PKN
Protestantse Wijkgemeente Pniël - Almelo
 
Groepen Groepen
Binnen onze wijkgemeente zijn diverse groepen actie. Op deze pagina vindt u een overzicht.
 
Vrienden van de Pniëlkerk Vrienden van de Pniëlkerk

Eind 2010 is het initiatief genomen tot oprichting van de stichting 'Vrienden van de Pnielkerk'. Zoals u wellicht weet is een eerste succes voor de stichting geboekt en heeft de AK ingestemd met het openhouden van het gebouw Pniëlkerk tot 2019. 

Onder 'lees meer' vindt u verdere bijzonderheden.

lees meer »
 
Catechese overdag Catechese overdag

Wij zijn een al lang bestaande groep (meer dan 40 jaar) van meest wat oudere mensen, die samen over dingen van geloven, van God bespreken.

lees meer »
 
Liturgiegroep Liturgiegroep

De liturgiegroep heeft een aantal taken. Leden van de liturgiegroep verzorgen in de dienst de lezingen en nemen deel aan de wekelijkse voorbereiding. De gang van zaken in bijzondere diensten wordt in de liturgiegroep besproken. De liturgiegroep volgt de ontwikkelingen die van belang zijn voor een verzorgde dienst en doet voorstellen aan de kerkenraad.

 
WOP (Werkgroep Oud Papier) WOP (Werkgroep Oud Papier)

WOP (Werkgroep Oud Papier)
De WOP heeft als doelstelling het financieel ondersteunen van bijzondere activiteiten binnen de Pnielkerk, maar ook daarbuiten. De financiele middelen worden verkregen uit de opbrengst van oud papier. 

Helaas heeft de WOP op 23-02-2020 via de Zondagsbrief aangegeven dat er (tijdelijk?) wordt gestopt met het inzamelen van Oud Papier:
Nadat u op 22 dec een positief bericht hebt kunnen lezen, moeten wij u nu een triest bericht melden.
Na ongeveer 28 jaar elke maand een papiercontainer bij de Pnielkerk gehad te hebben moeten wij u het volgende meedelen: i.v.m. de grote prijsdaling van het oudpapier is het W.O.P. bestuur met pijn in ons hart overeengekomen te stoppen met inzamelen van het oudpapier. Aangezien er de komende tijd geen verbetering in de papierprijs te verwachten is stoppen wij per 8 maart met het maandelijks inzamelen.
Anders moeten wij er geld bij doen.
Namens het W.O.P. bestuur willen wij iedereen bedanken voor hun inbreng c.q. medewerking en enthousiasme.
Jan Oldenampsen


Aanvulling 12-03-2020: Zolang de WOP nog geld in kas heeft om de doelstellingen nog een tijdje te ondersteunen blijft de WOP bestaan, totdat de bodem in zicht komt, wij denken daarbij aan ca 3 jaar.

lees meer »
 
Beamteam Beamteam

Bij de diensten in de Pniëlkerk wordt de liturgie ondersteund door het gebruik van een beamer. Naast de liederen en de bijbelteksten worden ook alle acclamaties op een groot scherm geprojecteerd. Op deze manier hopen we o.a. dat gasten in onze dienst makkelijker mee kunnen doen.

lees meer »
 
Wijk-Actief Wijk-Actief

De werkgroep 'Wijk-Actief' neemt de zorg voor grootschaliger activiteiten, zoals het kerkenpad (najaar), de fietstocht, een informele wijkavond en de jaarlijkse rommelmarkt. Verder verzorgt 'Wijk-Actief' de zondagsbrief. De inkomsten komen uit de opbrengst van de jaarlijkse rommelmarkt.
Neem contact op met de werkgroep via mail via 'Wijk-Actief' of 'Zondagsbrief'

 
Bezoek Nieuw Ingekomenen Bezoek Nieuw Ingekomenen

Alle mensen die in onze wijk komen wonen, krijgen een bezoekje van een bezoeker voor nieuw ingekomenen. Bij dat bezoek komen wensen en verwachtingen ten aanzien van de kerkelijke activiteiten aan de orde. Ook worden de kerkelijke gegevens doorgenomen. Als de bezoeker niemand thuis treft, laat hij of zij een brief achter met een kaartje met het verzoek om zelf contact op te nemen; dat kaartje hoeft alleen nog maar gepost te worden.

 
Autodienst Autodienst

Voor mensen die moeite hebben om op zondag het kerkgebouw te bereiken is er de autodienst. Voor de autodienst kunt u contact opnemen met:
Jan Keizer
De Emoe 38
7609 HG Almelo
0546-851416,

 
Bloemendienst Bloemendienst

Iedere zondag staat in de kerk een boeket bloemen; na de dienst worden de bloemen bezorgd bij iemand die op die manier extra aandacht krijgt. De bestemming van de bloemen staat als regel vermeld in de zondagsbrief. Er is een lijst van bezorgers. Geld kunt u storten op rekeningnummer is NL 80 SNSB 0928 0657 15 t.n.v. G.M.T. Steenkamp-Kamp ovv Bloemenfonds

 
Ouderensoos Ouderensoos

De ouderensoos houdt haar bijeenkomsten al meer dan 40 jaar, eerst in de Exoduskapel en nu in de Pniëlkerk. Iedere twee weken is er een gezellig samenzijn op donderdagmiddag. Er is een afwisselend programma met o.a. bingo, een quiz, sprekers over diverse onderwerpen. Het jaarlijks uitstapje is een vast onderdeel van het programma.

 
Multimedia-team Multimedia-team
Ons Multimediateam brengt samenhang tussen o.a. Beamteam, Website-beheer en andere mediazaken zoals fotografie en video.
lees meer »
 
 

Inloggen


Eredienst - 6e van 40-dagen, Palmzondag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10:00
6e van 40-dagen, Palmzondag meer details

Eredienst - Witte Donderdag - Heilig Avondmaal (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19:30
Witte Donderdag - Heilig Avondmaal meer details

Eredienst - Goede Vrijdag (Kerk gesloten; uitzending via Kerkdienstgemist)
datum en tijdstip 10-04-2020 om 19:30
Goede Vrijdag meer details

Eredienst - Stille Zaterdag (Geen dienst)
datum en tijdstip 11-04-2020 om Geen dienst
Stille Zaterdag meer details

 
Kerkgebouw Pniëlkerk / Openingstijden

Kerkdiensten: zondag 10:00 uur
meer
 
Contact
Predikant: ds. Marco Montagne
Secretariaat/Scriba: Adriaan Pas
Koster: Kostersteam
Beamteam: Beamteam 
Website: Webteam

Privacyverklaring meer
 
Financiën
Wijkkas
Vrienden Pniëlkerk
Kerkbalans
 
PGA
Website Prot. Gem. Almelo
 - Website Grote Kerk
 - Website De Ontmoeting
 - Website Noach
 - Website De Bleek
Adressen zie:
meer
 
Andere websites
Koppelingen naar andere websites gerelateerd aan PKN, PGA of Pniëlkerk. meer
 
Websitebeheer
meer
 
Disclaimer
Help ons de site up-to-date te houden. Ontbreekt er een bericht of klopt er iets niet? Neem aub contact op met de beheerders. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.