PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 6 mei 2018 Zondagsbrief 6 mei 2018
Deze week in de zondagsbrief info over de dienst op Hemelvaartsdag, de Boodschappenmand en de Rommel-en Boekenmarkt die gehouden wordt op zaterdag 26 mei 2018.

Vanwege privacy-redenen zijn adressen van kroonjarigen etc weggelaten uit deze webpagina. De adressen zijn bekend bij de redactie van de zondagsbrief en website.
Soms worden om deze reden ook hele berichten weggelaten die alleen in de papieren versie komen. 
 
 

Voorganger: Ds. Marco Montagne
Ouderling: Henk van Es
Diaken en collectanten: Jacqueline Meupelenberg, Jerry v/d Bos
Uitdeler zondagsbrief: Riek Kruizinga en Jacqueline Meupelenberg
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Renske Schorn
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst:
Anja v/d Worp
Kinderoppas: Janique Steen
 
Bloemen uit de kerk gaan met een hartelijke groet van de gemeente naar Mw. Asmus, ’t Meulenbelt, afdeling Singraven, kamer 3, Almelo.
 
Kroonjarigen mei 2018
80 jaar op 11 mei dhr A.R. Boer
 
Zondag  13 mei gaat voor Mw. Da. De Vries - Smelt
 
Collecte
Missionair Werk, Nieuwe initiatieven van kerk-zijn.
‘Vondst’ is een gemeenschap van de Lebuïnuskerk in Deventer. Samen met creatievelingen uit de stad geeft deze pioniersplek vorm aan een programma dat draait om bezieling, creativiteit en vernieuwing. Samen met twijfelaars, niet-weters, atheïsten en gelovigen gaat deze ‘community’ op zoek naar hedendaagse vormen van kerkzijn. Ze neemt het goede mee uit het verleden, maar richt de blik ook op de toekomst. In kleinschalige, intieme events worden mensen tot stilte en reflectie uitgedaagd. In de kroeg worden verhalen uit de Bijbel en andere klassieke geschriften op literaire wijze besproken. Een eigentijdse vorm van spiritualiteit die aansluit bij het dagelijks leven van de huidige generatie.
 
Hemelvaartsdag, GZB en IZB
De opbrengst voor deze diaconie-collecte wordt op fifty/fifty basis verdeeld tussen de Gereformeerde Bond binnen de PKN en de I.Z.B. Ook missionair werk in Almelo wordt bijvoorbeeld vanuit het I.Z.B. ondersteund.
 
Hemelvaartsdag bijeenkomst
Donderdagmorgen 10 Mei 2018 heel vroeg om 9.00 uur is er een gezamenlijke viering in de Grote Kerk, een soort ochtendgebed met Ds. Endedijk als voorganger. Sinds een aantal jaren doen wij dit als Pnielgemeente samen met de gemeente van de Grote kerk.
Na afloop is er een drankje en een hapje om elkaar beter te leren kennen als PGA buurgemeentes en noaber kerken. Dus zet je wekker op tijd en doe mee. Vorig jaar vierden we het samen in de Pnielkerk waar veel broeders en zusters uit de Grote kerk ook bij waren, inspirerend en na afloop heel gezellig.
Waarom doen we dit? In onze Twentse streek is het een oud gebruik om 's morgens vroeg op te staan en te gaan dauwtrappen, fietsend of lopend. Met deze viering doen we hetzelfde, maar dan geestelijk dauwtrappen.
Van harte welkom, namens de missionaire werkgroep
 
Boodschappenmand
Voor de Boodschappenmand zijn wij op zoek naar mensen die willen helpen om de bij ons in de kerk ingezamelde boodschapppen  op donderdagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur  naar het depot van de Boodschappenmand  in de klimopstraat willen brengen. Dit hoeft niet wekelijks te gebeuren en als er meerdere mensen zijn  die zich aanmelden kunnen we een rooster opstellen, misschien bent u dan 1 x per maand aan de beurt. U kunt zich hiervoor opgeven bij Jacqueline Meupelenberg  06-45166277, mail  of haar na de dienst even aanspreken.
Namens de diaconie alvast dank
 
Rommel – en Boekenmarkt 26 mei
Op 26 mei a.s. houdt de wijkaktief weer haar jaarlijkse rommel- en boekenmarkt.
De rommelmarkt begint om 09.30 uur tot 13.00 uur.
De opbrengst is bestemd voor het organiseren van activiteiten, zoals het Kerkenpad. Deze markt is een gezellig evenement waar u lekker even rond kunt neuzen en zaken tegenkomt voor o.a. de camping, kleding, lectuur voor de vakantie of zomaar iets wat u leuk vindt. Tevens is er een verloting waar u kans hebt om leuke prijzen in de wacht te slepen.
Heeft u nog bruikbare spullen die hiervoor geschikt zijn, dan kunt u ze afleveren bij de kerk.
Of u bent niet in de gelegenheid om dit te doen, dan kunt u bellen. Ook prijsjes voor de verloting zijn van harte welkom. Vervolgens zoeken wij nog mensen die ons willen helpen met de organisatie. U kunt hierbij o.a. denken aan het opzetten, afbreken,bezetting van de kramen,  sorteerwerk. Dus meldt u aan d.m.v. onderstaande telefoonnummers. U kunt dan bellen met:  Rits v/d Woude tel: 06-53453457,
Fenny Manenschijn, tel: 0546-823475 of  06-37141450, Anja v/d Worp, 06 - 15128756
Ook kunt u mailen
----------------------------------------------------------
Ik wil graag mijn medewerking verlenen bij de uitvoering van de rommelmarkt.  Ik kan ook helpen sorteren op donderdagavond 24 mei* /vrijdag 25 mei * / zaterdag 26 mei 2018* (*doorstrepen wat niet gewenst is).
 
----------------------------------------------------------------
Naam: -----------------------------------------  M/V
Adres: -----------------------------------------
Telefoon: -------------------------------------
 

Meditatief mandala tekenen op do 17 mei van 20 - 22 uur     
Mandala betekent ‘cirkel’ en staat symbool voor heelheid en eenheid, begrenzing en geborgenheid. Meditatief mandala tekenen is een vorm van meditatie waarbij we tekenen binnen een cirkel.
kosten: €5,- per avond, inclusief alle materiaal
 
Bleekkuier Midzomer op do 21 juni van 20 - 23.30 uur
Vanuit De Lichtkring is er elk seizoen een meditatieve wandeling met een bezinnend karakter van ongeveer 5 kilometer achter huize Bellinckhof en door het Beeklustpark. De zomer-wandeling houden we op de langste avond van het jaar: midzomer. We beginnen  met een stilteviering en besluiten met feestelijke hapjes. Wandelschoenen meenemen.
kosten: €5,- 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - 6e van 40-dagen, Palmzondag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00
6e van 40-dagen, Palmzondag meer details

Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.