PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Algemene taken van de Diaconie Algemene taken van de Diaconie

De diaconie heeft tot taak zorg te dragen voor anderen. Deze zorg is veelzijdig. Uiteraard gaat het om hulp in acute noodsituaties als mensen geen geld hebben om eten en drinken te kopen.
Maar het gaat ook om het verlenen van bijstand, verzorging of bescherming als dat nodig is. Indien mogelijk brengen diakenen mensen met elkaar in contact als blijkt dat ze elkaar kunnen helpen. Het kan gaan om lotgenotencontacten maar ook om het doorverwijzen naar hulpverlenende instanties.
Regelmatig worden huisbezoeken afgelegd. Door de nieuwe wijkindeling heeft elke deelwijk een eigen diaken. Als er behoefte bestaat aan een huisbezoek kan contact worden opgenomen met de aan deze deelwijk gekoppelde diaken.

Verder ondersteunt de diaconie het boodschappenproject.
Wekelijks wordt de inhoud van de vaak volle mand, die in de foyer van de kerk staat, bij de boodschappenmand afgeleverd.  In de lokale kranten staat regelmatig te lezen dat steeds meer gezinnen van het boodschappenproject gebruik maken. Een uitgebreidere toelichting op dit project treft u verderop aan.

Elk jaar zijn er de vakantieweken in Lunteren. Mensen die om wat voor redenen niet zelf met vakantie gaan, kunnen van deze mogelijkheid gebruik maken. De diaconie verleent (o.a. financiële) hulp bij het regelen van deze vakanties. Een uitgebreidere toelichting op dit project treft u verderop aan.

Er wordt regelmatig een beroep gedaan op de diaconie. Helaas zijn er nog zoveel mensen die niet bij de diaconie aankloppen maar onze hulp waarschijnlijk wel nodig hebben. Omdat elke diaken het ambtsgeheim heeft kan iedereen ervan verzekerd zijn dat alles wat zij horen en doen strikt vertrouwelijk gebeurd.
Wij willen een beroep doen op onze gemeenteleden om mensen die om wat voor reden dan ook onze hulp nodig zouden kunnen hebben met ons in contact te brengen.

terug
 
 

Inloggen


Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.