PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 26 februari 2017 Zondagsbrief 26 februari 2017
Deze week in de zondagsbrief nieuws over een informatiebijeenkomst over Vluchtelingen, een introductie op de 40-dagentijd, een actie van de Jeugd voor bestrijding van de ziekte van Huntington en nog meer...

Voorganger: Mw. da. M. Schwartz
Ouderling: Cor Meijer
Diaken en collectanten: Jacqueline Meupelenberg, Jochem Eenkhoorn
Uitdeler zondagsbrief: Rits v/d Woude en Jacquelline Meupelenberg
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Carl Gieszen 
Jeugdkerk: Alle Tieners
Leiding: Lolke-Jan Lolkema, Petra Groothuis
Kindernevendienst: Jolanda van Vemde
Kinderoppas: Ada Hoornweg
Eindcollecte voor: instandhouden kerk
 
De bloemen gaan met een groet van de gemeente naar
Klaas de Ruiter, De Delle
 
Zondag 5 maart  gaat voor ds M.T. Montagne
Er is dan tevens viering van het Heilig Avondmaal.
 
Collecte
Wijkkassen.
Elke zondag is steeds één van de collectes bestemd voor de eigen wijk. Daarnaast komt vandaag ook de tweede collecte ten goede aan de eigen wijk. Een goede gelegenheid om de financiën van de eigen wijkkerk extra te ondersteunen!
 
Elly & Rikkert geven een concert in de Protestantse wijkgemeente De Ontmoeting, Almelo.
Hallo lieve mensen, ik ben Elly en trotse oma van een aantal kleinkinderen. Ik geef mijn kleinkinderen graag mee dat we allemaal, jong en oud, iets kunnen betekenen voor een ander. Dat is ook wat Rainbow kinderen wil laten zien. Ik draag, samen met mijn man Rikkert, Kerk in Actie dan ook een warm hart toe."- Elly
De kaartjes voor de kinderen van de Pnielkerk zijn al gereserveerd. Een mailtje naar Inge Wanschers of Anja van der Worp is voldoende. 
Let op: het concert is uitsluitend bestemd voor kinderen vanaf vier jaar. Toegang is vrij, maar er wordt gecollecteerd voor het thema 'Kinderen in de Knel' van Kerk in Actie.
Het concert begint ’s middags om 15.15 uur.
Datum concert: 15-3-2017
 
Vluchtelingen
Er wonen al heel lang vluchtelingen en statushouders in Almelo. Als kerken kunnen we een herberg zijn en samen met deze mensen onderweg zijn op hun onzekere pad, ook hier in Almelo. In het AZC wonen
asielzoekers die wachten op een vergunning. Ook vluchtelingen met verblijfsrecht wachten op een woning in Almelo of omgeving. Statushouders zijn vluchtelingen met een permanente status (verblijfsvergunning) en zijn al woonachtig in Almelo.
Samen met de COA en stichting Present Almelo van het AZC heeft de Raad van Kerken verkend wat de behoeften en vragen zijn van vluchtelingen en statushouders … en wat wij hierin kunnen doen. Er kwam vooral naar voren dat er veel behoefte is aan contacten en activiteiten in en met de Nederlandse samenleving, kortom 'gezien te worden'. Vandaar deze oproep om mee te doen door met hen in gesprek te gaan, verbindingen durven te leggen, of iets leuks te ondernemen (noaberschap).
U wordt van harte uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op donderdag 9 Maart 2017 om 19.30 uur in huize Alexandra, Vriezenveenseweg 170. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u de kans om
kennis te maken met vluchtelingen en statushouders, inclusief zelfgemaakt hapjes.
Wel graag opgeven voor 6 Maart via emailadres Raad van Kerken Almelo.
Of:
, tel. 06-22369161
Of:
, tel. 0546-870827
Zie ook de folders opgehangen in de Pnielkerk.
Namens de missionaire werkgroep,
Henk Meier, tel. 0546-827644
 
Volgende week zondag begint de 40-dagentijd. Dat wordt zichtbaar in de kerk aan de wisseling van kleur van groen naar paars. Dat wordt ook zichtbaar in het project vanuit de kindernevendienst ‘dieren vertellen geen fabeltjes!’. Tot onze verwondering en na enig schuiven met teksten kwamen we tot ontdekking dat in de lezingen op alle zondagen van de 40-dagentijd dieren een bij- of hoofdrol vervullen. Dat hebben we verder uitgewerkt. Om alvast u aan het puzzelen te zetten: bij welke verhalen horen ezel, duif, haan, hond, leeuw en vis?? Oftewel mis geen van de komende zondagen!
 
In Actie voor Huntington
De jeugd van Pnielkerk zet zich de komende weken in voor de ziekte van Huntington. Via allerlei acties gaan naast de jeugd van Pniel ook de jeugd van de overige wijkgemeenten van Almelo allerlei acties ontplooien om geld in zamelen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Er is ongeveer 4 miljoen euro nodig voor onderzoek. Dat is behoorlijke uitdaging en dat zullen we ongetwijfeld niet redden, maar we kunnen er wel een grote bijdrage aan leveren.
Let de komende weken dus op de zondagsbrief en onze facebookpagina om te zien welke acties we allemaal gaan bedenken en uitvoeren. 
Groetjes van de Jeugd van de Pnielkerk.
 
Wie ziet het?
Wie ziet wat er met Pasen zal gebeuren? De leerlingen begrijpen het niet. Wat anderen niet zien, ziet de blinde man uit het verhaal van vandaag wel. Hij wordt door Jezus genezen. Maar hij is niet de enige: alle mensen die getuige zijn van dit voorval, brengen hulde aan God. Zij hebben het gezien
  
Oproep
Wie heeft er een ruimte ter beschikking waar dozen mogen  worden opgeslagen voor de rommelmarkt op 13 mei? U kunt zich melden bij Rits v/d Woude.
 
 

 

terug
 
 

Inloggen


Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.