PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 28 april 2019 Zondagsbrief 28 april 2019
Deze week in de zondagsbrief informatie over de gemeenteavond (14 mei ) en de Rommelmarkt die gehouden wordt op zaterdag 25 mei.

Voorganger: Mw. Fien Venema – v/d Berg
Ouderling: Henk Meier
Diaken en collectanten: Erik Stokkers, Theo Lantink
Uitdeler zondagsbrief: Janny Tulp en Erik Stokkers
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Renske Schorn
Kindernevendienst: Jolanda van Vemde
Jeugdkerk: -
Leiding: -

Mensen in de kerk: Dag allemaal,
Op 1e paasdag ontving ik de bloemen. Dank je wel daarvoor. En dank voor alle lieve mensen om me heen. Met lieve woorden en mooie kaartjes die ik ontving tijdens mijn verblijf in Kronnezommer. Het deed me enorm goed. Inmiddels gaat het alweer een stuk beter met me. Ik ben blij met mijn appartement in de binnenstad.
Fijn weekend gewenst en tot ziens.
Groet. To Frans-Doornbos
Bloemen gaan met een groet van de gemeente Mw. Idema – Kamps.
Kroonjarigen: Mevr J. W. Asus –Pastoor, 96 jaar
Dhr H. Van Oosten, 85 jaar
Mevr A ten Veen-Klaster, 90 jaar

Bij de dienst van zondag 5 mei a.s.
De dienst op Bevrijdingsdag krijgt een zeer bijzondere feestelijke tint: Joyce Turpijn en Jacob Stoevelaar willen de vreugde om hun liefde voor elkaar en hun verloving met ons allen delen en een zegen over hun relatie vragen. Na de dienst laten ze ons nog verder delen in hun blijdschap en dankbaarheid met lekkers bij de koffie…

Op maandag 29 april om 19.30 uur kunt meedenken en praten over de invulling van deze dienst bij ‘op weg naar de zondag’. De evangelielezing wordt Johannes 20: 24-29; het verhaal waarin Thomas uitgenodigd wordt om zijn handen in de wonden van de opgestane Heer te leggen.
 
14 mei gemeente-avond
Zet deze datum alvast in uw agenda. We hebben dan (inloop 19.30 uur, begin om 20.00 uur) weer een gemeenteavond over de toekomst van de Protestantse Gemeente Almelo en de plaats van de Pniëlwijkgemeente daarin. Als wijkkerkenraad willen we u graag een profielschets van onze wijk voorleggen waarin we verwoorden wat voor ons als wijkgemeente belangrijk en onopgeefbaar is in het geheel van de PGA. Ook willen we (nogmaals) kijken naar de verschillende opties die de Algemene Kerkenraad heeft aangedragen en met elkaar in gesprek gaan over onze reactie daarop naar de AK. We hopen op (weer!) een grote opkomst en een constructieve avond op weg naar PGA 2.0!

Collecte, Ouderenwerk
De diaconie-collecte is deze zondag bestemd voor het ouderenwerk. Dit werk omvat bijvoorbeeld een diaconale bijdrage aan de jaarlijkse bustocht die vanuit de wijkkerken voor ouderen georganiseerd wordt. Er wordt ook bijgedragen aan een jaarlijkse attentie zoals een bloemetje voor ouderen en langdurig zieken. Ook wordt financiële hulp aan ouderen en gehandicapten gegeven die zich opgeven voor een Twenteweek in het Huis van de Kerk ‘Nieuw Hydepark’ en de kosten zelf niet kunnen dragen.

Rommelmarkt 25 mei
Op zaterdag 25 mei houdt de wijkaktief weer haar jaarlijkse rommelmarkt. Daarbij kunnen wij nog hulp gebruiken van gemeenteleden jong of oudere leden. En wel bij het sorteren op donderdagavond vanaf 18.30 u en op vrijdag vanaf 09.30 u de hele dag of dagdeel .Ook voor de opbouw en/ of opruimen zouden wij graag een beroep op jullie willen doen. Spulletjes die goed verkoopbaar zijn, geen grote meubel stukken, maar spiegels, bijzet- tafeltjes ect . Ook prijsjes voor onze verloting zijn natuurlijk ook van harte welkom, die kunt u eventueel bij de dienstdoende koster afgeven op zondag voor de dienst. Verder is er op de dag van de rommelmarkt ook alles voor de inwendige mens: lekkere koffie met cake, broodjes hamburger en kroket. Wij kijken uit naar uw medewerking of komst op de rommelmarkt van 25 mei.

In de war
Jezus is gestorven en begraven, maar zijn graf is leeg. De Emmaüsgangers zijn zo druk in gesprek, dat ze niet merken dat Jezus met hen mee loopt. Pas tijdens de maaltijd ontdekken ze wie die wonderlijke man is, die de hele tijd met hen mee gelopen heeft.


 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.