PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Jeugdkerk

Welkom bij de jeugdkerk; activiteit tijdens eredienst
Jeugdkerk

De jeugdkerk is bestemd voor jongeren in het voortgezet onderwijs. We hanteren qua leeftijd geen bovengrens. Eén keer in de vier weken vieren we in een nevenruimte een eigen dienst. De jeugdkerk werkt met eigen thema's.

De jeugdkerk sluit aan op de kindernevendienst. In de jeugdkerk houden we ons bezig met geloof, de wereld, school, liefde, verdriet en allerlei zaken die ons als jeugd bezig houdt. Dit wordt gedaan in de vorm van een discussie, spel of creatieve vorm. We werken n.a.v. een liturgie. De jeugdkerk werkt met eigen thema’s.

 

Hoe gaan we te werk?
De jeugd verzamelt zich in de ontmoetingsruimte. Hier wordt dan eigentijdse muziek gedraaid. Een tiener gaat met een van de leiding naar het consistorie gebed. Gaat dan met de dominee en ouderlingen en diakenen de kerkzaal in en in die kerkzaal wordt dan de paaskaars van de tieners aangestoken aan de grote paaskaars. Zo is het licht van Christus ook in de jeugdkerk. Dan wordt de kaars meegenomen naar de eigen zaal en daar begint dan de eigen dienst. We werken met een eigen liturgische tafel. Op deze tafel ligt een kleedje in de liturgische kleur van het jaar, met daarop de paaskaars, de bijbel, een mandje voor de inzameling, een voor-beeld wat met het thema van die ochtend te maken heeft en een extra kaarsje. Dit kaarsje kan aangestoken worden aan de eigen paaskaars en kan voor elk doel (ziekte, verdriet, examen, geboorte enz.) gebruikt worden.
 

Elk jaar is er een apart doel waarvoor de jeugd geld inzamelt. Dit wordt door de jeugd uitgezocht. Het thema wordt o.a. uit bladen als GRIP, Pop en Spirit gehaald. Internet is tegenwoordig ook een belangrijke bron. Maar ook eigen ideeën zijn altijd welkom. De jeugd helpt soms mee een dienst voor te bereiden.

 

Dienst met medewerking van de jeugdafdeling van de Almelose Christelijke Harmonie:


terug
 
 

Inloggen


Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat: Nelleke Veurink
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.