. We beginnen om 3 uur tot ongeveer 5 uur. Ook vriendinnetjes en vriendjes zijn welkom. Wat we gaan doen blijft nog even geheim. Wie heeft er voor ons een sjoelbak te leen?
Groetjes van de kindernevendienst leiding.
31 december (oudejaarsdag) is er geen kindernevendienst.
 
De kerstfair van woensdag 13 december jl. was dit jaar weer een groot succes. De bruto opbrengst van € 2400 was ondanks het slechte weer een bijzonder goed resultaat. Wij willen als commissie daarom al onze bezoekers, en medewerkers hiervoor hartelijk bedanken.
En U allen gezegende feestdagen toegewenst.
Hartelijke groet, commissie vrienden van de Pniëlkerk.
 
“Hands on voor een (t)Huis” - Diaconaal project i.s.m. Stichting Help Oost Europa
Een tussenstand – hoe mooi is het dat we voor het einde van het jaar door de € 5.000,- euro grens zijn gegaan? Dit is mede mogelijk geworden door de opbrengst van de verkoop van handgemaakte wenskaarten tijdens de volkskerstzang op de 15e december in NOACH. In de afgelopen periode is de aanleg van de elektriciteit gereed gekomen. Dit moet goed en veilig aangelegd worden. En ook hier zijn lokale vrijwilligers bij betrokken die dit voor hun rekening hebben genomen. Het is overigens zo rond de 6 graden begin december. Nu de elektra gereed is gaat de aandacht uit naar de aanschaf en aanleg van de verwarming.
Helpt u, help jij ook mee? In gebed en met financiën? Dit laatste kan eenvoudig via bankrekeningnummer NL 51 RABO 0301 3037 38 t.n.v. Diaconie Prot. Gem. Almelo, o.v.v. projectnr. 84266 (bouwen huis). Bij vragen over het project kunt u altijd Dinant Pas benaderen via
 
Dienst op 1e kerstdag
Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: Henk Meier
Diaken en collectanten: Jerry v/d Bos, Ko Braamse
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Coby Vos
Kindernevendienst: Allen
Kinderoppas: Ada Hoornweg en Ella Wanschers
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.