PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 27 januari 2019 Zondagsbrief 27 januari 2019
Deze week in de zondagsbrief informatie over Sirkelslag Young, een goed gesprek in de Aalderinkshoek en de vrijwilligersavond op vrijdag 15 februari.

Voorganger: Ds. van Houwelingen
Ouderling: Henk Hoornweg
Diaken en collectanten: Bert Steenkamp, Rits v/d Woude
Uitdeler zondagsbrief: Albert Enzerink en Bert Steenkamp
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Wim Welink
Kindernevendienst: Karin Wijnstra
Jeugdkerk: -
Leiding: -

Bloemen gaan met een groet van de gemeente naar Dhr. Linden Tjon A Soi. Hij  is erg ziek geweest en is nu aan het herstellen met een langdurige op/afbouwfase.
Kroonjarigen: Dhr J. Pape,  7 februari 85 jaar
Mevr Kats – Heuker, 8 februari  97 jaar

Collecte PKN/JOP, jongeren spelen Sirkelslag
Tijdens Sirkelslag, een online spel van JOP, Jong Protestant, spelen kinderclubs, jeugdgroepen of schoolklassen via internet tegen andere groepen of klassen uit heel Nederland. Kinderen voeren als groep uitdagende opdrachten uit en strijden met elkaar voor de hoogste score. Het spel is een ideale manier om ongedwongen bezig te zijn met geloofsonderwerpen en vervult in gemeenten vaak een missionaire rol. Samen meedoen aan Sirkelslag versterkt bovendien teambuilding, groepsopbouw en het onderlinge vertrouwen in een groep. Het kant-en-klare programma is beschikbaar voor drie leeftijdsgroepen: Sirkelslag KIDS (8-12), Sirkelslag YOUNG (12-16) en Sirkelslag SCHOOL (voor groep 7 en 8). Collecteer mee zodat JOP nieuwe spellen kan blij ven ontwikkelen voor jeugd in én buiten de kerk.

Vrijdagavond 1 februari (volgende week) is er weer Sirkelslag Young. Vorig jaar was het een leuke avond met hilarische momenten van slagroom en chips...  Ik mail jullie nu pas, omdat ik zeker wilde weten dat er jongeren mee doen en dat is dus zo!

Doe jij ook weer mee?
Wil je me dan uiterlijk aanstaande vrijdag terugmailen (mail) of appen: 0648266477. 
Dan kan ik verder met organiseren en een leuke ruimte zoeken.
Groet, Gonneke

Wij willen de Fam T. bedanken voor een gift van €200,00 , die wij mogen gebruiken voor een maaltijd te houden in de loop van dit jaar. Nogmaals heel hartelijk dank en wij hopen hier dankbaar gebruik van te mogen maken. Ook willen wij dhr W bedanken voor zijn gift voor de wijkkas. Hartelijk dank .
Met vriendelijke groet, Namens de wijkkerkenraad,
Henk Hoornweg [voorzitter]

Het verjaardagsfonds heeft ongeveer 3000 euro opgebracht. De gevers danken wij hiervoor. Ook de lopers heel hartelijk bedank voor het door hen geleverde werk.
Tineke Braamse

Ons nieuwe project.
Om de gemeente zoveel mogelijk bij het werk van Kerk in Actie te betrekken promoot de ZWO-commissie altijd een project. De afgelopen tijd was
dat het project "Tegen kinderarbeid in India". Daar is regelmatig aandacht aan besteed. Ook zijn er twee ZWO-diensten aan gewijd.  Het project is  twee jaar onder ieders aandacht gebracht en nu zijn we toe aan een nieuw project. Onze keus is gevallen op het project “Syrische vluchtelingen”. De Syrische bevolking lijdt al sinds 2011 onder een extreem gewelddadige burgeroorlog. Bijna vijf miljoen Syriërs zijn het land ontvlucht en verblijven in voornamelijk in buurlanden als Turkije. Libanon en Jordanië. De vluchtelingen daar leven in extreme armoede.
Kerk in Actie steunt via het ACT Alliance netwerk kerken en kerkelijke organisaties in Libanon en Jordanië. Zij delen voedselpakketten uit en helpen ontheemden bij het zoeken naar onderdak en werk. Ook zorgen deze kerken en organisaties dat vluchtelingkinderen onderwijs volgen en bieden zij psychologische hulp. Verder delen zij medische en hygiënepakketten uit en verbeteren zij drinkwater- en sanitaire voorzieningen. Gedurende het komende jaar, zullen wij de gemeente blijven informeren via zondagsbrieven en Kwintet.
Namens de ZWO-commissie, Ria Nijhuis.

Een goed gesprek in de Aalderinkshoek
Als jaarthema van de landelijke kerk is ons aangereikt ‘een goed gesprek’. Dit thema wordt ons aangereikt om de ontmoeting en het geloofsgesprek in de gemeente te stimuleren. Als wijkkerkenraad hebben we het al een keer zelf uitgeprobeerd; en dat beviel erg goed. Zo goed dat we het plezier en de inspiratie die we er zelf uit opdeden graag aan een bredere kring gunnen. Daarom zetten we een pilot op in Aalderinkshoek met twee bijeenkomsten. En wel, of op dinsdag 12 maart ’s avonds, of op donderdag 14 maart ’s middags voor gemeenteleden in de Aalderinkshoek. Daar proberen we uit of de vorm voor een goed gesprek die we hebben uitgedacht werkelijk tot goede gesprekken en ontmoetingen leidt… Als het een beetje redelijk uitpakt, gaan we het daarna ook op andere plekken in onze gemeente doen. Als we iets bij moeten stellen dan doen we dat op grond van de ervaringen in Aalderinkshoek. Woont u in de Aalderinkshoek noteer dan alvast één van beide data in uw agenda… later krijgt u een persoonlijke uitnodiging!
 
Vrijwilligersavond op vrijdag 15 februari
Vaak wordt gezegd dat een gemeente op koffie en oud papier draait… maar dat is maar een heel klein beetje waar! Een gemeente draait op vrijwilligers!
Het is zelfs zo in onze gemeente dat er meer vrijwilligers actief zijn dan er kerkgangers op zondagmorgen zijn! Hoe dat kan? Omdat voor velen iets doen en de handen uit de mouwen steken hun betrokkenheid op de kerk is!
En al deze harde werkers voor, tussen en achter de schermen mogen best eens in het zonnetje gezet worden!! Daarom organiseren we op vrijdag 15 februari een gezellige avond met een verrassingsprogramma voor alle mensen die op de één of andere manier een taak vervullen. (als tipje van de sluier: er wordt in elk geval goed voor het inwendige van de mens gezorgd!!) De bedoeling is dat u allemaal als vrijwilliger persoonlijk een uitnodiging krijgt, maar… mochten we per ongeluk iemand overslaan… dan is dit bericht ook de uitnodiging!!
Namens de wijkkerkenraad met hartelijke groet, uw herdershond,   ds Marco Montagne

 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.