PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 8 september 2019 Zondagsbrief 8 september 2019
Deze week in de zondagsbrief uitgebreide informatie over de startzondag d.d. 15 september

Voorganger: Ds. Mulder
Ouderling: Henk Hoornweg
Diaken en collectanten: Henny van Marle, Theo Lantink
Uitdeler zondagsbrief: Evert-Jan Snoeijer en Henny van Marle
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Renske Schorn
Kindernevendienst: Anja v/d Worp
Jeugdkerk: -
Leiding: -

Mensen in de kerk: Beste gemeenteleden.
Onderstaand treft u een korte uitleg aan betreffende een postuum bericht van ons gemeentelid Linda Polman. Maandag15 juli stuurde Ingrid Polman, de dochter van Linda, mij (Lineke van den Bos) een app waarin zij vroeg of ik op heel korte termijn naar haar moeder kon gaan vanwege iets dat zij wilde bespreken. Linda had een bijzonder slechte dag en het gevoel dat het eind van haar leven nabij was. Het bleek, dat zij graag een bedankje aan de gemeente wilde laten plaatsen in de zondagsbrief. De eerstvolgende zondagsbrief zou echter pas in september uitkomen. Ik heb haar beloofd dat ik ervoor zou zorgen dat, hoe het ziekteproces ook zou verlopen, de door haar aan mij gedicteerde tekst geplaatst zou worden.
 
Beste mensen van de Pniël-gemeente.
Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de mooie kaarten met bemoedigende woorden, die ik kreeg toen ik in het ZGT ben opgenomen. Ook mijn hartelijke dank voor het boeket bloemen, gebracht door George en Truus Heeringa. Mijn kinderen hebben op zondag 7 juli mijn 85e verjaardag tot een mooie dag gemaakt, zij hebben zich ervoor uitgesloofd. Ook na mijn verjaardag heb ik nog veel kaarten mogen ontvangen, dat heeft mij heel goed gedaan. Ik ben blij dat ik bij de Pniël-gemeente mocht horen, ik heb er veel steun aan gehad en het als een mooie tijd ervaren, het was hartverwarmend. De gestelde diagnose is een verkalking van de hartklep waarvoor geen behandeling mogelijk is. Sinds 25 juni ben ik op de afdeling “De Horst” en daar heb ik het goed.Mijn gezondheid gaat langzaam verder achteruit, ik ben zeer vermoeid. Ook de astma eist haar tol. Ik wens u allen het beste.      Hartelijke groet,  
Linda Polman                                                                                                                                                                               
Linda Polman is op maandag 12 augustus overleden.

Graag wil ik u allen bedanken voor de telefoontjes kaarten enz.tijdens mijn verblijf in Eugeria en nu thuis. Het gaat de goede kant op.
Hartelijke groet, Gé Heersping.
Bloemen uit de kerk gaan met een hartelijke groet vanuit de gemeente naar Mw. Loonstra
Kroonjarigen:
mevr. J. A. H. van Bleek - Rippen 85 jaar
dhr. G de Palma  85 jaar

mevr. H. Baas  91 jaar

dhr G. Entjes  91 jaar

Collecte, PKN/JOP, kliederen in de kerk
“Ik neem mijn kleinkinderen graag mee naar Kliederkerk. Ze komen eigenlijk nooit meer in de kerk, maar hier ontdek ik samen met hen op een creatieve manier een bij belverhaal.” Zomaar een opa die vertelt wat Kliederkerk voor hem en zijn kleinkinderen betekent. Op meer dan 130 plaatsen in Nederland wordt regelmatig samen ontdekt, gevierd en gegeten in een Kliederkerk. Tijdens deze missionaire vorm van kerk zij n gaan mensen van alle leeftijden samen op verrassende manieren aan de slag met een bijbelverhaal. JOP, Jong Protestant, ondersteunt lokale Kliederkerken onder meer met heldere handleidingen, netwerkbijeenkomsten en programmamateriaal. Collecteer mee, zodat meer kinderen, tieners, ouders en opa’s en oma’s op een leuke en creatieve wijze het geloof kunnen ontdekken.

15 september Startzondag in de Pniël
Op deze zondag willen we het nieuwe seizoen op een feestelijke wijze beginnen. Voorafgaande aan de dienst gaan we voor wie dat wil gezamenlijk ontbijten. Een mooie manier om deze zondag in ontspannen sfeer samen te beginnen. Het ontbijt begint om 8.45 uur. Voor de catering is het praktisch als u zich hier van tevoren voor aanmeldt. Dat kan op een intekenlijst achter in de kerk, of via de mail bij Ko en Tineke Braamse (email).
De kerkdienst krijgt een extra feestelijk (begin)randje doordat aan Roos, de dochter van Evelien en Hans Breuker- van Marle de doop bediend zal worden. Uiteraard is er na de dienst alle gelegenheid ouders en grootouders te feliciteren met de doop van dit aanvankelijk door zoveel spanningen omgeven nieuwe leven. Dit bij de koffie met iets extra lekkers.
Naar aanleiding van deze doop, kwam ook het idee op om wat meer stil te staan bij de doop. We willen dat ook graag vormgeven door een aantal doopjurken en foto’s van bij voorkeur uw eigen doop of van uw kinderen te presenteren. Daarom vragen we om doopjurken en/of foto’s van de doop mee te nemen. Het mooiste daarvan is uiteraard om de verhalen daar omheen met elkaar te delen en stil te staan bij de betekenis en doorwerking van de doop in ons leven. Aanmelden hiervoor/ even overleggen kan met Annie Gijsbers tel (0546)-822429 of email of bij ds Marco Montagne tel (0546)-341140 of email. (ds Montagne is de eerste week van september op vakantie; Annie Gijsbers de tweede week!)
Kortom in aanloop naar de startzondag vragen we drie dingen:
  1. Meld u aan voor het ontbijt
  2. Kom naar de feestelijke dienst
  3. Als u een doopjurk en/of foto’s van uw doop met een verhaal hebt, laat ons dat weten.
Dit alles met een hartelijke groet namens allen die meewerken met de voorbereiding,
Ds Marco Montagne

Bij de aankondiging van de startzondag is gevraagd om uw doopjurk te laten zien in de kerk. Liefst eentje met een verhaal en daarbij ook foto’s van uzelf, kinderen of kleinkinderen in die doopjurk. Dan graag ook er een briefje bij met de naam en de datum.
Om het geheel mooi ten toon te kunnen stellen vragen wij u de doopjurk in de kerk te komen brengen op zaterdag 14 september tussen 10 en 11 uur.
Er zijn dan mensen van de liturgiecommissie aanwezig en er staat koffie voor u klaar.

Op de startzondag in de Pniëlkerk zal er WEL oppasdienst zijn, voor de baby’s en peuters. Op andere zondagen wordt er weinig gebruik van gemaakt van de oppasdienst, daarom is er geen rooster. Wanneer u van plan bent om met uw kinderen naar de kerk te komen willen wij graag oppassen. Als u het van tevoren s.v.p. kunt melden via de e-mail: of een appje naar 06-38654499, dan zorg ik dat er iemand is.

Vooraankondiging kerkenpad
Op zaterdag 26 oktober a.s. is er weer het jaarlijkse kerkenpad, georganiseerd door de wijkaktief. Ook dit jaar gaan we weer met een bus van Schepers tours. Volgende week komt er uitgebreidere informatie over het kerkenpad.

Zondag 8 sept 2019 | 1 Samuël 16:1-13

Samuël krijgt van God de opdracht een koning te zalven. Hij gaat naar het huis van Isaï en daar zijn zeven zonen. Maar zij zijn niet degenen die Samuël zoekt. Er is nog één zoon, buiten op het veld bij de schapen: David. Hij wordt gehaald. Hij is het en Samuël zalft hem.
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.