PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 28 augustus 2016 Zondagsbrief 28 augustus 2016
Deze week in de zondagsbrief informatie over de werktijden van ds. Montagne, een serie middagen rondom een icoon en men is op zoek naar vrijwilligers bij de lokale radio.

Voorganger: Mw. Jeanne Willems.
Ouderling: Theo Kootstra
Diaken en collectanten: Jerry v/d Bos, Gerard Beunk
Uitdeler zondagsbrief: Janny Tulp en Jerry v/d Bos
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Ada Hoornweg
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Paulien Lantink
Kinderoppas: Anja Kobes
Eindcollecte voor: instandhouden kerk
 
Mensen in de kerk: Ook langs deze weg, willen wij iedereen bedanken voor het medeleven betoond bij het overlijden van mijn vrouw, onze moeder, en oma, Hendrikje Erna Eenkhoorn- Voogd. Het gemis zal blijven, maar wij zijn dankbaar, dat aan het ernstige lijden een eind is gekomen. Riek is gestorven in een vast vertrouwen op de Heer.
Heer, ontferm u over ons,
open uwe Vaderarmen,
stort uw zegen over ons,
neem ons op in uw erbarmen!
Eeuwig blijft uw trouw bestaan…
laat ons niet verloren gaan!

Anne,
Bart, Liesbeth              Sanne, Martijn
                                    Eva en Jonathan
Frieda, Rob                 Remon , Leonie
                                    Timo
Jochem , Anita            Lars en Marloes
 
Bij deze wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de bloemen van de kerk die ik op 24 juli mocht ontvangen. Ook wil ik iedereen bedanken die mij een kaartje heeft gestuurd tijdens mijn verblijf (gebroken heup) in het ziekenhuis en Eugeria. Ook wil ik u mededelen dat ik inmiddels verhuisd ben van de Rohofstraat naar de Titus Brandsmahof.
Met hartelijke groet,
Ginnie Busscher – Steenkamp
 
Bloemen uit de dienst gaan met een groet van de gemeente naar Dhr. Beuze, Prinsenkampsweg.
Kroonjarigen juli en augustus: Mw. Weltevreden-Hondebrink, Blauwhuisweg, hr. A. Meijer, de Nachtuil, Mw. G. Wind-Theijink, Rembrandtlaan, Mw. H. H. Krabbenbos-Hondebbrink, Johannes Bosboomstraat , Dhr. A. J. Broekhuis, Jan Wiegerslaan, Mw.G. H. A. Ruiter-Looms, Bornsestraat,
 
Collecte
De diaconie-collecte is vandaag vooral bestemd voor het ouderenwerk. Dit werk omvat bijvoorbeeld een diaconale bijdrage aan de jaarlijkse bustocht die vanuit de wijken voor ouderen georganiseerd wordt. Ook wordt bijgedragen aan een jaarlijkse attentie zoals een bloemetje voor ouderen en langdurig zieken. Ook wordt financiële hulp aan ouderen en gehandicapten gegeven die zich opgeven voor een Twenteweek in het nieuwe Roosevelthuis (Nieuw Hydepark) en de kosten zelf niet kunnen dragen.
 
De eindcollecte van afgelopen zondag 21 aug j.l. heeft in de Pniëlkerk € 136,75 opgebracht.
 
Zondag, 4 september gaat voor ds M. Montagne.
Er is dan tevens koffiedrinken
 
Werktijden dominee Montagne
Van verschillende kanten kreeg ik de verbaasde vraag ‘u bent hier toch maar part-time – hoe werkt dat?
Wanneer mogen we u nu wel en wanneer mogen we u niet benaderen??’. Goede vragen vragen om een goed antwoord. Dus bij deze: In principe werk ik van maandagmorgen tot en met donderdagavond en ben dan beschikbaar. Dit is echter geen wet van Meden en Perzen: als er een trouwerij op vrijdag of zaterdag valt ga ik daar met plezier in voor, en voor een uitvaart op vrijdag ben ik er uiteraard ook… Heel praktisch: op maandag tot en met donderdag  ben ik ’s morgens tussen 9 en half 10  vrijwel  altijd telefonisch bereikbaar op 0546-341140. En verder mag u het op deze dagen altijd proberen. Als u me telefonisch niet kunt bereiken stuur dan even een mailtje naar , het liefst met uw telefoonnummer. Voor dringende zaken geldt: altijd gewoon bellen of mailen, te gelegener en te ongelegener tijd!! Als u in de stress raakt omdat u me niet kunt bereiken kan het verstandig zijn om de scriba Ko Braamse te benaderen.
 
We zijn dringend op zoek naar oppasmoeders( en- oma’s) die 1x per zes weken een uurtje op de baby’s en peuters kunnen passen.
Elke zondag is er in onze kerk oppasdienst voor onze kleinste gemeenteleden. Van 0 t/m 4 jaar is er de mogelijkheid tot spelen in een van de ruimtes, er is Duplo, een garage, een heleboel autootjes, een beer, een pop, een buggy, kleurboeken, etc. Er is geen voorbereiding voor nodig, alleen dat u iets eerder aanwezig bent. Om 9.45 uur.
Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u mailen naar: Anja Kobes
 
Woensdag 21 September is de Seniorenreis gepland. 
U kunt deze datum alvast te noteren.
De diaconie.
 
Oud Papier 2 juli door de Jeugd.
Dankzij uw inbreng heeft de jeugd in juli een geweldig resultaat behaald met de opbrengst van de papiercontainer. Na aftrek van de kosten leverde het bijna € 630,- op. We gaan samen met de jeugd zoeken naar een goede bestemming voor dit geld. Het is een mooi financieel begin van een nieuw seizoen en wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar.
Leiding jeugdkerk.

Middagen rondom een icoon
Wij, Jan Meijer, Janny Tulp, Joke en Rein van Dijk, willen komend seizoen in de Pniëlkerk weer een serie middagen rondom een icoon organiseren. Gedurende 14 dinsdagmiddagen zouden we aan de slag kunnen gaan met het maken van een icoon, de spiritualiteit van een icoon, ontmoeting met elkaar en de betekenis van God in ons leven.  Dit jaar willen we een icoon van een van de evangelisten schilderen, Marcus. Joke van Dijk zal ook dit jaar het schilderen begeleiden en mensen, die nog niet eerder een icoon hebben geschilderd, leren hoe je een icoon maakt. We schilderen de iconen volgens een eeuwenoude techniek, met ei-tempera. We maken onze verf zelf van eigeel en pigmenten. De plank die we gebruiken is al geprepareerd. De plank en de pigmenten zijn aanwezig, penselen moeten zelf gekocht worden, maar dat kan via ons. De kosten voor deze serie middagen bedragen € 60,=, daarbij komt nog € 20,= voor de penselen. Onze gedachte is om op 25 oktober te beginnen, tot 13 december. En dan in 2017, van 10 januari tot 14 februari, na afloop van de middagen hebben we een viering waarbij we de iconen wijden. Om al vast in de stemming te komen en om inspiratie op te doen willen we op 11 oktober dan met zijn allen naar het iconenmuseum in Kampen gaan.
Even op een rijtje
Waar en wanneer: Pniëlkerk, op de dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur (tussendoor een pauze met een kop thee of koffie)
Hoe lang: 14 keer, 25 oktober tot 13 december en 10 januari tot 14 februari.
Kosten: € 60,= en € 20, = voor penselen.
Heb je vragen, dan kun je terecht bij Janny Tulp, (0546 816750 mail, Jan Meijer (0546 433182 *mail, Joke en Rein van Dijk (0546 818776 *mail
 
Iets voor U, vrijwilliger bij de lokale radio?
Een aantal kerken in Almelo werkt samen in de Werkgroep : Omroep van de kerken.
Die werkgroep zorgt er voor dat elke zondagmorgen van 9 tot 12 een programma wordt uitgezonden, met muziek op verzoek, een kerkdienst en allerlei nieuws rondom de kerken en de maatschappij. Wie niet naar de kerk kan of wil gaan, maar die wel een dienst wil beluisteren of nieuwsgierig is naar Almeloos nieuws, die vindt dat op: radio: FM 106.1, kabel 104.1, televisie.: zoek het kanaal van de Almelose omroep: AAfm. Elke zondag zijn er drie vrijwilligers aanwezig: een technicus, een muziek-presentator en een presentator gesproken woord. Wij zoeken nu dringend een technicus, dus iemand die de knoppen bedient. Er zijn er nu 3 technici en dat is erg weinig. Eén of twee technici erbij. dat is veel beter.
Het werk van een technicus is niet moeilijk, er is een duidelijke gebruiksaanwijzing en u wordt goed begeleid. Veel tijd neemt het niet: één zondagmorgen per maand, van negen tot twaalf, meer niet. Het werk is niet vermoeiend, het is interessant en vraagt geen technische kennis: wat u weten moet wordt u door een ervaren technicus bijgebracht. U begint met te komen kijken, als het u wat lijkt: dan loopt u een paar zondagmorgens mee. Zegt u dan: Dat lijkt me wel wat, dan bedient u de knoppen en een andere technicus houdt een oogje in het zeil en daarna kunt u het alleen. Het kost u niets, alleen wat tijd: één zondagmorgen per maand. Het levert u veel op: nieuwe contacten en leuk werk. En: voor (aanstaande) studenten: een bewijs van vrijwilligerswerk, dat staat goed op je cv ! Wilt u meer weten of eens komen kijken, geheel vrijblijvend, neem dan contact op met Ab Hogendoorn, tel 864449, of stuur een mailtje: .
 
Plaats voor jou
Jezus vertelt een verhaal. Wie zichzelf vooraan zet, loopt het risico dat hij naar achteren moet. Maar wie achteraan gaat zitten, loopt de kans om naar voren gevraagd te worden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.