PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 3 septemer 2017 Zondagsbrief 3 septemer 2017
Deze week in de eerste zondagsbrief na de vakantie nieuws over de familievoorstelling Joseph.

Voorganger: DS. Marco Montagne
Ouderling: Inge Wanschers
Diaken en collectanten:Bert Steenkamp, Theo Lantink
Uitdeler zondagsbrief: Anja v/d Worp en Bert Steenkamp  
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Willem Welink
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Tunde Moldovan
Kinderoppas: Ada Hoornweg
Eindcollecte voor: instandhouden kerk
 
Bloemen
De bloemen gaan met een groet van de gemeente naar Mevr. Pezij, Valeriusstraat.
 
10 september gaat voor Mw. F. Venema - v.d. Berg
 
Mensen die een uitnodiging van de diakonie hebben ontvangen, voor het Seniorenreisje van 13 september, kunneen zich nog tot 10 september aanmelden bij de bekende adressen en de koster.
 
Collecte
Missionair Werk & Kerkgroei.
Vespers, maaltijden, wandelingen en retraitedagen vormen de ingrediënten van Kloosterwelle, een plek voor rust, inspiratie en zingeving rond de Corneliuskerk in Noordwelle (Zeeland), tevens pioniersplek van de Protestantse Kerk. ‘Hier kun je even loskomen van de wereld’, zegt Hanna Hoogerhuis, lid van het pioniersteam. Lange tijd was ze van de kerk verwijderd, maar ervaringen met kloosterbezoek brachten haar terug. ‘Het mystieke geeft me ruimte.’ De wekelijkse vesper biedt veel stilte. ‘In het begin vond ik dat ongemakkelijk, maar ik ben er aan gehecht geraakt. Het laat me het goddelijke ervaren. Ik heb meer innerlijke rust gekregen.’ Deze doorgeefcollecte maakt pioniersplekken als Kloosterwelle - waar het goddelijke kan worden ervaren én waar een band tussen mensen ontstaat - mogelijk.
 
WIE HELPT?
Onder verantwoordelijkheid van Vluchtelingenhulp Almelo volgt de Syrisch-Armeense familie Ahmad een inburgeringstraject. Zij wonen in de voormalige kosterswoning achter onze kerk. Onderdeel van de inburgering is het leren van de Nederlandse taal. Zowel de vader als de moeder volgen momenteel cursussen op het ROC. Vluchtelingenhulp heeft ons benaderd met het verzoek om extra hulp. Deze bestaat uit het begeleiden van de ouders bij het leren spreken van de Nederlandse taal door samen te praten en te lezen.  In de komende maanden zal gericht geholpen worden bij het maken van huiswerk. Een aantal enthousiaste dames uit onze kerk geeft sinds het voorjaar wekelijks invulling aan dit project, waar genoemd gezin erg blij mee is. Nu zijn wij nog op zoek naar een aantal heren die zich hiervoor willen inzetten, zij kunnen de man ondersteunen bij het lezen. Hierbij de oproep: heren meld u aan, de begeleiding is erg leuk om te doen. Het kost niet veel tijd, want er wordt gewerkt bij toerbeurt.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Jerry van den Bos. Telefoon 852211 of 0652484655.
 
KWINTET
Wilt u graag op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in onze hele Protestantse Gemeente?
Neem dan een abonnement op het vernieuwde kerkblad Kwintet. Het magazine komt 10 x per jaar bij u in de bus voor 15,-- per jaar.
Wilt u een digitaal abonnement? Ook dit kan voor 5,-- per jaar. U kunt een proefnummer aanvragen bij het Kerkelijk Bureau, tel. 456744 of via de mail:
 
COLLECTEMUNTEN
Ook is het mogelijk om collectemuntjes te bestellen bij het Kerkelijk Bureau.
We leggen u graag uit hoe het in zijn werk gaat. Eén telefoontje en ook u ervaart het gemak van het altijd collectegeld in huis hebben op zondagmorgen. En …… de belasting betaalt mee aan uw giften.

George Heeringa  heeft aangegeven met ingang  van 1 september  als coördinator van de onderhoudsploeg  te stoppen, hij heeft in goede harmonie zijn taken overgedragen aan Martend Veurink en Herman
Veldman.
George bedankt voor de  vele jaren leiding op de dinsdagmorgen. Namens de wijkkerkenraad
 
Komt u, kom jij met ons mee?
Zaterdag 23 september willen we vanuit de Pniëlkerk samen naar de familievoorstelling:
Joseph and the amazing technicolor dreamcoat
(Theaterhotel Almelo)
Voor alle jeugd en jongeren die bekend zijn bij het kinder- en jeugdwerk van de Pnielkerk hebben we een gratis toegangskaart beschikbaar! Toegangsprijs voor alle andere belangstellenden : €19,50.
Wij hebben een optie op een flink aantal kaarten, maar op is op!
 
Aanmelden uiterlijk op woensdag 6 september via:
  • ovv naam, adres, telefoonnummer en aantal kaarten
(naam/namen jeugdleden aub apart vermelden). 
  • via onderstaand briefje, door deze in te leveren bij onze gastvrouw Jacqueline Meupelenberg. Betaling bij verstrekking van de kaarten.
 
(Uiteraard kunnen kaarten, bij voldoende beschikbaarheid, ook rechtstreeks bij het Theaterhotel gereserveerd worden).
 
‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’ is een feelgood musical geïnspireerd op het beroemde verhaal Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land.  Jozef is de lievelingszoon van zijn vader Jakob. Hij krijgt zelfs als enige van zijn vader een prachtige gekleurde mantel. Jozef met zijn vreemde dromen wordt door zijn jaloerse broers verkocht als slaaf en komt zo in Egypte terecht. Hij heeft de gave dat hij dromen kan verklaren en wanneer Jozef een enge droom van de farao uitlegt wordt hij aangesteld aan het hof. Uiteindelijk ontmoet hij aan het eind van het verhaal zijn broers weer en hij stelt ze vervolgens op de proef.
Stichting Musical Producties Twente brengt de Nederlandse versie van deze musical volgens de vertaling van Martine Bijl.  Het is inmiddels de vierde productie van deze stichting, die eerder al succesvol de musicals Grease, Hairspray en Evita heeft uitgebracht.
De teksten van Tim Rice en de muziek van Andrew Lloyd Webber zorgen voor een musical met veel humor en muziek. De muziek is heel afwisselend: Rock 'n Roll, Calypso, Disco, Pop en Reggae.  Het is de enige musical met zoveel verschillende muziekstijlen. Het verhaal kent veel humor, dat is ook goed te horen in de teksten van de songs.
Ervaar deze muzikale sensatie. Een hoogstaande productie uitgevoerd door een 37-koppige cast van zorgvuldig geselecteerde amateurspelers, dansers en muzikanten. 
Ga voor meer informatie naar www.musicalproductiestwente.nl  
 
Reservering voor de musical Joseph and the Amazing technicolor dreamcoat op zaterdag 23 september.
  • Naam   :
  • Adres   :
  • Tel nr   :
  • Aantal te kopen kaarten          :
  • Aantal kaarten gratis kaarten voor jeugdleden            :                                 
 Naam jeugdlid/jeugdleden     :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst
datum en tijdstip 01-03-2020 om 10:00
1e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 08-03-2020 om 10:00
2e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 15-03-2020 om 10:00
3e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 22-03-2020 om 10:00
4e van 40-dagen meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.