PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 8 december 2019 Zondagsbrief 8 december 2019
Deze week in de zondagsbrief een overzicht van de diverse activiteiten in de maand december.

Voorganger: Mw. Fien Venema - v/d Berg
Ouderling: Henk Hoornweg
Diaken en collectanten: Erik Stokkers, Albert Enzerink
Uitdeler zondagsbrief: Henk Nijhuis en Erik Stokkers
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Coby Vos
Kindernevendienst: Karin Wijnstra

Bloemen uit de kerk gaan met een hartelijke groet van de gemeente naar Mw. Bennink

Collecte, ondersteuningen
Voor dit doel wordt dit jaar een aantal malen gecollecteerd. Een voorbeeld: voedselpakketten voor mensen die in acute financiële problemen zitten en hulp bij schuldsanering. Het betreft vaak problemen veroorzaakt door werkloosheid, scheiding of plotselinge hoge medische kosten. Geef wat u kunt voor dit belangrijke diaconale doel!

In de adventskrans staan drie paarse en één roze kaars. Paars is de kleur welke wordt gebruikt in de adventstijd, de kleur van bezinning en van voorbereiding op kerst. Op de derde zondag van advent zien we het wit van kerst al even al even door het paarse heen, vandaar de  roze kaars.

De jaarlijkse Kerstfair vindt dit jaar plaats op woensdag 11 december. Natuurlijk in en rondom de Pniëlkerk. De opbrengst is dan ook bestemd voor onderhoud en beheer van de Pniëlkerk.
In de aanloop naar deze fair kunt u al acties ondernemen.
  • Hebt u een leuk prijsje voor de verloting, dan kunt u die op zondag meenemen naar de kerk en daar
  • afgeven aan de dienstdoende koster. Dat kan vanaf 20 oktober 2019. Wilt u dit eerder of door de week kwijt
  • dan kunt u contact opnemen met Stieny van der Woude (06-51766943) of Fenny Manenschijn (06-37559432)
  • Ook liggen er vanaf die datum de intekenlijsten voor de volgende producten:
  • smakelijke kerstbroden zonder en met spijs
  • heerlijke risolles
  • een graftak
Na de kerkdienst staan de leden van de vrienden van de Pniëlkerk klaar om uw bestelling te noteren.

Adventsavond 17 december 2019
Op dinsdag, 17 december 2019 willen we weer de inmiddels traditionele adventswijkavond organiseren. We organiseren weer een warm en koud buffet. Wat omlijst wordt met adventsliederen . In verband met de inkoop willen we graag vroeg weten hoeveel mensen er op die avond deelnemen. In de foyer van de Pniëlkerk komt een intekenlijst te liggen en we gaan daarnaast onder het koffiedrinken nog even met de lijst rond langs de tafels.
De kosten van deze avond bedragen 7,50 euro per persoon, af te rekenen op de adventswijkavond. Omdat het in december heel erg druk is in de kerk is Inschrijving mogelijk tot en met zondag 8 december zodat we niet op het allerlaatste moment nog inkopen moeten gaan doen. De inloop is vanaf 18.30 en de maaltijd is om 19.00 uur. Buiten de intekenlijst kan ook een briefje ingeleverd worden bij de dienstdoende kosters.
----------------------------------------------------------------
Opgavebriefje:
Naam:                         …………………………..
Adres                          …………………………..
Aantal personen           ……………………………
Wil opgehaald worden.            Ja   / nee
Kan iemand meenemen            ja   /  nee


Activiteiten in december
11 december: kerstfair in en rond de Pnielkerk  16.00 - 20.30 uur
13 december: kerstconcert van Onderweg en Wilhelminaorkest  Inloop 19.30, begin concert 20.00 uur. Voor aanvang kunt u bonnen kopen want in de pauze om ongeveer 20.50 uur  is er koffie en thee en voor de jongsten frisdrank
17 december: Adventswijkavond. Inloop vanaf 18.30 uur.  Aanvang maaltijd 19.00 uur. OPGEVEN KAN NOG TOT 8 DECEMBER
20 december: Volkskerstzang met medewerking van Almeloos Christelijk Mannenkoor, Credo en het blaasorkest van het Leger des Heils.
Aanvang 19.30 uur

Kerstconcert 13 december 2019
Gospelkoor Onderweg en Fanfareorkest Wilhelmina
Sfeervol en swingend kerstconcert met samenzang
Waar warme koperklanken en sfeervol gezongen kerstliederen samenkomen, daar is het zeker genieten! U kunt op vrijdag 13 december in de Pniëlkerk aan de Rembrandtlaan alvast helemaal in kerstsfeer komen. Kom genieten van een muzikale avond, vol samenzang, prachtige kerstliederen, luistermuziek en swingende kerstsongs.
Het welbekende Fanfare Orkest Wilhelmina (olv Jan Jager) en het enthousiaste Gospelkoor Onderweg met zeer ervaren liveband (olv André Bijleveld) verzorgen dit jaar weer samen een sfeervol kerstconcert. Tijdens dit concert zullen heerlijke golden oldies, welbekende kerstsongs en muziekstukken, maar ook nieuwe kerstliederen elkaar afwisselen, zoals Komt allen tezamen, Mary’s Boychild, Go tell it on the mountains, Mary did you know, Hark the herald angels, It’s beginning to look like Christmas en Spirit of the season. Vrijdag 13 december, Pniëlkerk, Rembrandtlaan 352, aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Entree vrije gift.
Wees welkom en zing lekker mee!

Gemeenteleden en andere belangstellenden
Ook dit jaar gaan we weer een lichtjestocht organiseren, de 9de alweer! We zijn al weer gestart met de voorbereidingen en vragen nu of jij mee willen helpen aan Lichtjestocht 2019! Het doorgaan van de lichtjestocht staat en valt elk jaar weer met het vinden van voldoende vrijwilligers! Hoe mooi zou het zijn om weer veel bezoekers te mogen verwelkomen bij de lichtjestocht op dinsdagavond 24 december 2019 in het Beeklustpark. We hebben hiervoor weer heel veel vrijwilligers nodig. Figuranten, een pasteam (aankleden van figuranten), catering, ehbo, opbouw en afbreken van decor, uitzetten en aansteken van de lichtjes. Je kunt je opgeven via Louise Hemstede, tel. 0546-642891 maar ook via: email

Met vriendelijke groet,  Louise Hemstede, Arjen ten Brinke, Marja Westerman, Bert Nijhuis en Riëtte Rosenbrand.

Mededeling kindernevendienst
Op maandag 30 december hebben wij weer een gezellige middag voor kinderen in de basisschoolleeftijd georganiseerd. We beginnen deze middag om 3 uur en tegen 5 uur mag je weer opgehaald worden. Wil je er deze middag bij zijn, geef je dan op bij de leiding van de knd. Deze middag gaan we weer wat leuks knutselen en ook zijn er leuke spelletjes te doen.
Ook kunnen wij hier nog wel wat hulp bij gebruiken. Wilt u meehelpen, dan kunt u zich opgeven bij 1 van de leiding van de knd.

Een stralende dag
De profeet Micha voorspelt een stralende dag. Op die dag komen alle mensen samen in de stad van de Heer. Ze zijn vergeten wat oorlog is, hun wapens hebben ze veranderd in gereedschap. En ze zitten ‘in de schaduw’: de plek waar je rustig geniet van een mooie dag.

Opbrengst kaart- en koekverkoop 1 december - Stichting Help Oost Europa (SHOE)
Maar liefst € 390,- hebben we mogen noteren als opbrengst van de verkoop afgelopen zondag! Allen die hieraan hebben bijgedragen een hartelijk dank. De hoge opbrengst en uw betrokkenheid helpt ons om onze doelstellingen te realiseren. Mocht u ons afgelopen zondag gemist hebben: vrijdagavond de 13e december zullen Ada en Cathalijne met een stand aanwezig zijn bij NOACH, rondom het adventsconcert. De zaal is dan open om 19.00 uur. En wilt u nog een aantal van die heerlijke zelfgebakken koekjes reserveren? Schroom dan niet om even rechtstreeks met Ada Hoornweg contact op te nemen via 06-36368214. Namens SHOE, Dinant Pas

ADVENTSCONCERT  '' HOOP EN LICHT "
Vrijdag 13 december 2019,   Aanvang:19.30 uur
Dit bijzondere concert bestaat uit een boeiende afwisseling van koorzang , samenzang en luisteren naar instrumentele bijdragen zoals dat van het klarinettrio Con Brio. Het is een muzikale opstap naar het kerstfeest 2019 . De koren ' De Lofstem ' en de ' Zanggroep Together ' , beiden uit Almelo , verlenen hun medewerking . Soms samen dan weer apart. Elk concerthoofdstuk wordt geopend door het klarinettrio ' Con Brio ' . Er zal veel samenzang zijn om zo tot een optimale beleving te komen van het naderend kerstfeest. Dit alles begeleid door organist Jos Keijzer en pianist Frank den Bakker. Het gehele adventsconcert staat onder de bezielende leiding van Frank den Bakker .
Locatie : Kerkzaal NOACH (Wijkcentrum Schelfhorst)                
Aanvang : 19.30 uur   ( zaal open 19.00 uur )
Toegang gratis


 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst
datum en tijdstip 01-03-2020 om 10:00
1e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 08-03-2020 om 10:00
2e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 15-03-2020 om 10:00
3e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 22-03-2020 om 10:00
4e van 40-dagen meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.