PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 26 maart 2017 Zondagsbrief 26 maart 2017
Deze week in de zondagsbrief informatie voor ouders van de Pnieljeugd en Pnieljongeren, de gourmetavond op 8 april georganiseerd door de tienerkerk en het gelegenheidskoor / cantorij voor de dienst op 1e Paasdag.


Voorganger: Ds. van Houwelingen
Ouderling: Henk Meijer
Diaken en collectanten:Jerryv/d Bos, Wim Welink  
Uitdeler zondagsbrief: Evert-Jan Snoeijer en Jerry v/d Bos
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Lineke v/d Bos
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Anja v/d  Worp
Kinderoppas: Anja Kobes
Eindcollecte voor: instandhouden kerk
Kistjes voor het bloemenfonds en  wijkaktief staan in de foyer
Bloemen uit de kerk gaan met een groet van de gemeente naar mevr. Veldman – Niekolaas, Veldkersstraat.
Kroonjarigen:
14 april: Dhr A.J.H.Boddeman,  L.de Keystraat , 75 jaar
16 april: Mw. D.E.l Snijders-Stuip, De Havik, 75 jaar
17 april: Dhr H.J.Veldman. Strausstraat  80 jaar
 
Overleden: Op 21 maart overleed na een periode van ernstige ziekte toch nog onverwachts Mw. Janny Albertha Stam in de leeftijd van 74 jaar. Zij woonde aan de B.  Blommersstraat.  Er is gelegenheid tot condoleren op zondag 26 maart van 19.00 tot 19.30 uur in uitvaarthuis Twente, Twentelaan 26. De uitvaartdienst vindt maandag 27 maart om 15.30 uur  in de Pniëlkerk plaats. Aansluitend aan de uitvaartdienst vindt de crematieplechtigheid om 16.45 uur plaats in het crematorium Almelo.
 
Collecte
Steun  mensen in de knel in Nederland: De Pauluskerk is een begrip in Rotterdam. Dit diaconaal centrum is er voor mensen in de knel: mensen zonder papieren, daklozen en verslaafden. Maar het is meer. Het centrum wil ook een plek zijn waar kansarme en kansrijke Rotterdammers elkaar ontmoeten. Daartoe nodigt de bouw van de Pauluskerk - om zijn uiterlijk ‘De Diamant’ genoemd - uit. Beneden is een ‘kerkplein’ waar mensen elkaar onder ander in het restaurant kunnen ontmoeten. Om verhalen te delen en elkaar te ondersteunen. Daarover nadenken maakt je sterk en dapper. Op de eerste verdieping is er de inloop met gratis koffie en broodjes. De kerk is op de tweede verdieping. Op de verdiepingen drie en vier zijn er opvangplekken voor mensen die een tijdelijke overbrugging nodig hebben. Kortom: een diaconaal
centrum dat leeft en bruist met tal van activiteiten voor en met mensen in de knel. Deze collecte is ter ondersteuning van initiatieven vanuit de kerk om mensen in de knel bij te staan. Meer informatie: www.kerkinactie.nl/40dagentijd.
 
Hongersnood Afrika en Jemen.
Zoals we uit de media hebben kunnen vernemen dreigt er de komende 6 maanden hongersnood voor meer dan 20 miljoen mensen in Afrika en Jemen. Een en ander wordt veroorzaakt door extreme droogte en aanhoudende conflicten. Meer dan 1,5 miljoen kinderen lijden aan ernstige en acute ondervoeding! Het College van Diakenen (CvD) heeft van een aantal hulporganisaties het verzoek ontvangen steun te verlenen middels gebed en een gift. Het CvD heeft besloten € 1500,- te doneren  voor hulpverlening via organisatie Kerk in Actie die samenwerkt met de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Tevens zal de wijken gevraagd worden in de eredienst aandacht te besteden aan deze ramp. Tot slot volgen voor degenen die zelf willen bijdragen hier de
banknummers van een aantal hulporganisaties:
- Kerk in Actie, rekeningnr. NL89 ABNA 0457 457 457, o.v.v. projectnummer N000699.
- Dorcas Hulp, rekeningnr. NL04 RABO 0106 250 000, o.v.v. hongersnood.
- Red een Kind, rekeningnr. NL80 INGB 0000 000 132, o.v.v. hongersnood.
- Tear, rekeningnr.  NL32 ABNA 0501 030 301, o.v.v. hongersnood.
- Woord en Daad, rekeningnr.  NL52 INGB 0000 000 733, o.v.v. hongersnood.
- ZOA, rekeningnr.  NL46 INGB 0000 000 550, o.v.v. hongersnood.
Namens het CvD, Henk Nijhuis, secr.
 
Zondag 2 april gaat voor Ds. Marco Montagne
 
Ouders van de Pniëljeugd en Pniëljongeren,
Welke rol moet volgens jullie onze kerk hebben in de (geloofs)opvoeding van jullie kind? De behoeften en gedachten op dit vlak zijn onder de jongeren zeer divers. Ieder zoekt op zijn of haar eigen manier hier een weg in. Ouders willen hun kinderen wél altijd iets meegeven. Maar wat is dat ‘iets’ tegenwoordig? Komen de ideeën van ouders overeen? Komen de ideeën van ouders en kerk overeen? Wat zou de Pniëlgemeente meer of minder moeten bieden? Hoe ging het vroeger bij onszelf? Wat is realistisch en mogelijk? In welke vorm zou het aanbod gegoten moeten worden? Zijn onze kinderen te motiveren tot …? Is er…….  Deze en meer vragen willen we graag samen met u overdenken.
Op vrijdagavond 12 mei houden wij daarom een brainstormavond speciaal voor ouders van jeugdleden in de leeftijd van 10 tot 21 jaar. De aanvang is om 19.30uur en uiteraard zal het plaatsvinden in ons eigen kerkgebouw.  Een meer persoonlijke uitnodiging zal nog volgen, maar zet vast de datum op de kalender!
Alvast meer weten? Benader ons!
Groet, Inge Wanschers (jeugdouderling) en Roel Steen (jeugddiaken).
 
Zaterdagavond 8 april organiseren wij, de jeugd van de tienerkerk, een gezellige gourmet avond in de foyer van de Pniëlkerk. Er is inloop vanaf half 6 waaran de avond om 6 uur zal starten. De avond duurt tot ongeveer half 9. Wij vragen een vrije gift waarvan de gehele opbrengst naar de "Hands on for Huntington!"- actie gaat. Er wordt voor alles gezorgd, zoals: salades, stokbrood, gourmetvlees, drinken en een kopje koffie toe. Ook aan de kinderen wordt gedacht; er zullen frikandellen zijn, ranja, een lekker toetje, een leuke kleurplaat en ze kunnen hun eigen pannekoeken bakken op het gourmetstel. U kunt zich na de dienst in de foyer bij ons opgeven, maar u kunt ons ook mailen : email
of bellen: 0546-456529
Graag uw naam, adres en het aantal personen waarmee u komt doorgeven. Als u opgehaald wilt worden, kunt u dit aangeven, wij vragen u dan om ook uw telefoonnummer door te geven. Wij hopen u op 8 april te zien!  Groetjes van de tienerkerk
 
Oefenen gelegenheidskoor/cantorij
We zijn afgelopen vrijdag 24 maart gestart met het repeteren van de liederen voor de dienst op
1ste Paasdag. Op onderstaande data wordt er geoefend, in de Pniëlkerk.
Vrijdag 31 maart         19.00 – 20.00 uur
Vrijdag 7 april             19.00 – 20.00 uur
Zaterdag 15 april         18.00 – 19.00 uur of 19.00 – 20.00 uur generale repetitie
Wilt u ook mee doen? U bent van harte welkom.
Een muzikale groet van, Coby Vos
 
Unieke theatervoorstelling
Op woensdag 29 en donderdag 30 maart is er om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in de Elisakerk de theatervoorstelling ‘de OmZieners’.
Deze theatervoorstelling is tot stand gebracht door (voormalig) dak- en thuislozen en mensen met een levensgeschiedenis van armoede in samenwerking met professionele theatermakers, muziekcoaches en vormgevers. Zo komen mensen die normaal nogal eens uit het zicht verdwijnen op een verrassende manier aan het voetlicht. De voorstelling ‘De OmZieners’ is een wonderlijke tragikomedie over compassie en de illusie van onafhankelijkheid. Een reflectie op de onvoorstelbare hoeveelheid lawaai die mensen produceren via twitter en andere ‘sociale megafoons’. Miquel, een centraal personeag uit het stuk, is tuinman en werkt op een kerkhof. Daar ziet hij de cirkelgang van het leven. Hij vertelt daarover aan Pieter, een stagiaire: ‘al wat leeft moet sterven en al wat sterft wordt voedsel voor wat leeft’. Voor wie zijn wij hier op deze schitterende planeet, waar alles en iedereen onderling verbonden is? Het is een vraag die deze theaterproductie graag met iedere wil delen. Toegang vrij, een gift wordt gewaardeerd. Verdere info: www.wresinskicultuur.nl
 
Een zuurdesemdeeg dat je steeds kan doorgeven. Vandaar de term vriendschapsbrood. Je kan echter ook hebberig zijn en ze allemaal zelf gebruiken. Vaak is het recept incompleet, alleen de recepten om verder te gaan met een bestaande desem.
Voorbereiding 1.
Het meel zeven, suiker en gist erbij. Water toevoegen en roeren met een houten lepel. In een afsluitbare ruime bak voegen.
2.Het deeg twee dagen op kamertemperatuur laten rijzen, af en toe roeren met de houten lepel. Na twee dagen het deeg nog 24 uur in de koeling zetten. De starter is klaar. Als je later het deeg doorgeeft of een deel van de "nakomelingen" gebruikt, ga je vanaf dit punt verder.
1. Dag: Met rust laten
2. Dag: Roeren
3. Dag: Roeren
4. Dag: Roeren
5. Dag: Voederdag: In een grote schaal doen en toevoegen:
1 kopje meel
1 kopje suiker
1 kopje melk
Terug in de doos en in de koeling.
6. Dag: Roeren
7. Dag: Roeren
8. Dag: Roeren
9. Dag: Roeren
10. Dag: tweede voederdag
1 kop meel
1 kop suiker
1 kop melk
Bereidingswijze
De Hermann in vieren delen. Drie delen kan je weggeven incl. recept, of je vriest ze in.
Het vierde deel verwerk je als volgt:
2 koppen meel
1 zakje bakpoeder
1 Kopje suiker
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
3 Eieren
1/2 Kop zonnebloemolie
1 Kop meel
Goed vermengen. In een ingevette vorm doen en bakken:180 graden, 45-60 Minuten
Serveertips Aan het deeg kan je rozijnen, gedroogde appeltjes, chocolade, koekkruiden, vers fruit, wat je maar wilt, toevoegen voor het bakken.
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst
datum en tijdstip 01-03-2020 om 10:00
1e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 08-03-2020 om 10:00
2e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 15-03-2020 om 10:00
3e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 22-03-2020 om 10:00
4e van 40-dagen meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.