PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 29 januari 2017 Zondagsbrief 29 januari 2017
Deze week in de zondagsbrief oa nieuws over de bevestiging van nieuwe ambtsdragers en een uitnodiging van de Pniel-jeugd voor de bioscoopfilm STORM !op zondagmiddag 5 februari a.s.

Voorganger: Ds. Koos Sluiter
Ouderling: Inge Wanschers
Diaken en collectanten: Dries Kromkamp, Willem Welink
Uitdeler zondagsbrief: Aart Koot
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Coby Vos
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Anja v/d Worp
Kinderoppas: Cathalijne van der Worp
Eindcollecte voor: instandhouden kerk
 
Bevestiging ambtsdragers
Geachte Broeders en Zusters van de Pniel Wijkgemeente.
De wijkkerkenraad is voornemens om op 5 februari 2017 de volgende personen te bevestigen in het ambt,
Voor het ambt van ouderling kerkrentmeesters :
Cor Meijer,
Dennis Hoevenberg,
Voor het ambt van kerkrentmeesters:
Jan Bart Oldenampsen,
Erik Kobes
Voor het Ambt van Diaken:
Herman Veldman 
Erik Stokkers.
Als er geen wettige bezwaren worden ingediend dan volgt de bevestiging in het ambt in de zondagdienst van 5 februari 2017. U kunt uw bezwaar schriftelijk indienen bij de scriba dhr Ko Braamse.
Tevens nemen we ook afscheid van Wilke Ruiter als ouderling-kerkrentmeester. Na de dienst is er alle gelegenheid Wilke en Ria uit te luiden naar hun nieuwe woonplaats Leiden.
De bloemen gaan met een groet van de gemeente naar
Mw. Hase-Spang, Brouwerijstraat, zij is in de afgelopen week  99 jaar oud geworden
 
Zondag 5 februari  gaat voor ds Montagne
 
Collecte
Missionair Werk & Kerkgroei.
In Kanaleneiland in Utrecht, een wijk waar driekwart van de bevolking bestaat uit niet-westerse allochtonen, houdt De Haven, pioniersplek van de Protestantse Kerk, iedere zondagmiddag ‘koffiehuis’. Eens per maand is er een gratis ‘havenmaaltijd’. Ds. Marius van Duijn: ‘We willen niet de wijk in de kerk brengen, maar kerk in de wijk zijn. Daarom komen we liever thuis bij elkaar dan in de kerk. Onze focus ligt op contact leggen met mensen. Sommigen helpen buren met boodschappen, geven taalcursussen of springen bij op een van de kinderclubs’.
Deze collecte maakt pioniersplekken als De Haven, waar bevlogen mensen zoeken naar nieuwe vormen van christenzijn in hun eigen omgeving, mogelijk.
 
OPROEP. Tussen de wal en het schip ….
In ons land zijn er duizenden vluchtelingen die uitgeprocedeerd zijn, maar niet terug kunnen omdat het land van herkomst niet meewerkt met terugkeer. Ook in een stad als Almelo komt dit voor! Deze mensen zijn daarbij geheel afhankelijk van hulpverleners. Een aantal gezinnen vanuit de Protestantse Gemeente Almelo hebben zich het lot aangetrokken van een vader en dochter uit Georgië. De moeder van het gezin is hier overleden. Deze vluchtelingen hebben een zeer bescheiden onderkomen waarvoor huur moet worden opgebracht plus kosten voor eten en drinken. Met de winter op komst komen daar ook stookkosten bij! Ondertussen wordt getracht via externe contacten een definitieve oplossing te vinden. Dit is echter een moeizaam proces dat veel tijd kost. Bij wijze van ondersteuning heeft het College van Diakenen (CvD) toegezegd financieel te willen helpen. Daarnaast worden giften (maandelijks of eenmalig) van individuele kerkleden zeer op prijs gesteld. Hiertoe heeft het CvD haar bankrekeningnummer NL 51 RABO 0301 3037 38 t.n.v. Diaconie van de Protestantse Gemeente Almelo ter beschikking gesteld onder vermelding van projectnummer 84262. Een eerdere oproep heeft meer dan 400,- euro opgeleverd waarvoor hartelijk dank aan alle gevers.
Namens het CvD, Henk Nijhuis, secr.
 
Zegelactie voor de boodschappenmand
Dag lieve mensen. Momenteel ontvangt u, als u bij de Plus boodschappen doet, zegeltjes voor  boodschappenpakketten. Zou u willen helpen deze zegeltjes te sparen zodat we deze in kunnen leveren voor pakketten ten ten behoeve van de Boodschap-penmand. Vaak is het  ook zo dat mensen zegeltjes overhouden. Samen vormen ze  misschien ook voldoende voor één of meerdere pakketten. U kunt deze afleveren bij mij of één van de andere diakenen. De actie loopt tot 4 februari.
Jacqueline Meupelenberg
 
Pniël-jeugd tot 21 jaar:
Ga mee naar Movie Unlimited en zie met ons: STORM!
STORM speelt zich af tijdens de beginjaren van de Reformatie en vertelt het verhaal van de drukker Klaas Voeten in Antwerpen. Hij wordt door de Inquisitie betrapt tijdens het drukken van een belangrijke brief van Maarten Luther en wordt tot de brandstapel veroordeeld. Zijn zoon Storm wordt ongewild het middelpunt van de jacht op deze brief. Geholpen door Marieke, een katholiek weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont, probeert Storm in een race tegen de klok zijn vader te redden van de brandstapel. STORM laat zien voor welke vragen mensen kwamen te staan in die tijd en zet aan het denken over keuzes die mensen van nu willen of moeten maken als het om geloven gaat.
Waar               : Bioscoop Movie Unlimited, Almelo
Wanneer          : zondagmiddag 5 februari, aanvangstijd film is 15.30. Rest informatie volgt.
Kosten             : kaartje en een drankje zijn gratis.
Wil je mee? Geef je op via de groepsapp van de Jeugdkerk of via mail:
Jij of je ouders vragen? Neem even contact met Roel of Lolke Jan.
Heb je een vriend of vriendin die ook geïnteresseerd is in de film en de Jeugdkerk? Hij of zij is van harte welkom! In de eerstvolgende Jeugdkerkbijeenkomst zal er nagepraat worden over de film.
 
Je mag blij zijn
Van overal komen mensen om Jezus te volgen. Het gaat ongekend snel, dit Evangelie heeft een onvoorstelbare groeikracht. Maar waar staat Jezus nu precies voor? Zijn woorden die bekend zijn geworden als de ‘bergrede’, zetten de wereld op zijn kop.
 
Elly & Rikkert geven een concert in de Protestantse wijkgemeente De Ontmoeting, Almelo. Wilt u hier heen, dan hoeft u geen kaarten te reserveren, dit wordt door de jeugdkerk en kindernevendienst geregeld.
Het concert is uitsluitend bestemd voor kinderen vanaf vier jaar. Ze  kunnen zich hiervoor opgeven door een mailtje te sturen naar Inge Wanschers mail of  Anja vd Worp mail
Datum concert: 15-3-2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst
datum en tijdstip 01-03-2020 om 10:00
1e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 08-03-2020 om 10:00
2e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 15-03-2020 om 10:00
3e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 22-03-2020 om 10:00
4e van 40-dagen meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.