PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 5 november 2017 Zondagsbrief 5 november 2017
Deze week in de zondagsbrief een oproep van de leiding van de ouderensoos en informatie over het Gelegenheidskoor.

Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: Henk van Es
Diaken en collectanten: Bert Steenkamp
Uitdeler zondagsbrief-
Organist: -
Lector: Hans Hoogeveen
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: -
Kinderoppas: -
 
Kroonjarigen:
06-11-2017, Mw. A.Wieldraaijer – v.d. Willige 90 jaar
14-11-2017, Mw. M.M. Geerdink – Bombergen 80 jaar
18-11-2017, Dhr A.H.H. Louws, 85 jaar
24-11-2017, Mw. K. Bouwens – de Ruiter 85 jaar
                    Mevr. M. K. Koerts, 80 jaar

Collecte

Zondag 12 november gaat voor Ds. Mw. Smelt – de Vries
 
De opbrengst van de eindcollectes over de maand oktober is: € 643,61
 
BOODSCHAPPENMAND
Elke donderdagochtend zijn er ongeveer 7 vrijwilligers druk aan het werk met het inpakken van de dozen, er wordt gekeken naar de samenstelling van het gezin, soms met kleine kinderen en wordt er eens iets lekkers en zelfs luiers mee gegeven. Op dit moment zijn er ongeveer 15 adressen die wekelijks door een van de 7 bezorgers een boodschappenpakket thuis bezorgd krijgen.
Mede door de inzameling in kerken kan de boodschappenmand zoveel gezinnen voorthelpen, daarvoor hun dank aan u. Voor de maand november gaan we blikken/pakken soep inzamelen, helpt u weer mee?
Uiteraard mag u ook andere boodschappen inleveren. Vindt u dat gesjouw met de boodschappen maar lastig, maar wilt u toch helpen? Dat kan door een financiële bijdrage, IBAN  NL29RABO 01021592 t.n.v. stichting boodschappenmand Almelo. Ook beginnen we weer met het sparen van de boodschappenzegeltjes van de Plus om zo weer enkele boodschappenpakketten te kunnen  doneren,…helpt u mee??
Namens de diaconie, hartelijke groet, Jacqueline Meupelenberg
 
Wij, leiding van de Ouderensoos vieren op 16 november 2017 het 50-jaar bestaan van de ouderensoos! Dit jubileum wordt gevierd samen met onze leden, totaal 60 personen. Het feestprogramma ziet er veel belovend uit.
Om de twee weken op een donderdagmiddag is er een gezellig samenzijn in de foyer van de Pniëlkerk vanaf 14.30 uur tot 16,30 uur. Het programma is zeer afwisselend. De ene keer wordt er een muzikale middag aangeboden, de andere keer is er een gastspreker. Onze leden vinden het ook prettig actief mee te doen met een quiz en een bingo! Daarnaast wordt het seizoen afgesloten met een reisje. Mocht u interesse hebben, neem gerust contact op met Joke Dekkers, telefoon 824024.
De leiding van de ouderensoos bestaat uit Joke Dekkers, Gerry Bron, To Frans, Dinie Smit en Ellen Meijerink.
 
“Hands on voor een (t)Huis” - Diaconaal project i.s.m. Stichting Help Oost Europa
Opnieuw een tussenstand - Mede dankzij een substantiële bijdrage van een groot bedrijf uit het westen van het land is de teller inmiddels opgelopen tot maar liefst € 3.150,-. Dit betekent dat we in een korte periode inmiddels 50% procent van het streefbedrag hebben mogen ontvangen.
Zondag jl. de 29e oktober hebben we in de wijkgemeente NOACH het project mogen presenteren. Na de dienst, tijdens het koffiedrinken, was er gelegenheid om handgemaakte wens- en felicitatiekaarten te kopen waarbij de opbrengst voor 100% richting het project is gegaan. Dat heeft het mooie bedrag van €170,- mogen opbrengen.

En op het moment van schrijven van deze update is er een afvaardiging van Stichting Help Oost Europa in Roemenië. Zij zullen de familie Ardelean bezoeken en daarbij o.a. de wenskaarten die tijdens de startzondagdienst in de Pniel zijn geschreven overhandigen aan de familie. Uiteraard wachten we in spanning af wat hun ervaringen en verhalen zullen zijn die ze ter plekke opdoen. We blijven het vragen: blijft u, blijf jij meehelpen, in gebed en met financiën? Dit laatste kan met een éénmalige gift, maar ook met een periodieke bijdrage. Elk bedrag is mogelijk, elk bedrag helpt mee. En niet onbelangrijk: elk bedrag zal voor 100% ten gunste komen aan het project. Uw of jouw bijdrage kan overgemaakt worden naar bankrekeningnummer NL 51 RABO 0301 3037 38 t.n.v. Diaconie Prot. Gem. Almelo, o.v.v. projectnr. 84266 (bouwen huis). Tip: uw gift is fiscaal aftrekbaar, de diaconie is een zogeheten ANBI. Bij vragen over het project kunt u altijd Dinant Pas benaderen via
 
Gelegenheidskoor
Als gelegenheidskoor werken wij mee aan de dienst van 26 november a.s. Dat is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. In deze dienst zingen wij 2 liederen. Er wordt op vrijdag 17 en 24 november gerepeteerd van 19.30 – 20.30 uur. Ook is het de bedoeling dat wij onze medewerking verlenen aan de dienst van 1ste Kerstdag, mits er voldoende deelnemers zijn. De data om te oefenen worden nog vastgesteld. Lijkt het je ook wat? Wil je ook meezingen, gewoon omdat zingen leuk is, omdat het iets toevoegt aan een dienst …… en heb je je nog niet opgegeven? Meld je dan aan en stuur een mail naar: of bel 0546 – 539 322.
Een muzikale groet van,       Coby Vos
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.