PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 24 september 2017 Zondagsbrief 24 september 2017
Deze week in de zondagsbrief een uitnodiging voor de jeugdkerk en een terugblik op de startzondag 17 september 2017.

Voorganger: Ds. Mw. Bunjes-v/d Lee
Ouderling: Henk Meier
Diaken en collectanten: Roel Steen, Erik Kobes
Uitdeler zondagsbrief: Janny Tulp en Roel Steen
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Dinie Kromkamp
Jeugdkerk: Alle Tieners
Leiding: Lolke-Jan Lolkema, Theo Lantink, Petra Groothuis
Kindernevendienst: Jolanda van Vemde
Kinderoppas: Anja Kobes en Janique Steen
Eindcollecte voor: instandhouden kerk
 
Mensen in de kerk: Bedankje:
Beste Gemeenteleden,van harte wil ik iedereen bedanken voor het medeleven in de vorm van bloemen ,kaartjes en bezoekjes die ik mocht ontvangen. Tijdens een dagje uit ben ik gestruikeld met akelige gevolgen, het gaat langzamerhand de goede kant weer op ,het doet goed dat er met je meegeleefd wordt .
Hartelijke groeten Fenny Manenschijn
Blij verrast was  ik met het prachtige  boeket bloemen van afgelopen zondag. Dit ter gelegenheid van ons 45 jarig huwelijk. Heel hartelijk bedankt. Lieve groet, Wim en Truus Lintmeijer.
Bloemen gaan met een groet van de gemeente naar
Janny Meijerink Oude Wierdensestraat 6a, 7604 PC Almelo.  Zij kampt al enige tijd met haar gezondheid.
 
Collecte: Vakanties bijzondere doelgroepen.
Het doel van deze collecte houdt verband met het kerkelijke vakantiehuis Nieuw Hydepark. Het gaat over financiële hulp aan ouderen en gehandicapten die zich opgeven voor een Twente- of Overijssel-week in dit huis. Wie een dergelijke vakantieweek heeft meegemaakt, kan hier dankzij de inzet van vele vrijwilligers geruime tijd op teren! Vandaag een collecte voor de kostenbestrijding: geef daarom wat u kunt!
Actie voor Christenen in het Midden Oosten.
Maar sporadisch komt er in de nieuwsmedia iets aan de orde over de moeilijke situatie van Christenen in de conflictgebieden Syrië, Irak, Libanon, Jordanië en Egypte. Vandaag 24 september zal er landelijk aandacht besteed worden aan de situatie van onze broeders en zusters in voornoemde landen. Dit gebeurt in woord en gebed.
Tevens zal Kerk in Actie geld inzamelen voor hulpverlening. Voor giften kunt u gebruik maken van banknummer NL89 ABNA 0457 457 457, ten name van Kerk in Actie, Utrecht onder vermelding van ‘Versterk de Kerk in het Midden Oosten’.
 
BOODSCHAPPENMAND
De zomer loopt op het eind, de scholen zijn weer begonnen. De boodschappenmand wil daarom in de maand september pakjes drinken inzamelen, voor de schoolgaande kinderen, waarvan de ouders wekelijks voorzien worden van een boodschappenpakket. Helpt u mee??? Ook kunt u uw koffiepunten van de Douwe Egberts in blijven leveren .
Namens de diaconie , hartelijk dank,…Jacqueline Meupelenberg
 
Komende zondag, 24 september,  hebben we de eerste jeugdkerk van dit seizoen. Na onze geslaagde startactiviteit willen we ook weer beginnen met de maandelijkse diensten. We zien jullie graag komende zondag om uiterlijk 10.00 uur in de ontmoetingsruimte.
Groetjes, Petra, Marco, Theo en Lolke
 
De Zendingskalender is er weer!
Voor 2018 komen de afbeeldingen uit de Oriëntaals-Orthodoxe kerken in Nederland. Iconen en miniaturen uit Syrisch-, Koptisch-, Ethiopisch- en Eritrees-Orthodoxe kerken en uit de Armeens-Apostolische kerk. De kalender geeft informatie over migranten- en internationale kerken in ons land, de geschiedenis van deze vijf kerken, hun gebruiken en kerkelijk leven en de achtergrond van iconen en miniaturen. Vaak is hun komst, groei en bloei het resultaat van vervolging of (burger)oorlog. De vijf
tradities hebben een aantal kenmerken gemeen. Ook daar wordt aandacht aan besteed. Al met al: Mooi om te hebben en leuk om weg te geven!
Na afloop van de dienst kunt u de kalender bij mij kopen of bestellen. De prijs is  9 Euro.
Namens de ZWO-commissie, Ria Nijhuis.
 
Het bekende Vlaarding's Mannenkoor Orpheus zingt in Almelo
Het Vlaarding’s Mannenkoor Orpheus brengt in het weekend van 6 en 7 oktober een bezoek aan Almelo en zal op vrijdagavond een concert verzorgen met het Almelo’s Christelijk Mannenkoor (ACM).
Het bezoek van Orpheus is een tegenbezoek aan ACM. In 2015 zijn de leden van ACM, mét hun partners, op bezoek geweest in Vlaardingen. Daar is onder meer een boottocht gemaakt door de enorme Rotterdamse haven. ‘s Avond hebben beide koren in Vlaardingen een prachtig concert gegeven. Op basis van uitwisseling komt Orpheus nu dus naar Almelo.
Het concertprogramma van vrijdagavond 6 oktober is heel gevarieerd. Orpheus is een gerenommeerd mannenkoor en heeft een aantal prachtige en bekende nummers op het programma staan, zoals Landerkennung van Grieg en de Einzugsmarsch (uit de operette Der Zigeunerbaron) van Johann Strauss. Ook ACM laat zich van haar goede kant horen met o.a. Die Himmel rühmen van Beethoven en Thou knowest lord van Henry Purcell. Het concert in de Grote Kerk begint om 20.00 uur (kerk open om 19.30 uur) - Vrije entree.
 
Terugblik Startzondag 17 september j.l.
Met volle tevredenheid kijken wij terug op de startzondag van zondag 17 september. De aftrap voor een nieuw seizoen vol activiteiten, ontmoeting, omzien naar elkaar, e.d. is gedaan. Namens de organisatie van deze startzondag mag ik u hartelijk danken voor uw enthousiasme én financiële bijdrages voor het inmiddels tot Hands on voor een (t) huis gedoopte project van Stichting Help Oost Europa (SHOE) in Roemenië. De opbrengst van de koekjes verkoop, de kaartverkoop, de suikerhuisjesverloting en de vrije giften is inmiddels al bijna €450,-!! Uiteraard is dit bedrag nog lang niet voldoende , ook niet in Roemenië, om een in meerdere opzichten veilig (t)huis te bouwen. Het legohuis met geldkistje in de foyer staat symbool voor het te bouwen huis in Roemenië. Deze zal voorlopig nog blijven staan en zo hopen we dat de totaalbijdrage vanuit de Pniëlkerk nog flink omhoog zal gaan. Uiteraard kunt u ook een bijdrage overmaken. Zie hiervoor het schrijven van Dinant Pas, namens de SHOE. Wij wensen u allen een rijk kerkelijk seizoen.
Namens de startzondagorganisatie, Marco Montagne, Inge Wanschers en Roel Steen

Praiseband Xing komt naar Almelo            
 
Op verzoek van diverse kerken uit Almelo komt Praiseband Xing naar Almelo. Xing is een band uit de regio Zwolle. Ze bestaat uit een groep enthousiaste mensen die het evangelie van God wil uitdragen door middel van muziek en zang. De avond wordt gehouden op zaterdag 30 september in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt,  Bellavistastraat 26 in Almelo. De aanvangstijd is 19.00 uur en iedereen is van harte welkom! De toegang is gratis, wel zal er een deurcollecte worden gehouden.
namens PKN de Ontmoeting: Ben Hemstede en Aukje Heetebrij
namens Baptistengemeente de Bron: Wim Steenkamp
namens de CGK: Theo Rutten
namens de GKv: Wilma Pleiter en Henrike Pool
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 29-03-2020 om 10:00 Denk aan de zomertijd
5e van 40-dagen meer details

Eredienst - 6e van 40-dagen, Palmzondag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00
6e van 40-dagen, Palmzondag meer details

Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.