PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Zondagsbrief 9 december 2018 Zondagsbrief 9 december 2018
Deze week in de zondagsbrief informatie over de kerstfair (12/12), de adventswijkavond (18/12) en de gezellige middag voor de jeugd die op 28 december om 15.00 uur gehouden wordt.

Voorganger: Ds. Mw. De Vries-Smelt
Ouderling: Gerbrig de Vries
Diaken en collectanten: Jacqueline Meupelenberg, Willem Welink
Uitdeler zondagsbrief: Janny Tulp en Jacqueline Meupelenberg
Organist: Anne Eenkhoorn
Lector: Ada Hoornweg
Kindernevendienst: Anja v/d Worp
Jeugdkerk: Alle Tieners
Leiding: Theo Lantink

Mensen in de kerk: Erbij horen,
Onze dank voor de vele kaarten en andere blijken van meeleven naar aanleiding van de voorbede en dankzegging  op 11 november, ter gelegenheid van ons 55-jarig huwelijk. Tevens wensen wij de Pniël-gemeente gezegende kerstdagen en voor het komende jaar Gods nabijheid.
Anja en Klaas de Ruiter.

Kroonjarigen:
15 december    mevr. Kolkman – Wassink    90 jaar
23 december    mevr. Borger – Hoogezand   90 jaar
26 december    mevr. Soepboer – Hendriks   80 jaar
28 december    mevr. Hinsevelt – Alberts     90 jaar
Bloemen gaan met een groet van de gemeente naar Mw. G. Heersping – de Lange

Collecte, Pastoraat nieuwe stijl
In steeds meer plattelandsgemeenten is de afgelopen jaren het aantal predikanten teruggebracht. Gemeenteleden zijn in toenemende mate voor het onderling pastoraat op elkaar aangewezen. De Protestantse Kerk werkt met plaatselijke gemeenten samen aan laagdrempelige vormen voor onderlinge zorg en pastoraat. Ervaringen worden gebundeld en beschikbaar gesteld voor andere gemeenten. Daarnaast worden hiervoor trainingen georganiseerd, zoals ‘Nieuwe wegen in het pastoraat’. Ook voor beginners in een pastorale taak en voor degenen die zich in een bepaald aspect van pastoraat verder willen verdiepen zijn er trainingen. Nieuwe kennis en vaardigheden maken het mogelijk om bij te blijven in een veranderende samenleving en kerk.
NB. De andere collecte in elke dienst is steeds voor de kas van de eigen Wijkkerk.

Eindcollectes Pniëlkerk 2018
De opbrengst van de eindcollectes over de maand november is € 437,28

De vrienden van de Pnielkerk , houden op 12 dec weer de Kerstfair .
Er is weer een intekenlijst om: kerstgrafstukken, kerstbroden en risolles te bestellen . De bestelde risolles worden bevroren bij u thuis bezorgd maar op is op. Hebt u vragen hierover of wilt u meedoen met kerststukjes maken. Wij Stieny, Riek of Fenny willen de vragen die u hebt graag beantwoorden mochten die er zijn. Aan hen kunt u ook de prijsjes afgeven of de dienstdoende koster . Alvast bedankt namens de werkgroep Kerstfair 

WIE, OH WIE??
komt ons helpen met het opzetten en versieren van de kerstboom op dinsdagmorgen 11 december, vanaf 09.00 uur. Het is altijd een gezellige bezigheid. Informatie of opgave bij Dinie Kromkamp, 0546-825598.

Op weg naar de zondag
Maandagavond 10 december om 19.30 uur bent u van harte welkom om mee te denken over de dienst op 3e advent, zondag 16-12. Het is boeiend om samen met elkaar de lezingen voor de komende zondag te lezen, daarover na te denken, van gedachten te wisselen, te zoeken naar wat ze ons vandaag kunnen zeggen… en kan ook erg verbindend werken om samen na te denken over de inhoud van de gebeden. Wie zich alvast in wil lezen: we lezen volgende week uit Sefanja 3: 9-20 (dat wordt het uitgangspunt voor de preek) en daarnaast uit Lucas 1: 26-38. Maar zonder voorbereiding bent u net zo welkom – gewoon blanco de Bijbelgedeelten voor het eerst horen en lezen is een heel goed startpunt! Ik hoop dat velen aanschuiven en dat het een goed gesprek wordt! ( in het preekrooster van Kwintet is op voor mij onbegrijpelijke wijze terecht gekomen dat ds Koos Sluiter de 16e voor zou gaan… ik moet u teleurstellen: u moet het met ondergetekende doen!? )
 
Volkskerstzang op vrijdag 14 december om 19.30 uur Om even onbegrijpelijke redenen is er in Kwintet een bladzij gewijd aan allerlei kerstmanifestaties van onze buurwijken, maar staat de mooiste en leukste volkskerstzang in de Pniël daar niet bij! Vandaar nogmaals een herinnering. Kom genieten van samenzang, het muziekkorps van het Leger des Heils, het ACM, Credo Cantabile en een kerstboodschap van burgemeester Gerritsen. Schroom niet uw buren mee te nemen naar deze avond. Na afloop gelegenheid tot ontmoeting, wat drinken enzovoort…
 
Kopij Kwintet
Wilt u in het januari-nummer van Kwintet iets plaatsen wat met onze wijkgemeente te maken heeft, wilt u dat dan uiterlijk maandag 10-12 voor 14.00 uur bij mij op de mail zetten?? (email)
 Dit alles met een hartelijke groet van uw herdershond, ds Marco Montagne

Adventswijkavond
Zoals u allemaal al in voorgaande zondagsbrief heeft kunnen lezen, is er op 18 december weer een adventswijkavond. Dit jaar willen we het een beetje anders dan voorgaande jaren doen. Niet de kerkenraad organiseert de avond maar een aantal dames slaan de handen in een om u een gezellige avond te bezorgen. We gaan nog steeds samen prachtige adventsliederen zingen, luisteren naar een lezing en wie weet is er ook nog ruimte voor een mooi verhaal….. Daarnaast is het verstandig als u thuis niet te veel eet, aangezien we voor een heerlijk buffet zorgen. Dit zorgt helaas wel voor extra kosten, en we willen u dan ook om een bijdrage van 7,50 euro vragen p.p., dit is icl. 2 consumpties. Opgave graag voor 12 december.
De deur is open om 18:30 uur en de aanvang is 19:00 uur.
Opgeven kan via onderstaand strookje of via email 
OPGAVESTROOK  ADVENTSWIJKAVOND 18 DECEMBER.
AANTAL PERSONEN:
WIL GEHAALD /GEBRACHT WORDEN:
KAN MENSEN HALEN EN BRENGEN:

Op 28 december is er ’s middags voor de jeugd vanaf 4 jaar tot 12 jaar weer een gezellige middag. Deze middag begint om 3 uur. Heb je zin op te komen en je wilt nog een vriendje of vriendinnetje mee nemen, jullie zijn van harte welkom.
 
terug
 
 

Inloggen


Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

Eredienst - 1e Paasdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10:00
1e Paasdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.