PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 9 april 2017 Zondagsbrief 9 april 2017
Deze week in de zondagsbrief nieuws over alle paasactiviteiten in de stille week.

Voorganger: Ds.Koos Sluiter
Ouderling: Inge Wanschers
Diaken en collectanten: Jan Nijmeier, Jerry v/d Bos
Uitdeler zondagsbrief: Riek Kruizinga en Jerry v/d Bos
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Dinie Kromkamp
Jeugdkerk: -
Leiding: -
Kindernevendienst: Allen
Kinderoppas: Ada Hoornweg
Eindcollecte voor: instandhouden kerk
Kistjes voor het bloemenfonds en  wijkaktief staan in de foyer
 
Bloemen uit de kerk gaan met een groet van de gemeente naar Mw. Weltevreden, Blauwhuisweg
 
Witte Donderdag, 13 april, 19.30 uur, ds Montagne
Goede Vrijdag, 14 april, 19.30 uur, ds Montagne
Stille Zaterdag, 15 april, 22.00 uur, ds Montagne
In Kwintet staat een foute aanvangstijd vermeld.!!!!!
Eerste Paasdag, 16 april, 10.00 uur, ds Montagne
 
Doop en belijdenis van Dennis Hoevenberg in de Paasnachtdienst
Dennis heeft aangegeven al toen hij ambtsdrager werd dat hij ook graag gedoopt wilde worden en belijdenis van het geloof wil afleggen. Daar heeft de kerkenraad met grote dankbaarheid van kennis genomen. Formeel moeten we er dan aan toevoegen: indien geen wettige bezwaren ingediend worden bij de scriba Ko Braamse zal dit feestelijke gebeuren plaats vinden in de paasnachtdienst op zaterdagavond 15 april om 22.00 uur.  In de oude kerk was de paasnachtdienst de gelegenheid bij uitstek om te dopen. Immers dan ging de voorbereidingstijd ten einde waarin de geloofsleerlingen werden voorbereid op het centrale gebeuren van het geloof: dood en opstanding van Christus Jezus. Daar deelden ze in via de doop: met Hem ondergaan en met Hem opgewekt worden tot het nieuwe leven. Vandaar dat er voor gekozen is om voor de doop van Dennis aan te sluiten bij dit oude gebruik en dit in de paasnachtdienst te laten plaatsvinden.
 
Collecte Ondersteuningen.
Voor dit doel wordt dit jaar een aantal malen gecollecteerd. Een voorbeeld: voedselpakketten voor mensen die in acute financiële problemen zitten en hulp bij schuldsanering door bijvoorbeeld een
renteloze lening. Het betreft vaak problemen veroorzaakt door werkloosheid, scheiding of plotselinge hoge medische kosten. Geeft wat u kunt voor dit belangrijke diaconale doel!
 
Heilig Avondmaal
Donderdagmorgen 6 April 2017 om 10.30 uur wordt het Heilig Avondmaal gevierd in de Titus Brandsmahof door Ds. Rienke Vedders-Dekker. Medewerking wordt verleend door diakenen,  ouderlingen, en contactpersonen van de Pnielkerk. Deze pastorale bijeenkomst is in eerste instantie bedoeld voor bewoners van het tehuis. Echter, als u hieraan wilt meedoen om welke reden dan ook, bent u van harte welkom.
Jullie diakenen en ouderlingen
 
Vocaal ensemble ‘the  Petra  Singers’  zingen
‘The Crucifixion’
van  sir John Stainer.
Palmzondag 9 april 2017 om 19.30 uur
In de Pniëlkerk, Rembrandtlaan 352, Almelo
 
Het oratorium: “The Crucifixion” is het verhaal van het lijden en sterven van Jezus Christus. Sir John Stainer schreef het in 1887. Het zijn sfeervolle muziekstukken die ons meenemen naar de emoties van dit eeuwenoude verhaal. Van ingetogen solo’s tot indrukwekkende koorstukken. Het koor staat onder de bezielende leiding van Cor Kuiper, die tevens de bas solopartij voor zijn rekening zal nemen. En we zijn heel blij met de medewerking van Thijs Kobes, die in Almelo geboren en getogen is. Hij is in 2015 afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, en hij zal de tenor solopartij  op zich nemen. Zoals altijd worden we op piano prachtig begeleid door Tasco Silva.
Dit concert wordt georganiseerd door de wijkgemeente de Pniëlkerk.     Entree is vrij.
 
Kom tevoorschijn!
Veel mensen gaan Jezus tegemoet als hij op een ezel Jeruzalem binnenrijdt. Omdat ze gehoord hebben dat hij woorden spreekt die sterker zijn dan de dood. Ze roepen hem toe: ‘Hosanna!’
 
Paashaas vouwen
Neem het vierkant stuk papier en maak daar 16 hokjes van. Dat gaat als volgt: vouw een kruis en vouw alle kanten naar het midden. Daarna alles weer open vouwen. Zie het plaatje hiernaast voor duidelijkheid over waar je stukken moet uitknippen. Knip aan de onderkant de rechte stukjes aan de buitenkant schuin af. Aan de zijkant knip je een driehoek eruit, aan beide kanten. Knip de rechte stukjes aan de bovenkant ook schuin af en in het midden knip je tot 2 vierkantjes naar beneden.
Nu heb je het figuur van de haas en je kan hem nog iets leuker maken door ogen, neus en mond te tekenen. Klaar is je haas!
 
 
 
 
 

 
 

 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst
datum en tijdstip 01-03-2020 om 10:00
1e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 08-03-2020 om 10:00
2e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 15-03-2020 om 10:00
3e van 40-dagen meer details

Eredienst
datum en tijdstip 22-03-2020 om 10:00
4e van 40-dagen meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.