PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 25 november 2018 Zondagsbrief 25 november 2018
Deze week in de zondagsbrief info over de kerstfair op 12 december en de lichtjestocht 2018 op 24 december in het Beeklustpark.

Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: Henk Meier
Diaken en collectanten: Jerry v/d Bos, Bert Steenkamp, Evelien van Rijswijk, Jacqueline Meupelenberg
Uitdeler zondagsbrief: Silvia Steenkamp en Jerry v/d Bos
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Renske Schorn
Kindernevendienst: Anja v/d Worp en Karin Wijnstra
Jeugdkerk: -

Kroonjarigen:
29 november, Mw. Miedema - Hooiveld. hoewel green kroonjarige vinden we het toch vermeldenswaard dat zij op die dag 99 jaar hoopt te worden.
15 december    mevr. Kolkman – Wassink    90 jaar
23 december    mevr. Borger – Hoogezand   90 jaar
26 december    mevr. Soepboer – Hendriks   80 jaar
28 december    mevr. Hinsevelt – Alberts     90 jaar
Bloemen gaan met een groet van de gemeente naar
Mw. Miedema - Hooiveld

Collecte, Laatste zondag kerkelijk jaar, Instellingen plaatselijk
De diaconie-collecte is dit keer voor ‘Plaatselijke Instellingen’. Met Instellingen worden organisaties bedoeld die actief zijn op sociaal en maatschappelijk gebied. Als voorbeeld kan genoemd worden de Stichting Boodschappenmand die mensen in acute financiële problemen ondersteunt met boodschappenpakketten. Andere voorbeelden van plaatselijke instellingen zijn Schuldhulpmaatje en Stichting Present.

De Avondmaalscollecte is voor ons project.
 “Tegen kinderarbeid in India”.
SAVE zet zich in voor kinderen in de stad Tirupur, zodat zij niet in de textielfabrieken belanden, maar naar school gaan. Ieder jaar spoort SAVE zo’n 500 kinderen op die niet naar school gaan. De helft kan meestal wel terecht in het reguliere onderwijs. De andere helft heeft eerst overbruggingsonderwijs nodig, vooral kinderen van migranten die uit andere regio’s komen en geen Tamil spreken. SAVE heeft vijf scholen met overbruggingsonderwijs voor zo’n 250 tot 300 kinderen en gebruikt daarbij een speciale leermethode om de kinderen klaar te stomen voor het gewone
onderwijs. Ze leren spelenderwijs lezen, schrijven en rekenen. Ze gaan op bezoek bij reguliere scholen, ontmoeten de leerkrachten, doen mee aan culturele programma’s, dans en dergelijke. Daardoor bouwen ze vertrouwen op. Na een jaar weten ze weer wat het is om ‘kind’ te zijn en dat onderwijs daarbij hoort. Ze voelen dat het belangrijk is en willen het niet meer missen.
Dan schrijft SAVE hen in bij een reguliere school op het niveau dat bij hen past. Vrijwilligers blijven de kinderen volgen om zeker te weten dat ze naar school blijven gaan.
Namens de ZWO-commissie, Ria Nijhuis.

De vrienden van de Pnielkerk , houden op 12 dec weer de Kerstfair .
Nu is onze vraag zijn er nog creatieve mensen die iets kunnen of willen maken wat wij mogen verkopen. Ook eventueel prijsjes voor onze verloting zijn van harte welkom. Verder zal er weer een intekenlijst liggen om: kerstgrafstukken, kerstbroden en risolles te bestellen . De bestelde risolles worden bevroren bij u thuis bezorgd maar op is op. Hebt u vragen hierover of wilt u meedoen met kerststukjes maken. Wij Stieny, Riek of Fenny willen de vragen die u hebt graag beantwoorden mochten die er zijn . Aan hen kunt u ook de prijsjes afgeven of de dienstdoende koster . Alvast bedankt namens de werkgroep Kerstfair 

Stichting Help Oost Europa
Zoals u van ons gewend bent, houden wij ook nu op zondag 2 december een kerstverkoop na de dienst tijdens het koffiedrinken. Cathalijne en Ada hebben mooie (kerst)kaarten en kerst-sterkoekjes gemaakt, de laatsten met het koekenbakkersteam bij bakkerij Deterd. Kwaliteit is gegarandeerd! Verder zijn er creatieve kerst-knutsels te koop; laat u verrassen!
Ada Hoornweg

CHOCOLADELETTERS
Zoals Afgelopen jaren willen wij ook dit jaar weer chocoladeletters sparen voor de boodschappenmand.
Spaart u weer mee? De daarvoor bestemde doos zal weer in de garderobe staan. Namens de diaconie, alvast onze dank.

BOODSCHAPPENMAND
De boodschappenmand was blij verrast bij het zien van de grote hoeveelheid boodschappen die er tijdens de oogstdienst ingezameld zijn. Zij willen u allen hiervoor hartelijk danken. Ook hebben we al een grote hoeveelheid chocoladeletters ingeleverd, spaart u nog een paar weekjes mee? Misschien is het een leuk idee om de komende maand eens iets speciaals in de mand te doen, een pak kerstkransjes bijv., waardoor ook de gezinnen die het momenteel niet erg makkelijk hebben toch iets lekkers hebben tijdens deze feestmaand.
Alvast dank voor jullie inzet,
Jacqueline Meupelenberg

LINKT-stadspastoraat iedere donderdagmorgen van 10.00 – 12.30 uur. We combineren het stadspastoraat met ‘gezellig koffiedrinken’.
Welkom op de Touwbaan 58.

Op 16 december om 19.00 uur willen we een kerstzangavond houden in het kerkgebouw van de Ontmoeting aan de Hoornbladstraat.
We willen daar een mooi bijeenkomst houden om met elkaar mooie kerstliederen te zingen en te luisteren naar kerstmuziek. Deze avond zal begeleid worden door de band van de Ontmoeting “Testify” en door orgelspel. We hopen zo een ouderwetse kerstzangavond te hebben met elkaar en ons zo voor te bereiden op de komende kerst. Wij hopen dat u met velen zult komen, de entree is uiteraard gratis.
Voor informatie Marco Haakmeester
M: 06-513143335

LICHTJESTOCHT 2018
We willen  in Almelo, dit jaar voor de achtste keer, op 24 december, kerstavond, door middel van de Lichtjestocht in het Beeklustpark,  op een laagdrempelige manier, de mensen bekend maken met de ware betekenis van kerst. Wij hebben daarbij uw en jouw hulp heel hard nodig. Natuurlijk door er voor te bidden. Het zou fijn zijn dat we de lichtjestocht ook als gemeenteleden breed gaan dragen: vanuit alle deelnemende kerken: PGA, Geref. Kerk Vrijgemaakt, de Baptistengemeente de Bron, de Levensbron, de Banier, de Chr. Geref. Kerk kunnen we mensen gebruiken als figurant, opbouwer, kaarsaansteker of koffieschenker. Via het emailadres: of via de diverse contactpersonen kunt u aangeven dat u mee wilt werken aan de lichtjestocht.
O ja, ook zijn er 6 mensen nodig die voor 6 personen een stamppotmaaltijd willen bereiden, zodat we met name de mensen de hele dag bezig zijn in weer en wind van een maaltijd kunnen voorzien. Mogen we rekenen op jullie hulp?
Freddy Korte, Riëtte Rosenbrand, Marja Westerman, Ria Wind en Louise Hemstede 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst
datum en tijdstip 01-03-2020 om 10:00
1e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 08-03-2020 om 10:00
2e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 15-03-2020 om 10:00
3e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 22-03-2020 om 10:00
4e van 40-dagen meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.