PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 26 november 2017 Zondagsbrief 26 november 2017
Deze week in de zondagsbrief informatie over de kerkdienst van a.s. zondag en nieuws van St. Help Oost Europa.

Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: Cor Meijer
Diaken en collectanten: Jacqueline Meupelenberg, Bert Steenkamp, Erik Stokkers
Uitdeler zondagsbrief: Anja v/d Worp en Jacqueline Meupelenberg
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Ada Hoornweg
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Tunde Moldovan
Kinderoppas: Roel Steen
 
Bij de dienst van vandaag
Allereerst een zeer warm welkom aan al diegenen die vandaag speciaal gekomen zijn voor het noemen van de naam van iemand die zij het afgelopen jaar verloren hebben. We hopen dat u zich in deze toch wat beladen momenten hier omringd voelt door medeleven en zich mede daardoor thuis voelt. De dienst van vanmorgen is een dienst van schrift en tafel. Dat laatste, de tafel, is voor sommigen misschien wat ongebruikelijk en wie weet wat ongemakkelijk. Deze avondmaalsviering zit toch bewust in deze viering: de maaltijd geeft uitdrukking aan de gemeenschap der heiligen zoals die door de kerk beleden wordt – een gemeenschap van hen die ons zijn voorgegaan en onszelf. In de inleiding tot het zingen van het ‘heilig, heilig’ in het tafelgebed zal dan ook klinken ‘samen met allen die ons zijn voorgegaan, met engelen, machten en krachten, zingen ook wij U toe.’
Als u niet gewend bent deel te nemen aan de maaltijd voel u toch vrij om mee te vieren – we hebben in onze gemeente een open avondmaalsviering zonder voorwaarden vooraf; maar voelt u zich ook vrij om op uw plek te blijven zitten.
We zingen en lezen in deze dienst uit:
lied 281
lied 919
lied 657
lied 218
Hebreeën 11: 13-16
lied 803
lied 728
lied 199
lied 672
404e en 408e
lied 726
 
We hopen op een mooie dienst en op goede ontmoetingen na afloop bij koffie of thee.
Wie de overdenking nog een keer wil nalezen, kan die opvragen via

Volgende week hoop ik zelf weer te gaan op de eerste zondag van de advent. De opbouw van de kerststal begint dan! Houdt u vrijdagavond 15 december vrij voor het Star-project. Na een processie door de wijk achter een verlichte ster aan is er om 19.30 uur een concert van gospelkoor Power in de Pniël; en ook dinsdagavond 19 december voor de adventswijkavond...
met hartelijk groet van uw herdershond, ds Marco Montagne

Bloemen uit de kerk gaan met een groet van de gemente naar Mevr. M Visscher Almelo. Zomaar.

Kroonjarigen:
mevr. Bannink – Voortman  11-12-2017        90 jr
mevr.  v.d. Bosch  13-12-2017        80 jr
mevr. Buursema   15-12-2017        80 jr
dhr Bannink  17-12-2017        80 jr
mevr. Vos – Kampman  20-12-2017        85 jr
 
Collecte, Diaconaal Quotum.
Quotum betekent ‘evenredig aandeel’ en is voor het College van Diakenen (CvD) een bedrag dat afgedragen moet worden aan de centrale PKN-organisatie in Utrecht. Deze dienstverlenende organisatie ondersteunt o.a. plaatselijke diaconieën. De hoogte van het af te dragen bedrag is een percentage van de diaconale inkomsten vanuit Actie Kerkbalans en de collecten in de zondagse eredienst (het zogenaamde ‘levende’ geld). Om het kassaldo van de Diaconie, dat primair bedoeld is voor hulpverlening, te ontzien is voor 2017 een drietal collectes voor het Quotum bestemd. Als we hier ruimhartig aan geven, kunnen we de diaconale kas zo veel mogelijk aan hulpverlening besteden!
Ik las dat a.s. zondag bij u in de kerk het Heilig Avondmaal wordt gevierd.
Graag maak ik u erop attent dat de HA-collecte ( de tweede collecte) dan voor het Werelddiaconaat is bestemd. Te weten voor ons project: “Geen kinderarbeid in India”. Gebleken is dat dit niet altijd bij de collecteafkondiging wordt vermeld, vandaar dat ik u er aan herinner.

Zondag 3 december gaat voor Ds. Marco Montagne
 
Beste mensen,
De vrienden van de Pniël Kerk gaan weer een kerstfair houden, en wel op woensdag 13 december vanaf 16.00 uur. Wij gaan weer mooie zelf gemaakte artikelen verkopen, en willen een leuke verloting houden. Daar zijn natuurlijk mooie prijsjes aan verbonden. Mocht u nog een prijsje willen doneren, wat wij zeer op prijs stellen, komen wij die graag bij u ophalen, maar u mag het natuurlijk ook in de kerk afgeven aan de dienstdoende kosters. Wij hopen u allen te begroeten op onze gezellige kerstfair, waar ook voor de inwendige mens van alles te eten is, waaronder o.a. snert, oliebollen, en rissoles te koop zijn. Voor het eventueel ophalen van de prijsjes kunt mij bellen 0546-823475 of 06-37559432
Met vriendelijke groeten,  Fenny Manenschijn

Grafstukken. Zoals ook voorgaande jaren, maakt Gerrie Nijboer weer prachtige grafstukken! Die u kunt bestellen via de intekenlijst die achter in de kerk ligt.

Risolles. Evenals voorgaande jaren maken wij ook dit jaar weer risolles voor de kerstfair. Aangezien wij door het geweldige succes van vorig jaar een aantal mensen moesten teleurstellen willen wij u deze keer in de gelegenheid stellen ze van te voren te bestellen. U kunt dit doen door dit kenbaar te maken op de intekenlijst die in de kerk ligt of mailen naar mail
Ze kostten €1.50 p/stuk en de minimale bestelling  is 5 stuks, de volledige opbrengst is voor de kerstfair. Natuurlijk is er een maximum aantal dat we kunnen maken.  Bestel dus snel, OP=OP
Hartelijke groeten van de Vrienden van de Pniëlkerk!
 
CHOCOLADELETTERS
Net als vorig jaar willen we weer chocolade letters inzamelen voor de BOODSCHAPPENMAND. Sparen jullie weer mee? De komende weken zal de chocolade letter doos weer in de foyer staan.
Namens de diaconie alvast dank
 
Nieuws van St Help Oost Europa
Zondag 3 december vindt de jaarlijkse verkoop t.b.v. de StHOE weer plaats. Na de dienst, tijdens het koffiedrinken, bent u van harte welkom om een kijkje bij de kersttafel te nemen. Dit jaar hebben Ada en Cathalijne weer erg hun best gedaan mooie kerst- en wenskaarten te maken. Nieuw dit jaar zijn de prachtige kerstballen en waxinelichthouders, die op geen enkele tafel zouden mogen ontbreken! Er zijn weer verse walnoten uit Hongarije én natuurlijk de overheerlijke roomboter kerstkoekjes, gebakken in de bakkerij van bakker Deterd. Kortom: eigenlijk is er te veel om op te noemen!
De opbrengst komt geheel ten goede aan het werk van de stichting. Bent u niet in de gelegenheid ons te bezoeken of wilt u liever bestellen? Dan mag u 06 36368214 even bellen. Dan wordt dat in overleg met u geregeld. U komt toch ook even langs?
 
Lichtjestocht 2017
Dit jaar zal in het Beeklustpark voor alweer de zevende keer de Lichtjestocht georganiseerd worden, dit keer op zaterdagavond 23 december. Velen van u zullen de tocht al eens gemaakt hebben, net als duizenden andere Almeloërs. De Lichtjestocht is oorspronkelijk een initiatief van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, maar in de loop van de jaren hebben zich diverse Almelose kerken aangesloten. Sinds 2016 doen wij vanuit de Pniëlkerk ook mee. De eerste voorbereidingen worden gedaan door een klein team, samengesteld uit vertegenwoordigers vanuit de verschillende kerken. De rest van de organisatie en de uitvoering wordt gedaan door een grote groep mensen van alle leeftijden en in veel verschillende rollen.
Het voorbereidingsteam vraagt ook aan de Pniëlgemeente om hulp. Wat is er nodig?:
*héél héél veel glazen potten om waxinelichtjes in te laten branden te verzamelen in de doos bij de garderobe.
*één aanspreekpunt/lid voorbereidingsteam voor de Pnielkerk
*acteurs/actrices en figuranten
*zangers en zangeressen voor bv het engelenkoor
*muziekanten
*enthousiaste mensen, handig of wat minder handig, voor allerlei hand en spandiensten op allerlei gebied (technisch, catering, opbouwwerk, enzovoort).
Wil jij, wilt u meedoen? Meer informatie? Mail dan even naar of        Groet, Roel Steen
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - 6e van 40-dagen, Palmzondag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00
6e van 40-dagen, Palmzondag meer details

Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.