PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 30 april 2017 Zondagsbrief 30 april 2017
Deze week in de zondagsbrief nieuws over de Rommel en Boekenmarkt die gehouden wordt op 13 mei a.s. en de actie "Wie is er present?" Deze actie is opgezet vanuit het jeugdwerk van onze Pnielgemeente. 

Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: Henk Hoornweg
Diaken en collectanten: Herman Veldman, Rits v/d Woude
Uitdeler zondagsbrief: Silvia Steenkamp en Herman Veldman
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Emma Boers
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Esther v/d Riet
Kinderoppas: Anja Kobes
Eindcollecte voor: instandhouden kerk
Kistjes voor het bloemenfonds en  wijkaktief staan in de foyer
 
Bloemen uit de kerk gaan met een groet van de gemeente naar dhr Morel, J.Duikerstraat.
Kroonjarigen:
Dhr H.J. Hassink,  De Zwaan , 75 jaar
Mevr. G.J. de Bruine - Exel, De Karekiet , 80 jaar
 
Collecte
Landelijk Jeugdwerk
‘Met Pasen werd Hij toch geboren in een kribbe, of wacht… ging Hij toen niet dood?’ ‘Dood is dood, hierna is het voorbij.’ Volgens Nelleke, werkzaam bij JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk, is dit hoe veel jongeren tegen Pasen aankijken. Jongeren hebben recht op dit verhaal. Nelleke helpt kerken om de betekenis van Pasen opnieuw uit te leggen aan jongeren. Als catecheet weet ze hoe jongeren die niks weten van geloven opeens getriggerd kunnen worden door verhalen uit de Bijbel. Nelleke: ‘Jongeren hebben het recht om de kracht van Pasen te ontdekken. Ze moeten horen dat er een God is die hen liefheeft en die er voor hen wil zijn’. Daar maken Nelleke en JOP zich sterk voor! Helpt u mee?
 
Fietsen vanaf de Pniëlkerk.
Op dinsdag  2 mei a.s. om 14.00 uur willen we weer beginnen met onze wekelijkse fietstocht vanaf de Pniëlkerk. Wie tot nu toe regelmatig meefietste weet hoe plezierig het is om elke week  een paar uur met elkaar fietsend onderweg te zijn. We starten gewoonlijk om 14.00 uur voor een tochtje van ongeveer 25 kilometer. De lengte hangt een beetje af van de richting die gekozen wordt om te fietsen. Doorgaans drinken we onderweg ergens een kopje koffie of wat anders en zijn dan vrijwel steeds voor 17.00 uur weer terug. Iedereen is van harte welkom, ook als u maar zo af en toe of een enkele keer mee wilt doen. Vooruitlopend op onze eerste fietstocht van dit jaar –dus op 2 mel a.s.- heeft Gerrie Nijeboer ons uitgenodigd om op dinsdag 25 april a.s. ‘s middags tegen 14.30 uur (half drie) bij haar thuis een kopje koffie (of iets anders) te komen drinken. Het is een mooie gelegenheid om elkaar over van alles en nog wat bij te praten en eventuele plannen voor het komend seizoen te bespreken. Het adres van Gerrie Nijeboer is Schumannstraat  in Almelo. Bij haar kunt u ook voor eventuele aanvullende informatie terecht. Met vriendelijke groet, Gerrie Nijeboer, tel. 81 33 47, Ferdinand Meijerink, tel. 823079 of
06-53 23 96 18
 
Wie is er present?
Klaar staan voor een ander. Dat is een manier, of misschien wel dé manier, om je geloof tot uiting te brengen. Op vrijdagavond 23 juni willen we met een grote groep kerkgenoten klaar staan voor Almeloërs die een serieus duwtje in de rug goed kunnen gebruiken. Dit gaan we doen in samenwerking met stichting Present. We zullen die dag een gezamenlijke en voedzame aftrap doen om 17uur. Om 21.30 willen we samen weer afsluiten in ons kerkgebouw. Deze aktie wordt opgezet vanuit het jeugdwerk van onze Pniëlgemeente. Op zondag 21 mei zal de jeugdkerkbijeenkomst een open jeugdkerk zijn waar stichting Present een dynamische en interactieve presentatie zal geven ter voorbereiding. Er zullen een aantal, zowel praktische als sociale, klussen aangeboden worden waarvoor ingeschreven kan worden. Denk hierbij aan het opruimen van een tuin, een schilderklus, een gezellige activiteit, etc.
Wij zijn samen kerk en willen daarom deze klussen ook graag met kerkleden van alle leeftijden aanpakken. Daarom vragen wij elke commissie/werkgroep om één of twee mensen af te vaardigen om zowel 21 mei om 10uur aanwezig te zijn bij de jeugdkerk als 23 juni tijdens de uitvoering van de klussen. Aan u de vraag om voor zondag 14 mei namen van vrijwilligers én de afvaardigende commissie, persoonlijk of via mail, door te geven aan:
Roel Steen, jeugddiaken, mail
Vragen of opmerkingen? We horen ze graag van u.
Met vriendelijke groet, Roel Steen.

Rommel – en Boekenmarkt
Op 13 mei a.s. houdt de wijkaktief weer haar jaarlijkse rommel- en boekenmarkt.
De rommelmarkt begint om 09.30 uur tot 13.00 uur. De opbrengst is bestemd voor het organiseren van activiteiten, zoals het Kerkenpad. Deze markt is een gezellig evenement waar u lekker even rond kunt neuzen en zaken tegenkomt voor o.a. de camping, kleding, lectuur voor de vakantie of zomaar iets wat u leuk vindt. Tevens is er een verloting waar u kans hebt om leuke prijzen in de wacht te slepen. En wat niet onbelangrijk is, u ontmoet er leuke mensen. Ook voor de inwendige mens is er tegen een redelijke prijs een hapje en een drankje aanwezig, dus veel redenen om de markt te bezoeken. Heeft u nog bruikbare spullen die hiervoor geschikt zijn, dan kunt u ze afleveren bij de kerk.
Of u bent niet in de gelegenheid om dit te doen, dan kunt u bellen. Ook prijsjes voor de verloting zijn van harte welkom. Vervolgens zoeken wij nog mensen die ons willen helpen met de organisatie. U kunt hierbij o.a. denken aan het opzetten, afbreken,bezetting van de kramen,  sorteerwerk. Dus meldt u aan d.m.v. onderstaande telefoonnummers. U kunt dan bellen met:  Rits v/d Woude tel: 06-53453457,
Fenny Manenschijn, tel: 0546-823475 of 06-37141450, Aart Koot, tel: 0546-817419,
Ook kunt u mailen naar
----------------------------------------------------------
Ik wil graag mijn medewerking verlenen bij de uitvoering van de rommelmarkt.  Ik kan ook helpen sorteren op donderdagavond 11 mei* /vrijdag 12 mei * / zaterdag 13 mei 2016* (*doorstrepen wat niet gewenst is).
----------------------------------------------------------------
Naam: -----------------------------------------  M/V
Adres: -----------------------------------------
Telefoon: -------------------------------------
 
Ik ben er voor jou
Jezus vertelt over zichzelf als een goede herder. Er is een verschil tussen een echte herder en iemand die zomaar een beetje op de schapen past. Als er gevaar dreigt, laat de ‘huurling’ zijn schapen in de steek. De goede herder blijft bij zijn schapen, hij laat ze nooit alleen. Hij hoort bij ze.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.